اشتراک ویژه ورود / ثبت نام

زندگینامه استیون هاوکینگ؛ لیست نظریه و کتاب های استیون هاوکینگ

زندگینامه استیون هاوکینگ؛ لیست نظریه و کتاب های استیون هاوکینگ

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۴۰۱

استیون ویلیام هاوکینگ (Stephen William Hawking) ملقب به استیون هاوکینگ فیزیک دان، ریاضی دان و کیهان شناس است. او به خاطر اختراعات خلاقانه و مبارزه با بیماری نادر اش مشهور شد. او با وجود بیماری ای که داشت توانست نظریه ها و کتاب هایی منتشر کند که به عنوان یکی از مفاخر بین المللی در جهان امروز شناخته شود.

زندگینامه او آنقدر عجیب و پیچیده است که از زندگینامه اش فیلمی به نام تئوری همه چیز (the theory of everything) ساخته شد. 

در این بخش از زندگینامه افراد موفق، قصد داریم به طور کامل به زندگینامه استیون هاوکینگ بپردازیم، پس در ادامه با ما در سایت جادوی باور همراه باشید.

تولد و کودکی استیون هاوکینگ

استیون هاوکینگ (Stephen Hawking) در ۸ ژانویه ۱۹۴۲ میلادی (۱۸ دی ۱۳۲۰ شمسی) در شهر آکسفورد واقع در کشور انگلستان متولد شد. تاریخ تولد او نیز با گالیله در یک روز همزمان است.

پدر استیون، فرانک نام داشت، فرانک یک محقق و پزشک بود که برای پژوهش هایش به مناطق گرمسیر سفر میکرد.

مادرش ایزابل، در جنگ جهانی دوم، زمانی که ورود زنان به کالج یا دانشکده پزشکی محدود شده بود، به عنوان دبیر شروع به فعالیت کرد.

میتوان گفت که استیون در خانواده ای با تحصیلات عالی به دنیا آمد. هنگامی که او هشت ساله بود، در مدرسه ای در شهر آلبانز شروع به تحصیل کرد. پس از اتمام دوران دبیرستان، او در شرف ورود به دانشگاه معروف آکسفورد بود ولی در آن زمان به دلیل وقوع جنگ فقط توانست در رشته فیزیک تحصیل کند. 

او در دانشگاه بسیار مشتاق بود به طوری که علاوه بر کتاب های درسی به مطالعات آزاد در زمینه فیزیک، ریاضیات و علاقه اصلی اش یعنی کیهان شناسی می پرداخت.

با وجود سخت کوشی و علاقه زیادش به تحصیل، او توانست نفر اول در امتحانات رشته فیزیک شود و دانشگاه را تا سال ۱۹۶۲ ادامه داد و توانست تحقیقاتی را در زمینه کیهان شناسی در همان دانشگاه انجام دهد.

استیون هاوکینگ

بیماری استیون هاوکینگ

وقتی که او ۲۱ ساله بود یعنی در سال ۱۹۶۳، هنگامی که میخواست از پله های دانشگاه بالا برود طی حادثه ای پایش سر خورد و سرش محکم با زمین اصابت کرد.

سر او به گونه ای با زمین برخورد کرد که بخشی از حافظه خود را از دست داد و حتی در بعضی از اوقات توانایی بستن کفش های خود را نداشت.

پدرش که وضع او را دید سریعاً او را به بیمارستان برد. طی آزامایشات فراوان و سختی های عملی که او کشید نتیجه ای که پزشکان گرفتند این بود که استیون به اسکلروز جانبی آمیوترافیک یا (ASL) مبتلا شده و نهایتاً تا دو سال دیگر زنده میماند.

این بیماری به گونه ای در روان و ذهن بیمار اثر منفی میگذارد که دیگر انگیزه ای برای ادامه زندگی نداشته باشد اما استیون به دانشگاه برگشت و تحصیل خود را تا سال ۱۹۶۵ که مدرک دکتری خود را بگیرد ادامه داد.

کتاب صوتی آرزوی تو دستور توست اثر کوین ترودو

پس از آن آکسفورد را رها نکرد و به عنوان محقق شروع به فعالیت کرد به طوری که اولین کتاب آکادمیک خود را که “ساختار فضا – زمان در DAMPT” نام داشت، منتشر کرد.

پیامد این کتاب به جذب کردن محققان و کارشناسان حاصل گردید و همین محبوبیت او را در سال ۱۹۷۹ به مقام استاد ریاضیات لوکاسی (معروف ترین مقام دانشگاهی در جهان) در کمبریج رساند.

او این عنوان را تا سال ۲۰۰۶ که فعالیت میکرد، به نام خود ثبت کرده بود.

او به گونه ای بیمار بود که نه میتوانست کوچک ترین حرکتی داشته باشد و نه به طور عادی صحبت کند. پس با استفاده از هوش مصنوعی، صدای او را به حالت روبات بازپخش میکردند، از این طریق او توانست با دیگران ارتباط برقرار کند.

اما با پیشرفت علم و امکان تغییر صدا با هوش مصنوعی، هیچ وقت مایل به تغییر صدای روباتی به صدای عادی با لهجه بریتانیایی (انگلیسی) نبود.

استیون هاوکینگ و همسرش

خانواده استیون هاوکینگ

هنگامی که استیون هاوکینگ متولد شد، انگلستان با آلمان در حال جنگ بود. او ارشد ترین فرزند از خانواده شش نفره بود، سه فرزند دیگر به نام مری (۱۹۴۳) و فیلیپا (۱۹۴۷) بودند و در سال (۱۹۵۶) فرزند آخر را به‌ نام ادوارد را به فرزندی قبول کردند.

او در سال ۱۹۶۵ با جین وایلد (Jane Wilde) ازدواج کرد که رابرت، لوسی و تیموتی سه فرزند آنان بودند.

این ازدواج تا سال (۱۹۹۰) ادامه داشت یعنی سالی که در بیمارستان بستری شد و در آنجا عاشق پرستاری به نام (الین میسون) شد و با آن در سال ۱۹۹۵ ازدواج کرد. سال ها بعد فرزندان استیون هاوکینگ به پلیس مراجعه می کنند با این اتهام که پدرشان مورد آزار فیزیکی ضرب و شتم از طرف همسر خود میشود.

استیون هاوکینگ و همسرش

البته این اتهام توسط خود استیون رد میشود و دیگر پلیس دست از پیگیری میکشد اما او از همسر جدیدش در سال ۲۰۰۶ جدا میشود. این جدایی باعث شد تا به خانواده خود نزدیک تر شود، با جین والید آشتی میکند. استیون هاوکینگ پس از جدایی از همسر دوم خود با دخترش ۵ رمان با موضوع علمی، برای کودکان منتشر کرد.

کشفیات و آثار مهم

مهم ترین نظریه های استیون هاوکینگ عبارت اند از:

  • نظریه تکینگی (۱۹۷۰)
  • نظریه سیاهچاله (۱۹۷۱-۱۹۷۵)
  • نظریه تورم کیهانی (۱۹۸۲)
  • مدل جهان در توابع موج (۱۹۸۳-۱۹۸۴)
  • نظریه از بالا به پایین استیون هاوکینگ در مورد کیهان شناسی (۲۰۰۶-۲۰۰۵)

کتاب ها او عبارت اند از:

  • بزرگ، کوچک و ذهن انسان(آثار)
  • طرح بزرگ
  • تاریخچه مختصر زندگی من
  • تاریخچه کوتاه زمان
  • تاریخچه کوتاه‌تر زمان
  • سیاهچاله‌ها، دنیاهای کوچک و دیگر مقالات
  • جورج و ماه آبی
  • جورج و کد نشکستنی
  • جورج و انفجار بزرگ
  • جورج در جستجوی گنجینه کیهانی
  • دریچه‌ای به‌سوی کیهان
  • جهان در پوست گردو
  • بر شانه‌های غول
  • خدا اعداد صحیح را خلق کرد
  • ساختار مقیاس بزرگ فضا-زمان

نگرانی برای هوش مصنوعی

طبق گفته استیون هاوکینگ، هوش مصنوعی میتواند تهدیدی برای زندگی بشر باشد. به گونه ای که توسعه کامل هوش مصنوعی به حذف بشر منجر میشود.

او از این که هوش مصنوعی، کارهای ابتدایی را آسان می کرد و مفید بود ابراز علاقه و خوشحالی میکرد. ولی ترس و نگرانی اصلی او برابری یا جلو زدن هوش مصنوعی ازهوش انسان بود.

استیون هاوکینگ و خانواده اش

چرا نوبل به استیون هاوکینگ تعلق نگرفت؟ 

اکنون پس از حدود ۵۰ سال کارشناسان و محققان توانستند به درک ناقصی از پیشبینی های استون هاوکینگ برسند، پیشبینی هایی که حاصل سالها کوشش با محدودیت های حرکتی به دست آمده بود.

اکنون به کمک اطلاعات و داده هایی که بدست آمده، نظریه و پیشبینی های استیون هاوکینگ قابل اثبات است. با این حال چه هنگامی که استیون هاوکینگ در قید حیاط بود و چه زمانی که فوت کرده بود، هیچگاه به او جایزه نوبل تعلق نگرفت.

ساخت فیلم بر اساس واقعیت زندگی استیون هاوکینگ

در سال ۲۰۱۴ فیلم سینمایی انگیزشی به کارگردانی جیمز مارش با سبکی درام و زندگی نامه ای منتشر شد.

نام فیلم نظریه همه چیز بود (The Theory Of Everything) بود، فیلمی که به نوشته همسر استیون هاوکینگ یعنی جین وایلد ساخته و اکران شد.

مرگ استیون هاوکینگ

استیون هاوکینگ بالاخره پس از سالها مبارزه با بیماری اسکلروز که به گفته پزشکان نهایتاً دو سال عمر میکند در سن ۷۶ سالگی، یعنی ۵۰ سال امید به زندگی، در ۱۴ مارس ۲۰۱۸ میلادی (۲۳ اسفند ۱۳۹۶ شمسی) در خانه ی خود واقع در کمریج انگلستان تسلیم بیماری اش شد و فوت کرد.

او کنار قبر های افراد برجسته ی علمی مانند نیوتن و چارلز داروین در کلیسایی به نام وست مینستر لندن دفن شد.

استیون هاوکینگ در آخرین روزهای زندگی خود درخواست کرد تا روی سنگ قبرش معادله ی تابش هاوکینگ را که سالها برایش کوشید را بنویسند.

دیدگاه‌ها

3 پاسخ به “زندگینامه استیون هاوکینگ؛ لیست نظریه و کتاب های استیون هاوکینگ”

  1. آرزو گفت:

    باشد که زندگی افراد موفق جوانان را به حرکت وا دارد. جالب بود.

  2. رقیه گفت:

    خیلی جالب بود به آدم ها امید زندگی میده

  3. محمد گفت:

    با سلام و سپاس
    داستان جالبی بود،

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2015 © تمامی حقوق این سایت متعلق به جادوی باور است.
Whatsapp
phone