اشتراک ویژه ورود / ثبت نام

تکنیک ABC چیست؟ آموزش تکنیک ABC + ویدیو تصویری

Technique-ABC

تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۴۰۰

تمامی تصمیماتی که طول روز در زمینه های مختلف میگیریم تا حد زیادی تحت تاثیر باورهای ذهنی ما قرار گرفته اند. شاید این جمله را بارها و بارها شنیده باشید؛ اما باید قبول کنید این جمله یک واقعیت محض و یک قانون طبیعی است. تا به حال دانشمندان زیادی این قانون را از روش های مختلفی به صورت علمی اثبات کرده اند. تکنیک ABC نیز از همین قانون پیروی میکند.

تکنیک ABC به شما کمک میکند تا بتوانید تصمیم هایی بر خلاف باورهای مخرب ذهنی ای که دارید بگیرید. نام تکنیک ABC از سه کلمه Adversity به معنای سختی، Belief به معنای باور و Consequences به معنای عواقب الهام گرفته شده است.

در این بخش از سایت جادوی باور قصد داریم تکنیک ABC را به طور کامل به شما آموزش دهیم و همچنین این تکنیک کاربردی را مورد بررسی قرار دهیم، پس در ادامه با ما همراه باشید.

تکنیک ABC چیست؟

فرض کنید شما یک معلم هستید. در جلسه روز گذشته ای که با مدیریت مدرسه داشتید، مدیریت مدرسه از روش تدریس شما انتقاد های بسیار زیادی کرده است. این انتقادات باعث شده روان شما بهم بریزد و مدام به جلسه روز گذشته فکر کنید. احتمالا به این باور خواهید رسید که شما یک معلم خوب نیستید. از امروز به بعد همه چی برای شما بدتر خواهد شد چراکه به این باور رسیده اید که روش تدریس درستی ندارید و همچنین مدام در ذهنتان ترس از این را دارید که یک معلم دیگر جایگزین شما شود.

مثال بالا روش کاری تکنیک ABC را به طور کامل به شما نشان میدهید. در مثال بالا سه مرحله تکنیک ABC به وضوح قابل مشاهده است:

  1. اتفاق یا حادثه ای که باعث میشود روان شما بهم بریزد و حالت روحی شما غمگین شود. (سختی / Adversity)
  2. باورهایی که تحت تاثیر از اتفاق یا حادثه ای که برایتان روی داده شکل میگیرد. (باور / Belief)
  3. باور های جدیدی که در ذهن شما نقش بسته باعث بروز رفتار و تصمیماتی احساسی و غیر قابل کنترل میشود. (عواقب / Consequences)

برای اینکه بتوانید پس از مرحله اول خودتان را کنترل کنید و از مرحله دوم و سوم گذر نکنید باید از تکنیک ABC استفاده کنید.

نکته‌ مهم میان سختی و باور نهفته است. وقتی با سختی روبرو می‌شوید، درک ذهنی و روش برخورد شما با این اتفاق یا این حادثه ناراحت کننده مستقیم بر ذهنیت و رفتار شما اثر می‌گذارد. سِلیگمان این مرحله را «سبک توضیحی» می‌نامد. سبک توضیحی دارای سه بخش است.

تکنیک ABC چیست؟

۱. دوام

افراد در مقابله با اتفاقات و یا حوادث ناراحت کننده به دو بخش تقسیم میشوند. دسته اول افرادی که اتفاقات و یا حوادث را به بدترین شکل برای خود تعبیر میکنند و دسته دوم افرادی که تلاش میکنند از اتفاقات درس بگیرند و آن را به عنوان تجربه بپذیرند.

اگر به مثالی که پیش تر گفته شد دقت کنید، متوجه میشوید معلمی که در مثال ما بود یک فرد بدبین و منفی نگر است که اتفاقی که در جلسه روز گذشته برایش رخ داده بود را به بدترین شکل برای خود تعبیر کرد. در حالی که میتوانست از آن اتفاق درس بگیرید و روش تدریس خود را تغییر دهد و شکرگذار باشد که متوجه روش تدریس اشتباهش شده است.

۲. کنترل

افکار و باور های منفی به سرعت به ضمیر ناخودآگاه ما نفوذ میکنند و در آنجا نقش میبندند. پس افراد بدبین در این مرحله خیلی سخت میتوانند خود را کنترل کنند چراکه سریع تر از آنچه که فکرش را بکنند باورهای مخربی برای خود ساخته اند که تا پایان حیاتشان همراه آنان است. 

در این مرحله تنها باید نوع نگاه خود را به مسائل تغییر دهید. باید قبول کنید که هر کسی ممکن است اشتباه کند و هرکسی ممکن است در طول زندگی اش سختی بکشد. افکار خود را کنترل کنید و اتفاقات را به عنوان یک مشکل همیشگی نبینید.

۳. شخصی کردن

مطمئناً شما هم دیده اید که برخی از افراد به محض اینکه اتفاق ناگواری برایشان رخ میدهد خود را سرزنش میکنند به نوعی خود را باعث و بانی تمامی اتفاقات ناگوار میدانند.

شخصی سازی یک اتفاقا ناگوار و یا مقایسه خود با افرادی که شرایط بهتری از شما دارند میتواند علاوه بر باور سازی های مخرب، اعتماد به نفس شما را نیز تا حد چشمگیری کاهش دهد.

افرادی که اعتماد به نفس و عزت نفس بالایی دارند از این مرحله سربلند به بیرون می آیند چراکه این افراد به مهارت ها و توانایی های خود ایمان دارند و خود را با ارزش تر از آن میدانند که بخاطر یک اتفاق (کوچک یا بزرگ) خود را سرزنش کنند. چراکه با سرزنش کردن خود هیچ مشکلی رفع نخواهد شد.

تاریخچه تکنیک ABC

دکتر آلبرت اِلیسِ (Albert Ellis) روانشناس مطرح امریکایی، در روش رویکرد عقلانی و مدل ABC عنوان می کند که این عوامل بیرونی یا دیگران نیستند که ما را ناراحت می کنند بلکه باورهای غیرمنطقی ما است که موجب ناراحتی ما می شود.

پس از مدت کوتاهی دکتر مارتین سِلیگمان (Martin Seligman) استاد دانشگاه پنسیلوانیا و رئیس سابق انجمن امریکایی روان شناسی، تکنیک ABC را اصلاح کرد و نسخه‌ی اصلاح‌شده‌ این تکنیک را   در سال ۱۹۹۰ در کتابش به نام «Learned Optimism» چاپ کرد.

مقابله با روند ABC: پاکسازی باور ها

ساده ترین راه برای مقابله با روند مرحله به مرحله تکنیک ABC، پاکسازی باور های مخرب و افکار غیر منطقی است.

پاکسازی ذهن به روش هواپونوپونو به شما کمک میکند سریع تر از آنچه که فکرش را میکنید ذهنتان را خالی از هر گونه تفکرات و باور های مخرب کنید. 

روش پاکسازی هواپونوپونو توسط بومیان هاوایی کشف شده است. این روش ساده ترین روش ممکن برای پاکسازی ذهن و رسیدن به نقطه صفر است، تنها کافی است که مدام به روح الهی بگویید:

دوستت دارم، متاسفم، لطفا مرا ببخش، سپاسگذارم

همچنین میتوانید بگویید:

دوستت دارم، بابت افکار و باور های مخربی که دارم متاسفم، لطفا مرا ببخش، سپاسگذارم

این روش برای اولین بار توسط دکتر ایهالیاکالا هولن به طور گسترده ای آموزش داده شد، سپس دکتر جو ویتالی با کمک گرفتن از دکتر ایهالیاکالا هولن توانست کتاب “محدودیت صفر درجه” را که یکی از پرفروش ترین کتاب های رشد فردی است بنویسید و در آن روش هواپونوپونو را آموزش دهد.

ما در سایت جادوی باور سمینار آموزشی پاکسازی ذهن به روش هواپونوپونو را از دکتر ایهالیاکالا هولن برای شما ترجمه کرده ایم، در بخش زیر میتوانید دموی کوتاهی از این سمینار ۴۲ دقیقه ای را مشاهده کنید.

برای دانلود سمینار آموزشی پاکسازی ذهن به روش هواپونوپونو را از دکتر ایهالیاکالا هولن بر روی دکمه زیر کلیک کنید تا وارد صفحه دانلود سمینار شوید: دانلود کامل دوره آموزشی هواپونوپونو از دکتر هولن

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2015 © تمامی حقوق این سایت متعلق به جادوی باور است.
Whatsapp
phone