اشتراک ویژه ورود / ثبت نام

زندگینامه وینستون چرچیل سیاستمدار زیرک بریتانیا

زندگینامه وینستون چرچیل سیاستمدار زیرک بریتانیا

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۴۰۱

وینستون چرچیل (Winston Churchill) با نام کامل سر وینستون لئونارد اسپنسر چرچیل (Sir Winston Leonard Spencer Churchill) یکی از نویسندگان، سیاستمداران و افسران ارتش بریتانیا بوده است.

او دو مرتبه به نخست وزیری بریتانیا منصوب شد، یک مرتبه در طول جنگ جهانی دوم و مرتبه دیگر در سال ۱۹۵۱ میلادی (۱۳۳۰ شمسی) در این جایگاه خدمت به دولت بریتانیا کرد.

او از معتقدان لیبرالیسم اقتصادی و امپریالیسم بود و از فعالیت های مهم زندگی وی می توان به عضویت در حزب محافظه کار در انگلستان اشاره نمود.

در این بخش از زندگینامه افراد موفق قصد داریم به بیوگرافی وینستون چرچیل بپردازیم، در ادامه با ما در سایت جادوی باور همراه باشید.

کودکی و تولد وینستون چرچیل

وینستون چرچیل

وینستون چرچیل در ۳۰ نوامبر ۱۸۷۴ میلادی (۹ آذر ۱۲۵۳ شمسی) در کاخ بلنهایم در شهر آکسفوردشر واقع در انگلستان و در خانواده ای ثروتمند به دنیا آمد.

پدرش لرد راندولف چرچیل نام داشت که از سیاست مداران انگلستانی بود. مادرش لیدی رندولف چرچیل نام داشت که دختر یک ثروتمند آمریکایی بود.

وینستون چرچیل یک برادر به نام جان استرنج اسپنسر چرچیل داشت. او دوران ابتدایی تحصیلش را در مدرسه ای به نام هارو گذراند و برای دبیرستان، به “مدرسه نظامی سلطتنی سندهرست” رفت. 

اقدامات در ارتش

جوانی وینستون چرچیل

وینستون چرچیل بعد از پایان تحصیلش در مدرسه نظامی، مستقیما به ارتش انگلستان ملحق شد و در قامت افسر ارتش، در سال ۱۸۹۸ میلادی (۱۲۷۷ شمسی) در جنگی که در کشور سودان در حال رخ بود شرکت کرد.

او یک سال بعد به آفریقای جنوبی رفت و در قامت روزنامه نگار، در “جنگ دوم بوئر” فعالیت کرد.

وینستون چرچیل در این جنگ در آستانه اسارت بود ولی توانست بر خلاف دوستانش که توسط بوئر ها اسیر شدند، فرار کند.

او به واسطه گزارشاتی که از مشاهدات خود بدست آورد، توانست به شهرت برسد و کتابی را با همین موضوع نگارش کرد.

علاوه بر سودان، وی در هندوستان نیز فعالیت های نظامی انجام داده است.

وینستون چرچیل در طول جنگ جهانی اول، برای مدت کوتاهی در قامت لرد نخست دریاداری انتخاب شد ولی به خاطر این که اطرافیان او را پرخاشگر، گزافه گو، بی تدبیر و غیر عادی می دانستند، این مقام برای وی سنگینی می کرد.

اما شاید دلیل اصلی این که وی از این مقام استعفا داد، می تواند تصمیماتی باشد که منجر شد در جنگ میان امپراتور عثمانی با نیرو های انگلستان، فرانسه و انزک ها (استرالیا و نیوزلند) فاجعه بزرگی را به همراه داشته باشد.

این جنگ، نبرد گالیپولی نام داشت که در نهایت مصطفی آتاتورک پس از غلبه بر نیروهای ائتلافی به شهرت رسید و بلافاصله ترکیه امروزی را بنیانگذاری کرد.

پس از استعفا از این مقام، در هنگ تفنگداران اسکاتلندی خدمت خود را در جبهه غربی جنگ جهانی اول ادامه داد.

در سال ۱۹۱۷ میلادی (۱۲۹۶ شمسی) وینستون چرچیل به واسطه ریاست دیوید لوید جرج حزب در لیبرالیسم، به دولت بازگشت و به ترتیب در قامت وزیر تدارکات جنگ، وزیر جنگ، وزیر نیروی هوایی و وزیر مستعمرات برای کشورش خدمت کرد.

تی هارو اکر | اسرار ذهن میلیونر یا ثروتمند | دوبله فارسی

یکی دیگر از فعالیت های مهم وی در این سال ها، نظارت بر عهدنامه انگلستان-ایرلند و سیاست های خارجی بریتانیا در خاورمیانه بود.

وینستون چرچیل در فعالیت های خود که دولت در آن نقشی نداشت، به واسطه احتمال خطر نظامی های نازی، با استفاده از نفوذش خواستار نیرو های کمکی برای تجدید قوای نیروی انگلستان بود.

پس از آغاز جنگ جهانی دوم وینستون چرچیل توسط دولت به عنوان نماینده دولت در نیروی دریایی منصوب شد. پس از آن در سال ۱۹۴۰ میلادی (۱۳۱۹ شمسی) جانشین نویل چمبرلین، نخست وزیر انگلستان در زمان پادشاهی جرج ششم شد.

نویل چمبرلین پس از شکست هایش در سیاست های مماشات، از سمت خود کناره گیری کرد.

وینستون چرچیل در طول نخست وزیری اش، همواره در تلاش بود تا با رئیس جمهور وقت آمریکا که فرانکلین روزولت نام داشت، ارتباطش را قوی کند.

در طول جنگ جهانی دوم وینستون چرچیل به عنوان رهبر انگلستان در متحدین بود که سرانجام فعالیت های او منجر به پیروزی متحدین در سال ۱۹۴۵ میلادی (۱۳۲۴ شمسی) گردید.

پارلمان و نخست وزیری وینستون چرچیل

وینستون چرچیل

وینستون چرچیل به واسطه حضور سابق پدرش در عرصه سیاست، در سال ۱۹۰۰ میلادی (۱۲۷۹ شمسی) به عضویت حزب محافظه کار درآمد.

این حزب در حال حاضر بزرگترین حزب دولت محلی انگلستان است که ۸۲۹۶ نماینده دارد.

در سال ۱۹۰۴ میلادی (۱۲۸۳ شمسی) از این حزب جدا و به حزب لیبرال ملحق شد.

او همواره مخالفت های خود را با سیاست های انگلستان و فرانسه در مقابل زیاده خواهی های دولت نازی (هیتلر) اعلام می کرد.

در سال ۱۹۴۵ میلادی (۱۳۲۴ شمسی) پس از پایان جنگ جهانی دوم، وینستون چرچیل در انتخابات نتوانست پیروز شود بنابراین قدرت را از دست داد. اما فعالیت هایش را به عنوان رهبر اپوزوسیون قطع نکرد. در ادامه خاتمه جنگ، او قدرت های اروپا و آمریکا را مشتاق به اتحاد در مقابل کمونیسم کرد.

زیرا که استالین پس از جنگ، فعالیت هایی از قبیل اشغال نظامی و تشکیل دولت های استبدادی تحت نظر شوروی در اروپای شرقی را انجام داده بود.

وینستون چرچیل کسی بود که در جنگ سرد با بخش بندی مرزی بین اروپای شرقی و کشور های عضو پیمان ورشو، اصطلاح پرده آهنین را رواج داد.

این اصطلاح به این خاطر گفته می شود که تلاش های شوروی برای ارتباط خود با دولت های غیر کمونیستی غربی، بی ثمر بود و باعث شد تا اتحاد بین کشور های اروپایی شکل گیرد.

وینستون چرچیل مجددا در سال ۱۹۵۱ میلادی (۱۳۳۰ شمسی) در قامت نخست وزیری برای کشورش خدمت کرد و این سمت برای وی ۴ سال بیشتر دوام نداشت.

او در پارلمان انگلستان، در موضع اهدای استقلال به هندوستان، مخالف کرد که این موضوع از مهم ترین گرایش های سیاسی وی می باشد.

اما مهم ترین اقدام سیاسی وینستون چرچیل، کم رنگ کردن نقش و دخالت های سلطنت در دنیای سیاست انگلستان بود. او این فعالیت ها را از دوران ملکه ویکتوریا تا ملکه الیزابت دوم ادامه داده است.

وی هنگام استعمار زدایی دولت انگلستان، همواره از پادشاه انگلستان حمایت کرد.

او در ۴ سال نخست وزیری اش، بیشتر فعالیت خود را صرف ساخت مسکن و فراهم کردن بستری مناسب برای ساخت بمب هسته ای کرد.

زمانی که دیگر وضعیت سلامتی وی رو به وخامت بود، در سال ۱۹۵۵ میلادی (۱۳۳۴ شمسی) از مقام نخست وزیری استعفا داد. اما هرگز از عضویت خود در پارلمان انگلستان کناره گیری نکرد و در حال حاضر از او به عنوان پدر مجلس نام برده می شود.

زندگی شخصی

وینستون چرچیل

وینستون چرچیل ازدواج خود را با کلمنتین هوزیر در سال ۱۹۰۸ میلادی (۱۲۸۷ شمسی) رسمی کرده است.

در طول ۵۷ سال زندگی مشترک آنها، ۵ فرزند به ترتیب با نام های دایانا (۱۹۰۹ میلادی – ۱۲۸۸ شمسی)، راندولف (۱۹۱۱ میلادی – ۱۲۹۰ شمسی)، سارا (۱۹۱۴ میلادی – ۱۲۹۳ شمسی)، ماریگولد (۱۹۱۸ میلادی – ۱۲۹۷ شمسی ) و مری (۱۹۲۲ میلادی – ۱۳۰۱ شمسی) به دنیا آمدند.

مرگ وینستون چرچیل

وینستون چرچیل در اوایل ژانویه سال ۱۹۶۵ میلادی (دی ماه ۱۹۴۳ شمسی) به علت سرماخوردگی در بیمارستان بستری شد.

او در بیمارستان و در تاریخ ۱۵ ژانویه همان سال (۲۵ دی ۱۳۴۳ شمسی) بر اثر خونریزی مغزی سکته می کند و به کما می رود.

در تاریخ ۲۵ ژانویه ۱۹۶۵ میلادی (۵ بهمن ۱۳۴۳ شمسی) در سن ۹۰ سالگی و بر اثر سکته مغزی، در هاید پارک گیت واقع در لندن فوت می کند.

به فرموده ملکه الیزابت دوم، پیکر او به مدت ۳ روز در انظار عمومی قرار گرفت و سپس در کلیسای سینت پال مراسم تشییع پیکر برگزار شد. در مراسم تشییع جنازه پر شکوه او، مقامات بیش از ۱۰۰ کشور در این مراسم حضور پیدا کردند که نام رئیسان جمهور کشور های فرانسه (شارل دوگل) و آمریکا (دوایت آیزنهاور) نیز به چشم می خورد.

وینستون چرچیل در کنار پدر و مادر خود، در گورستان وابسته به کلیسای بلادون واقع در آکسفوردشر، به خاک سپرده شد.

کتاب های وینستون چرچیل

  • جنگ رودخانه ۱۸۹۹ میلادی (۱۲۷۸ شمسی)
  • لرد لندورف چرچیل ۱۹۰۶ میلادی (۱۲۸۵ شمسی)
  • برای تجارت آزاد ۱۹۰۶ میلادی (۱۲۸۵ شمسی)
  • لیبرالیسم و مسائل اجتماعی ۱۹۰۹ میلادی (۱۲۸۸ شمسی)
  • بحران جهانی با موضوع جنگ جهانی اول ۱۹۲۳ میلادی (۱۳۰۱ شمسی)
  • زندگی و زمانه لرد مارلبرو ۱۹۳۳ میلادی (۱۳۱۱ شمسی)
  • جنگ جهانی دوم ۱۹۵۴ میلادی (۱۳۳۲ شمسی)
  • تاریخ مردم انگلیسی زبان ۱۹۵۶ شمسی (۱۳۳۵ شمسی)

افتخارات

وینستون چرچیل

وینستون چرچیل در سال ۱۹۵۳ میلادی (۱۳۳۲ شمسی) جایزه نوبل ادبی را به واسطه مهارتش در تشریح وقایع تاریخی و زندگی نامه ای و همچنین فصاحت بینش در دفاع از آؤمان های عالی انسانی را کسب کرده است.

وینستون چرچیل توسط جان اف کندی رئیس جمهود وقت آمریکا در ۹ آوریل ۱۹۶۳ میلادی (۲۰ فروردین ۱۳۴۲ شمسی)، به عنوان اولین شهروند افتخاری آمریکا معرفی شد.

در رای گیری که در سال ۲۰۰۲ میلادی (۱۳۸۱ شمسی) از سوی بی بی سی انجام شد، مردم انگلستان از وینستون چرچیل به عنوان بزرگ ترین انگلستانی تمام تاریخ یاد کرده اند.

وینستون چرچیل جایزه نوبل ادبیات به واسطه طراحی پول ۵ پوندی را در سال ۱۹۵۳ میلادی (۱۳۳۲ شمسی) کسب کرده است.

وینستون چرچیل فردی محبوب در هنگام زندگی اش و حتی پس از مرگش در میان شهروندان انگلستانی بود به طوری که بانک مرکزی از سال ۲۰۱۶ میلادی (۱۳۹۵ شمسی) تصویر چرچیل را به جای تصویر الیزبات فرای با جمله معروف وی چاپ کرده است. متن کامل جمله:« چیزی ندارم تقدیم کنم مگر خون، رنج، اشک و عرق» این جمله اولین بار زمانی که وینستون چرچیل به مجلس انگلستان ورود پیدا کرد، توسط وی گفته شد.

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2015 © تمامی حقوق این سایت متعلق به جادوی باور است.
Whatsapp
phone