اشتراک ویژه ورود / ثبت نام

زندگینامه احمد مسعود از تولد و تا رهبری جنگ + عکس

زندگینامه احمد مسعود از تولد و تا رهبری جنگ + عکس

تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۴۰۲

احمد مسعود یکی از سیاستمداران نامدار و معروف کشور افغانستان است که حتما با نام و آوازه‌ی او در چند سال اخیر روبه رو شده‌اید.

در آذر ماه سال ۱۳۹۸ در محل آرامگاه پدرش احمد شاه مسعود به عنوان جانشین او به اهالی افغانستان و مریدان این شخص معرفی شد.

او ۲۴ مرداد ماه سال ۱۴۰۰ به دره پنجشیر رفت و گروهی با نام جبهه‌ مقاومت ملی کشور افغانستان یا همان مقاومت دوم علیه گروه طالبان راه‌اندازی کرد.

در این بخش از زندگینامه افراد موفق قصد داریم زندگینامه احمد مسعود را مورد بررسی قرار دهیم پس در ادامه با ما در سایت جادوی باور همراه باشید.

تولد و تحصیل احمد مسعود

احمد شاه مسعود به همراه پسرش احمد مسعود

احمد مسعود (Ahmad Massoud) زاده‌ ۱۹ تیر ماه سال ۱۳۶۸ شمسی در شهر تخار افغانستان می‌باشد. وی در جمهوری دموکراتیک افغانستان چشم به جهان گشود.

این شخص بزرگ ترین و تنها فرزند پسر احمد شاه مسعود می‌باشد.

در شهریور ماه ۱۳۸۰ زمانی که احمد مسعود تنها دوازده سال داشت، احمد شاه مسعود، پدر وی به دست گروهک تروریستی القاعده به قتل رسید.

در این زمان احمد مسعود همراه با دیگر خواهرانش به ایران سفر کردند.

احمد مسعود بعد از گذشتن حدود یک دهه زندگی در کشور ایران، با تمام کردن دوره‌ی ابتدایی و دبیرستان خود، به قصد ادامه تحصیل به بریتانیا مهاجرت نمود.

در این دوره او یک سال را در آکادمی نظامی سلطنتی سندهرست به آموزش دوره‌ی نظامی مشغول شد.

در سال ۱۳۹۴ توانست مدرک کارشناسی خود را در زمینه‌ی رشته‌ مطالعات جنگی از دانشگاه کینز کشور لندن و همچنین در سال ۱۳۹۵ مدرک کارشناسی ارشد خود را در زمینه‌ی رشته‌ی سیاست بین‌المللی از دانشگاه لندن سیتی دریافت کند.

ورود احمد مسعود به سیاست

ورود احمد مسعود به سیاست

در سال ۱۳۹۵ احمد مسعود به کشور افغانستان بازگشت و تحت عنوان مدیر عامل بنیاد مسعود انتخاب شد.

در واقع می‌توان گفت که احمد مسعود به طور رسمی از ماه اسفند ۱۳۹۷ به عرصه‌ی سیاست قدم نهاد.

این سیاستمدار ایده‌ پدر خود را برای امور و روابط خارجی و جهانی تایید کرده و بیان نمود که غلظت زدایی از قدرت و عدم تمرکز بر دولت از شهر کابل به دیگر کشورهای جهان یک راه حل مناسب برای تمرکز قدرت و تخصیص منابع‌ می‌باشد.

در نتیجه این امر ثبات و رفاه برای تمام کشور و در آخر برای جهان به وجود می‌آید.

به گفته‌ احمد مسعود با روزنامه‌ی شرق، آرزوی او این است که کشورهای ایران، تاجیکستان، افغانستان، ازبکستان و حتی جمهوری آذربایجان به این نتیجه برسند که همه‌ آنها به یک حوزه‌ی مشترک مدنی تعلق دارند.

علی رغم تنوع هایی که در بین این چند کشور موجود است زیبایی‌های مشترکی نیز بین آن‌ها وجود دارد و این‌ امر قدرت فوق‌العاده‌ و عجیبی برای همه‌ ما به وجود می‌آورد.

درگیری‌های پنجشیر

احمد مسعود در درگیری‌های پنجشیر

احمد مسعود در سال ۱۳۹۷ به جریان اداره کشور افغانستان اعتراض نمود.

او در نظر داشت که طالبان یک دولت فراگیر تشکیل دهد و این دولت تضمینی برای حقوق مساوی برای همه افغان ها باشد.

در شهریور ماه سال ۱۳۹۸ احمد مسعود اعلام نمود که یک گروه جدید از رهبران مجاهدین شمال بر مبنای ائتلاف شمال، که با گروه طالبان در دهه‌ ۱۳۶۹ می‌جنگیدند و در جنگ های خود به رهبری احمد شاه مسعود به پس گرفتن کابل منجر شد، به وجود می‌آورد.

این گروه که با نام جبهه‌ مقاومت در برابر گروه طالبان یا همان مقاومت دوم شناخته می‌شود، یکی از چندین گروه‌های نظامی مستقل از پیش ساخته شده قبل از خروج نظامیان ایالات‌ متحده آمریکا از کشور افغانستان می‌باشد.

به دنبال حمله‌ی گروه طالبان به افغانستان و سقط پایتخت (کابل)، احمد مسعود و معاون اول رئیس جمهور این کشور در شهر پنجشیر همدیگر را ملاقات کرده و اعلام نمودند که گروه طالبان را قبول ندارند.

همچنین احمد مسعود طی یک درخواست بین‌المللی در ۲۷ مرداد ماه ۱۴۰۰ از کشورهای غربی درخواست کرد تا به او پشتیبانی نظامی، مقاومت و لجستیک ارائه دهند.

احمد مسعود بعد از تسلط کامل طالبان بر کشور افغانستان، از مردم این کشور درخواست کرد که به پنجشیر رفته و ایستادگی و مقاومت خود را ادامه بدهند.

او ایستادگی و مقاومت پنجشیر را در شمال کشور افغانستان یک مقاومت نمادین برای کل این کشور توصیف نمود.

در شهریور همان سال، با چیرگی و تسلط کامل طالبان بر پنجشیر، احمد مسعود نیز به یک مکان نامعلوم رفت و این ادعا را نمود که ایستادگی و مقاومتش در برابر گروه طالبان ادامه دارد.

مطابق با اطلاعات آمریکا، دو مقام ارشد سابق دولت افغانستان و یک مشاور پنتاگون، احمد مسعود برای یک دوره‌ کوتاه بعد از تسخیر پنجشیر توسط طالبان با همراهی معاون اول رئیس جمهور سابق به کشور تاجیکستان رفتند.

لازم به ذکر است که همچنان نیروهای جبهه‌ مقاومت ملی کشور افغانستان در حال جنگ و مقابله با نیروهای طالبان در ولایات شمالی این منطقه هستند.

تاسیس جبهه‌ مقاومت ملی توسط احمد مسعود

تاسیس جبهه‌ مقاومت ملی توسط احمد مسعود

تاسیس جبهه‌ مقاومت ملی به دست احمد مسعود انجام شده. وظیفه‌ اصلی آن مقاومت در برابر بی‌ عدالتی طالبان است.

پیشینه‌ تاسیس این جبهه به دوران ریاست جمهوری امرالله صالح بازمی‌گردد.

در واقع در تاریخ ۲۶ مرداد ماه ۱۴۰۰، امرالله صالح با بیان مفادی از قانون اساسی زمان این کشور، خود را از پایگاه عملیاتی پنجشیر، خود را رئیس جمهور فعلی و رسمی این کشور اعلام نمود.

همچنین وی بیان کرد که خودش عملیات نظامی علیه گروه طالبان را در افغانستان ادامه می‌دهد.

مطابق اخبار اعلامی، ادعای این شخص مبنی بر ریاست جمهوری توسط احمد مسعود، سفارت افغانستان و بسم‌الله خان محمدی (وزیر دفاع اسبق این کشور) مورد تایید قرار گرفت.

در شهریور همان سال، گروه طالبان ادعای پیروزی و تسلط بر این منطقه را کرده و پرچم امارات طالبان را در مقابل فرمانداری پنجشیر بنا کردند.

از طرف دیگر مقاومت و ایستادگی پنجشیر کم نشد و ادامه یافت.

خانواده احمد مسعود

احمد مسعود

همانطور که در فوق نیز بیان‌کردیم احمد مسعود اولین فرزند خانواده است و دارای پنج خواهر کوچک‌تر از خود به نام فاطمه، عایشه، مریم، زهره و نسرین می باشد.

مادر او صدیقه مسعود و پدرش احمد شاه مسعود یک فرمانده نظامی و سیاست مدار خبره و همچنین وزیر دفاع قبلی کشور افغانستان بود.

احمد شاه مسعود در جنگ شوروی در کشور افغانستان و همچنین جنگ های داخلی این کشور نقش بسیار مهمی ایفا نموده است.

احمد شاه مسعود یکی از برجسته‌ترین فرماندهان نظامی افغانستان علیه اشغال کشور شوروی در بازه‌ی زمانی سال ۱۳۵۸ تا ۱۳۶۸ نیز بوده است.

در سال ۱۳۶۹ این شخص یک شاخه‌ی نظامی کشور افغانستان را علیه نظامیان رقیب رهبری کرد.

در آخر احمد شاه مسعود در روز ۱۸ شهریور ماه سال ۱۳۸۰ (دقیقا دو روز قبل از حمله‌ی ۱۱ سپتامبر)، در اثر انفجار دو شخصیت انتحاری مظنون به ارتباط با گروهک القاعده که خود را خبرنگار خوانده بودند، در خواجه بهاء‌الدین ولایت تخار به قتل رسید.

پدر احمد مسعود یکی از بزرگترین فرماندهان جنگ های چریکی نیز در قرن بیستم بوده و با هو‌شو‌مین، یوسیپ بروز تیتو و چه‌ گوارا نیز مقایسه می‌گردد.

ذکر این نکته نیز الزامی است که این شخص توانست در دفعات زیادی در برابر حملات ارتش شوروی به زادگاه خود (دره پنجشیر) نیز مقاومت و دفاع کند و اشغال این منطقه جلوگیری نماید.

بعدها این شخص از طرف ریاست جمهوری حامد کرازی، لقب قهرمان ملی را گرفت.

دوره آموزشی قدرت ذهن از ویم هاف (مرد یخی)

ازدواج احمد مسعود

احمد مسعود در مرداد ماه سال ۱۳۹۵ در حالی که ۲۷ سال سن داشت با دختر عموی خود (احمد ولی مسعود) ازدواج نمود.

در مراسم ازدواج احمد مسعود و همسرش بزرگان عالم سیاست افغانستان و همچنین پنجشیر حضور داشتند.

مقاومت احمد مسعود علیه گروه طالبان

مقاومت احمد مسعود علیه گروه طالبان

یکی از ویژگی‌ها و کارهای برجسته‌ احمد مسعود مقاومت و ایستادگی او در برابر نیروهای طالبان است.

در واقع احمد مسعود بعد از تصرف افغانستان به دست گروه طالبان به جز ایالت پدری‌ اش پنجشیر، در مرداد ماه سال ۱۴۰۰ از مردمی که با گروه طالبان مختلف بودند خواست که به دره پنجشیر رفته و مقاومت خود را ادامه بدهند.

احمد مسعود در همین دوران در روزنامه‌ فرانسوی به نام لارگو دوژو نوشت که قصد دارد از پیروزی گروه مستبد طالبان در افغانستان با تمام توان خود جلوگیری نماید.

مطابق با اخبار اعلامی در دومین روزی که او در پنجشیر حضور داشت، موفق شد که بیش از ۲۵۰ هزار جوان را از سراسر کشور افغانستان برای ایستادگی و نبرد در برابر با گروه طالبان جمع‌آوری نماید.

همچنین در ۳۱ مرداد ماه سال ۱۴۰۰ خبری مبنی بر قرار گرفتن احمد مسعود با قصد صلح در برابر طالبان منتشر شد.

مطابق با این خبر احمد مسعود حاضر شد که از خون پدر خود گذشت کند و با گروه طالبان صلح نماید.

از طرف دیگر مطابق با جدیدترین سخنان وی درباره‌ گروه طالبان، احمد مسعود بیان کرد که گروه طالبان عهد‌شکنی کردند و گروه‌هایی مانند داعش و دیگر تروریست‌های بین‌المللی را در کشور افغانستان مستقر کردند. 

که باعث شده کشور افغانستان به یک پایگاهی امن و مطمئن برای گروه‌های تروریستی مختلف تبدیل شود.

دوره‌ی نظامی احمد مسعود در کشور انگلیس تا بازگشت او به افغانستان

احمد مسعود در سال ۱۳۸۸ در حالی که ۲۰ سال سن داشت، به کشور انگلیس رفته و در آکادمی آموزشی به نام سندهرست یک دوره‌ی نظامی یک ساله را با موفقیت تمام پشت سر گذاشت.

وی همچنین در رشته‌ مطالعات جنگ نیز تجربه داشته و دارای تحصیلات موفقیت آمیزی می‌باشد.

احمد مسعود در این دوره نیز توانست مدرک فوق لیسانس سیاست بین‌المللی را دریافت کرده و در سن ۲۹ سالگی در سال ۱۳۹۷ به کشور افغانستان بازگردد.

وی پس از بازگشت به افغانستان به طور جدی مقاومت و ایستادگی خود را توسط گروهی که راه‌اندازی کرده بود علیه طالبان ادامه داد.

ذکر این نکته نیز خالی از لطف نیست که احمد مسعود طی سالیانی که در انگلیس به سر می‌برد به راحتی به زبان انگلیسی صحبت می کرد و همچنین تسلط کامل بر این زبان را دارد.

عقاید احمد مسعود

عقاید احمد مسعود

مطابق با گفته‌های احمد مسعود در مصاحبه‌ها و سخنرانی‌ها، تلاش و کوشش گروه مقاومت ملی بر این اساس است که با فشار علیه گروه طالبان با استفاده از دگراندیشی، یک نظامی ساخته شود که برای جامعه‌ی جهانی و مردمان منطقه افغانستان مفید آید.‌

به دنبال این عقیده،‌ احمد مسعود با طالبان وارد یک مذاکره شد و بیان نمود که اگر این گروه قدرت خود را به طور عادلانه و مساوی با تمام مردم تقسیم کنند و به همه‌ی ملت عدالت و برابری را ارائه دهند، از مواضع خود در برابر آن‌ها عقب کشیده و به طور کلی از سیاست کناره‌گیری می‌کند.

در آخر این مذاکره و شکست مذاکرات، احمد مسعود در جمع خطاب به گروه طالبان بیان کرد که ما جان خود را فدا میکنیم اما زمین و ناموسمان را قربانی نخواهیم کرد.

همچنین احمد مسعود در مقاله‌ دیگری بیان کرد که خود و همرزمانش با تمام مردم افغانستان بندگی را نپذیرفته و خون خود را فدا خواهند کرد.

او در این مقاله تمامی مردم افغانستان و پنجشیر را از هر قبیله و قومی به پایگاه خود در پنجشیر دعوت نمود.

از نظر احمد مسعود پنجشیر آخرین منطقه‌ی آزاد افغانستان است که مردم پیروزی را در آن بنا خواهد کرد.

احمد مسعود افغانستان را با اروپا در زمان جنگ جهانی دوم مقایسه کرده و بیان نمود که همه‌ افغانستان در شرایطی هستند که اروپا در دوران جنگ جهانی دوم در آن قرار داشت.

او در حالی که نام اروپا، ایالت متحده آمریکا و کشورهای عربی را نام می‌برد از آن‌ها کمک خواست و بیان کرد که خطاب او به همه‌ی جهان است.

تمام این کشورها قبل از افغانستان در جریان مقابله با شوروی و طالبان در بیست سال پیش کمک کردند و می‌توانند مجددا آن‌ها را یاری کنند.

او همچنین گفت که با وجود خیانت‌هایی که در حق افغانستان شده هنوز به آن‌ها اعتماد دارد.

اشعار حافظ و سعدی

طبق مصاحبه‌ احمد مسعود بهترین خاطره‌ای که از پدرش شاه احمد مسعود خاطرش هست، مربوط به دوران ۸ سالگی وی می‌باشد.

توصیه‌ی پدر احمد مسعود به خواندن دیوان حافظ و سعدی بوده اما زمانی که احمد مسعود شروع به خواندن این دو کتاب کرده برایش بسیار سخت بوده و نتوانسته حتی یک بیت از آن‌ها را بخواند.

به گفته‌ احمد مسعود، پدرش با لحن زیبا و آوازی خوش اشعار حافظ و سعدی را برای او می‌خوانده و به او نیز کمک می‌کنند تا بتواند این اشعار را بخواند و به ادبیات علاقه نشان دهد.

احمد مسعود

سخن آخر

امروزه با تمام مشکلات و دوگانگی که در کشور افغانستان و همچنین منطقه موجود است، شخصیتی مانند احمد مسعود می‌تواند تاثیر بسزایی در مسیر حکومت و همچنین زندگی طرفداران خود داشته باشد.

از این رو بهتر است که همه‌ مردم جهان و از جمله مردم ایران به عنوان همسایه‌ کشور افغانستان با این شخص آشنا شوند.

با نگارش این مقاله و اطلاعات موجود در آن از زندگینامه تا فعالیت های این شخص، امیدواریم که توانسته باشیم اطلاعات مفیدی را در این زمینه در اختیار شما قرار داده باشیم.

دیدگاه‌ها

یک پاسخ به “زندگینامه احمد مسعود از تولد و تا رهبری جنگ + عکس”

  1. محمدتقی شاهی لاینی گفت:

    طالبان دست نشانده و محصول صهیونیست است زیرا هیچ گونه اعتراضی به عملکرد و اشغالگری و ظلم و ستم غرب و اسراییل نداشته و جنایات بیشمار اونها برعلیه مظلومان فلسطین را محکوم نکرده و همگام با جهان اسلام خواهان ازادی قدس شریف نبوده اند و نیستند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2015 © تمامی حقوق این سایت متعلق به جادوی باور است.
Whatsapp
phone