اشتراک ویژه ورود / ثبت نام

زندگینامه کمال سرابندی نابغه ایرانی + افتخارات و اختراعات

زندگینامه کمال سرابندی نابغه ایرانی + افتخارات و اختراعات

تاریخ انتشار: ۸ آبان ۱۴۰۱

کمال سرابندی یکی از برترین نویسندگان و پژوهشگران ایرانی است که در ناسا نیز به عنوان یکی از اعضای شورای مشورتی فعالیت کرده است.

پروفسور کمال سرابندی در دانشگاه میشیگان واقع در آمریکا، به عنوان استاد مهندسی برق و علوم کامپیوتر و مدیر آزمایشگاه پرتو افشانی این دانشگاه فعالیت های زیادی کرده است. ایشان به واسطه فعالیت و تحقیقات علمی خود توانسته است جوایز و افتخارات زیادی را کسب کند.

دراین بخش از زندگینامه افراد موفق قصد داریم بیوگرافی کمال سرابندی را مورد بررسی قرار دهیم پس در ادامه با ما در سایت جادوی باور همراه باشید.

تولد و تحصیلات کمال سرابندی

کمال سرابندی در ۱۴ آبان ۱۳۳۵ شمسی (۵ نوامبر ۱۹۵۶ میلادی) در شهر زابل به دنیا آمد. ایشان از دانشگاه صنعتی شریف، در رشته علوم مهندسی برق، مدرک کارشناسی ارشد خود را در سال ۱۳۵۸ شمسی (۱۹۸۰ میلادی) اخذ کرد.

کمال سرابندی برای ادامه تحصیلات خود به آمریکا سفر کرد. ایشان ابتدا در شهر میشیگان سکونت پیدا کردند و در دانشگاه ایالتی میشیگان که در شهر ان آربور واقع است، در رشته ریاضیات کاربردی تحصیل کرد.

وی مدرک کارشناسی ارشد خود را در همین رشته و از همین دانشگاه در سال ۱۹۸۶ میلادی (۱۳۶۵ شمسی) اخذ کرد. ایشان مجددا برای ادامه تحصیلات در دانشگاه میشیگان، رشته مهندسی برق را در پیش گرفتند و در نهایت در سال ۱۹۸۹ میلادی (۱۳۶۸ شمسی) مدرک دکتری خود را از همین دانشگاه دریافت نمودند.

از دیگر مدارک کسب شده توسط کمال سرابندی، می توان به اخذ ۱۸ مدرک دکتری اشاره کرد که ۳ رشته علم ریاضیات، علم رادار و علم الکترونیک از مهم ترین رشته های تحصیلی ایشان بوده است.

کمال سرابندی

فعالیت های علمی کمال سرابندی

در بخش زیر فعالیت های علمی پرفسور کمال سرابندی تقسیم بندی شده است:

مدیر اجرایی پروژه های تحقیقاتی آزمایشگاه پیشرانه جت

آزمایشگاه پیش رانش جت (JPL/ Jet Propulsion Labratoary) یک آزمایشگاه علمی و فناوری وابسته به ناسا است که در ۳۱ اکتبر ۱۹۳۶ میلادی (۹ آبان ۱۳۱۵ شمسی) تاسیس شد.

این آزمایشگاه وظیفه دارد تا جت های بی سرنشین را پرتاب و کنترل نماید. این ماموریت ها در مسافت های بسیار دور صورت می گیرند. این آزمایشگاه تحت نظارت مستقیم دولت فدرال ایالات متحده آمریکا فعالیت می کند.

این آزمایشگاه از زیر مجموعه های مؤسسه فناوری کالیفرنیا و ناسا می باشد.

از فعالان و شاغلان سابق ایرانیان در این آزمایشگاه می توان به فیروز نادری، بابک فردوسی، بهزاد رئوفی و مصطفی چمران اشاره کرد.

 مدیر اجرایی پروژه های تحقیقاتی بنیاد ملی علوم

دوره آموزشی Rewired از دکتر جو دیسپنزا

بنیاد ملی علوم (NSF/ National Science Foundation) یک سازمان دولتی واقع در ایالات متحده آمریکا است که در سال ۱۹۵۰ میلادی (۱۳۲۹ شمسی) تاسیس شد.

این سازمان مسئولیت ارتقا علم، ارتقا سلامت ملی، شکوفایی، رفاه و تامین دفاع ملی را دارد.

از دیگر فعالیت های این سازمان پس از گسترش می توان به علوم اجتماعی و رفتاری، مهندسی، علوم و ریاضیات اشاره کرد. علاوه بر این موارد، این بنیاد وظیفه دارد کلیه تحقیقاتی غیر پزشکی را پشتیبانی کند.

مدیر اجرایی سازمان پروژه های پژوهشی پیشرفته دفاعی

دارپا (DARPA/ Defense Advanced Research Project Agency) یک بنگاه پژوهشی و فناوری زیر نظر وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا است. این بنگاه مسئولیت توسعه فناوری های نوین را برای نیرو های مسلح ایالات متحده آمریکا را بر عهده دارد.

بنگاه دارپا در ۷ فوریه ۱۹۶۸ میلادی (۱۸ بهمن ۱۳۴۶ شمسی) تاسیس شد. از جمله مهم ترین فعالیت های این بنگاه میتوان به پرتاب موشک بالستیک دفاعی و جنگ افزار هسته ای اشاره نمود.

دیگر فعالیت ها

کمال سرابندی

یکی از فعالیت های مهم دکتر کمال سرابندی، ایجاد یک روش علمی در فن مهندسی مایکروویو است که با افزایش ظرفیت حوزه مایکروویو رادار همراه بوده است. این پژوهش با استفاده از سیستم های مدرن تصویر برداری رادار صورت گرفته است.

دکتر کمال سرابندی اولین و تنها مخترع، هواپیمای رادار گریز بدون سرنشین در جهان است.

دستاورد ها

کمال سرابندی

  • کسب جایزه هنری راسل از رئیس داشنگاه میشیگان
  • شناخته شده به عنوان برجسته ترین سخنران وزارت آموزش و پرورش و علوم دولت فدرال آلمان
  • ناخته شده به عنوان برترین ارائه دهنده مقاله های علمی در کنفرانس علوم ارتش آمریکا
  • عضویت در آکادمی ملی مخنرعین در سال ۲۰۱۹ میلادی (۱۳۹۸ شمسی)
  • دکتر کمال سرابندی به واسطه گسترش و تحقیق در رشته الکترومغناطیسی کاربدری، آموزش مهندسی و رشد اقتصادی پایدار به عضویت انجمن پیشرفته علوم آمریکا در سال ۲۰۱۶ میلادی (۱۳۹۵ شمسی) در آمدند
  • در سال ۲۰۱۵ میلادی (۱۳۹۴ شمسی) دکتر کمال سرابندی جایزه Stephen S. Attwood  را از کالج مهندسی کسب کردند. لازم به ذکر می باد که این جایزه به عنوان برترین جایزه اهدایی در دانشکده های مهندسی کل دنیا شناخته می شود
  • کسب جایزه برجسته ترین فارغ التحصیلان از دانشگاه شریف به عنوان ۵۰ فارغ التحصیل برتر در سال ۲۰۱۶ میلادی (۱۳۹۵ شمسی)
  • کسب جایزه IEEE Judith A. Resnik  در سال ۲۰۱۱ میلادی (۱۳۹۰ شمسی) به عنوان تحقیقات ب عمل آمده از سنجش از راه دور ماکروویو و موج میلی متری قطبش رادار از سطح زمین برای کاربرده های نظامی و غیر نظامی
  • در سال ۲۰۱۰ میلادی (۱۳۸۹ شمسی) دکتر کمال سرابندی از دانشگاه میشیگان جایزه دستاورد های برجسته را دریافت کردند
  • کسب جایزه Rch از بنیاد الکساندر فون هومبولت آلمان
  • کسب جایزه تشخیص دانشکده دانشگاه میشیگان به عنوان یک معلم، دانشمند و عضو جامعه دانشگاه در سال ۲۰۰۵ میلادی (۱۳۸۴ شمسی)
  • در سال ۲۰۰۵ میلادی (۱۳۸ شمسی)، کمال سرابندی به واسطه تحقیقات ارزشمند
  • جهت پیشرفت در سنچش از دور رادار نظری و تجربی، جایزه موفقیت متمایز را از انجمن علوم سنجش از دور و علوم IEEE کسب نمود
  • کسب جایزه برجسته سخنرانی  بنیاد شورای آلمانی و آمریکایی از وزارت فدرال آلمان برای آموزش، علوم و فناوری در سال ۱۹۹۹ میلادی (۱۳۷۸ شمسی)
  • در سال ۱۹۹۷ میلادی (۱۳۷۶ شمسی) کمال سرابندی جایزه تجهیزات HP را به واسطه تشکیل آزمایشگاه آموزش مایکروویو را دریافت کرد
  • کسب بالاترین جایزه از دانشگاه میشیگان به نام هنری راسل در سال ۱۹۹۷ میلادی (۱۳۷۶ شمسی)
  • کسب  جایزه تعالی تدریس، گروه مهندسی برق و علوم کامپیوتر از دانشگاه میشیگان در سال ۱۹۹۶ میلادی (۱۳۷۵ شمسی)
  • کسب جایزه تجهیزات HP در سال ۱۹۹۳ میلادی (۱۳۷۲ شمسی)

هرگاه شخصی اقدام به تحصیل در ۳ رشته پروفسوری علم ریاضیات، علوم رادار و علوم الکترونیک کند، پروفسور کمال سرابندی باید ایشان را تایید کند تا مدارک مورد نظر توسط شخص اخذ شود.

دیدگاه‌ها

7 پاسخ به “زندگینامه کمال سرابندی نابغه ایرانی + افتخارات و اختراعات”

  1. محمدشیخ گفت:

    زابل جان وطن مه،زابل تاج سرمه،همه هستی مه زابل،تمامه هنرمه

    محمدشیخمحمدشیخ
  2. بامری گفت:

    سلام من خودم بچه سیستان و بلوچستان هستم و به کمال سرابندی افتخار میکنم

    بامریبامری
  3. حمیدرضا گفت:

    افتخار داشتم چند روزی با پدر و مادر جناب سرابندی مصاحبت داشته باشم. چه خاطرات زیبا و شنیدنی. ایکاش داستان زندگی ایشان کتاب میشد

    حمیدرضاحمیدرضا
  4. خسرو سُبحه گفت:

    شوربختانه برخى از ما، مشکل “خود بزرگ پندارى” داریم و سفت و سخت و هزار درصد اعتقاد داریم که اصلا عالم خلقت بخاطر ما بوجود آمده و ما از همه هنرمند تریم (هنر نزد ایرانیان است و بس!) و از همه با هوش تریم و ازین حرف ها.

    آقاى دکتر کمال سرابندى دانشمندى ممتازه، ولی داشتن ١٨ تا دکترا و هر کى بخواد پرفسورا بگیره در دنیا (مثلا در قاهره، مانیلا پایتخت فیلیپین، یا ورشو در لهستان) ایشون باید تایید کنه، یعنى چى؟

    چرا یکنفر باید ١٨ تا دکترا بگیره و اصلا مگه شدنیه؟ مگه ما مدرکى بنام “پرفسورا” داریم که گرفتن اش رو باید آقای دکتر سرابندى تایید بکنه!

    خوبه که پیش از بازنشر دادن اینگونه پُست ها که اعتبارتون رو از بین مى بره، یک مقدار فکر و کند و کاو کنید.

    این مطلبیه که من با کمک هوش مصنوعى در باره دکتر سرابندى پیدا کردم:
    دکتر کمال سرابندی یک دانشمند ایرانی-آمریکایی و استاد ممتاز دانشگاه فاواز تی. اولابی در رشته مهندسی برق و علوم کامپیوتر و همچنین استاد برجسته مهندسی با نام روفوس اس. تیزدیل در دانشگاه میشیگان است. او در زمینه علم و فناوری رادارهای مایکروویو و میلیمتری ویو تدریس و تحقیق می‌کند. دکتر سرابندی به خاطر کارهای برجسته خود در زمینه فناوری سنجش الکترومغناطیسی و مواد متامتریال برای کوچک‌سازی آنتن‌ها، جایزه الکترومغناطیس IEEE 2024 را دریافت کرده است. او به عنوان یکی از پیشگامان در توسعه الگوریتم‌ها، تکنیک‌ها، ابزارها و سیستم‌های راداری سنجش از راه دور شناخته می‌شود و سهم قابل توجهی در پیشبرد این حوزه داشته است.

    دکتر کمال سرابندی مدارک تحصیلی خود را از دانشگاه تهران در ایران و دانشگاه میشیگان در ایالات متحده آمریکا اخذ کرده است. او در سال ۱۹۸۰ میلادی موفق به دریافت مدرک کارشناسی در رشته مهندسی برق از دانشگاه تهران شد. سپس، برای تحصیلات تکمیلی خود به ایالات متحده مهاجرت کرد و از دانشگاه میشیگان، در سال‌های ۱۹۸۶ و ۱۹۸۸ میلادی، به ترتیب مدارک کارشناسی ارشد و دکترا در رشته مهندسی برق را دریافت کرد.
    با احترام، خسرو سُبحه، لس آنجلس

    خسرو سُبحهخسرو سُبحه
  5. شاهین گفت:

    متاسفانه در مورد تعداد مدارک دکتری ایشان اشتباهی صورت گرفته است. در سایت دانشگاه میشیگان گفته شده ایشان سرپرست نیم تحقیقاتی است که شامل دو استاد محقق و ۱۶ نفر دکتر هستند. ایشان ۱۸ تا مدرک دکترای ندارد.

    شاهینشاهین
  6. محمد احمدی گفت:

    چقدر انسانهای ارزشمندی که وجودشان در این کره خاکی بسیار تاثیر گذار است آن هم یک ایرانی اصیل از محروم ترین نقطه کشور به افتخار بزرگ جهانی دست یافته، افسوس که این انسانهای ارزشمند در خاک وطن آنچان که لازم بوده و هست اهمیت داده نشده!

    محمد احمدیمحمد احمدی
  7. ابراهیم گفت:

    افتخارمنی همشهری زابلی من

    ابراهیمابراهیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2015 © تمامی حقوق این سایت متعلق به جادوی باور است.
Whatsapp
phone