اشتراک ویژه ورود / ثبت نام

زندگینامه کریستف کلمب، دریانورد ایتالیایی کاشف قاره آمریکا

زندگینامه کریستف کلمب، دریانورد ایتالیایی کاشف قاره آمریکا

تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۴۰۱

کریستف کلمب یک دریانورد ایتالیایی است که در سال‌های نوجوانی سفرهای دریایی خود را شروع کرد. او در نهایت پس از چندین سال کسب تجربه از سوی پادشاه فردیناند اسپانیا ماموریت یافت تا نزدیک‌ترین مسیر به هندوستان را پیدا کند که در این ماموریت وی توانست قاره آمریکا را کشف کند.

در این بخش از زندگینامه افراد موفق قصد داریم زندگینامه کریستف کلمب را مورد بررسی قرار دهیم پس در ادامه با ما در سایت جادوی باور همراه باشید.

تولد و جوانی کریستف کلمب

کریستوف کلمب (Christophe Colomb) در ۳۱ اکتبر سال ۱۴۵۱ میلادی (۹ آبان سال ۸۳۰ شمسی) در شهر جنوا واقع در ایتالیا بدنیا آمده است.

پدرش دومنیکو کلمبو تاجر پشم و مادرش سوزانا فونتاناروسا یک خانه دار بود، او سه برادر و یک خواهر کوچک‌تر از خود داشت. کریستوف کلمب و خانواده اش تا سن ۲۰ سالگی به عبارت دیگر تا سال ۱۴۷۰ میلادی (۸۴۹ شمسی) در شهر جنوا زندگی کردند و سپس در ساوانو سکنا گزیدن.

او هیچگاه تحصیلات رسمی ای را پشت سر نگذاشت، وی تا سن ۲۴ سالگی حتی توان خواندن و نوشتن را نیز نداشت.

کلمب آرزو داشت که ناخدای کشتی شود به همین دلیل بسیار تلاش کرد تا خواندن و نوشتن یاد بگیرد و کمبود‌های علمی خود را جبران کند. چراکه ابتدایی ترین مهارت مورد نیاز برای تبدیل شدن به یک ناخدا، خواندن و نوشتن بود.

در ابتدا کریستوف و برادرانش در شغل خانوادگیشان یعنی تجارت پشم فعالیت کردند. در کنار کار و فعالیت، کریستوف برای یادگیری و آموزش نقشه خوانی اقدام کرد.

آغاز ماجراجویی

تا اینکه کریستوف کلمب در سال ۱۴۷۴ میلادی (۸۵۳ شمسی) توانست پدر خود را راضی کند تا با دوست و مشتری دریا دارش صحبت کند که وی را به عنوان عضوی از گروه دریا داری خود بپذیرد.

 پس از ورود کریستوف کلمب به گروه دریانوردی، اکثرا مشغول کار بر روی سکان کشتی بود، او خیلی کمتر خانواده اش را ملاقات میکرد.

در آن زمان تقریبا اوضاع باب میل وی بود تا اینکه در سال ۱۴۷۶ میلادی (۸۵۵ شمسی) هنگامی که او اولین سفر خود را به اقیانوس اطلس تجربه میکرد، کشتی آنها با دزدان دریایی روبرو شد.

دزدان دریایی کشتی آنها را سوزاند و بخش عمده ای از کارکنان را به قتل رساند. کریستوف کلمب توانست فرار کند و جان سالم بدر ببرد، او تقریبا ۱۰ کیلومتر شنا کرد تا خود را به خشکی برساند.

کریستوف در سال ۱۴۷۷ میلادی (۸۵۶ شمسی) به همراه خانواده به لیسبون پرتغال مهاجرت کرد.

پرتغال در آن زمان به عنوان مهد تجارت اروپا شناخته می شد، این کشور سالانه میزبان صدها هزار کشتی از مقاصدی همچون انگلستان و آفریقا بود.

در پرتقال کریستوف کلمب به حرفه نقشه خوانی مشغول گردید. در آنجا با فیلیپا پرسترلو آشنا شد و با او ازدواج کرد. ثمره این ازدواج دو فرزند پسر به نام‌های دیگو و فرناندو بود، اما متاسفانه وی پس از مدتی همسر خود را از دست داد.

کتاب صوتی آرزوی تو دستور توست اثر کوین ترودو

اقدامات کریستف کلمب برای سفر

کریستف کلمب برای سفر به تجهیزات و ابزار‌ها و هزینه‌هایی احتیاج داشت که تامین آنها از توان وی خارج بود. به همین دلیل زمانی که در کشور پرتغال بود تلاش کرد تا پادشاه آن زمان یعنی ژوا دوم را متقاعد کند تا هزینه‌های سفر او و دریانوردان را تامین کند.

اما پس از بررسی‌های لازم، ژوا دوم قبول نکرد تا تجهیزات و هزینه های سفر کریستف کلمب را تامین کند.

کریستف کلمب نیز به اسپانیا نقل مکان کرد و درخواستی مشابه برای پادشاه اسپانیا ارسال کرد.

پادشاه اسپانیا جهت تبلیغ و گسترش دین مسیحیت، یافتن طلا و پیدا کردن دسترسی به ادویه و گیاهان معطر تصمیم گرفت تا تجهیزات لازم برای سفرهای اکتشافی کریستف کلمب را تهیه کند تا کوتاه ترین مسیر برای سفر به هندوستان (شرق و جنوب شرقی آسیا) در کم ترین زمان ممکن کشف شود.

چراکه در آن زمان اروپائیان برای سفر به هندوستان باید قاره آفریقا را دور میزدند.

در نهایت نیز ملکه اسپانیا با مشورت پادشاه برای کشف مسیرهای جدید و گسترش امپراتوری و تثبیت موقعیت خود در بازارهای تجاری کمک هزینه‌ای سالانه را به همراه بخش‌های از زمین‌ها را در اختیار کریستف کلمب قرار دادند، همچنین قراردادی برای سفرهای اکتشافی تنظیم کردند که اگر کلمب بتواند سرزمین یا پادشاهی را کشف یا تصرف نماید پاداش زیادی را دریافت می‌کند.

نخستین سفر

تصویر 3 کشتی کریستوف کلمب در سال ۱۴۹۲ میلادی

در آخرین لحظات سوم اوت سال ۱۴۹۲ میلادی (۱۳ مرداد ۸۷۱ شمسی) کریستف کلمب نخستین سفر خود را آغاز کرد.

کریستف پس از یکسال تلاش و جستجو برای یافتن نزدیک ترین مسیر به هندوستان، به اشتباه و به صورت اتفاقی در مسیری افتاد که به قاره آمریکا ختم می شد. 

قاره آمریکا دارای سکنه، فرهنگ و زبان مخصوص به خود بود، اما تا به آن روز هیچ کشوری از وجود آن مطلع نبود. 

کریستوف کلمب یک نامه چندین صفحه ای از وضعیت قاره آمریکا برای پادشاه اسپانیا نوشت. درباره مردمان، گیاهان و جانوران آن قاره برای ایزابل و فرناندو ملکه و پادشاه اسپانیا توضیح داد. 

سپس پادشاه اسپانیا از وی خواست تا به اسپانیا بازگردد و برای تصرف این قاره تجهیزات و نیروهای مورد نیاز را دریافت کند.

دومین سفر

پس از بازگشت کریستف کلمب به اسپانیا، یک ارتش ۱۰۰۰ نفری و ۱۷ کشتی به او داده شد تا قاره آمریکا را به عنوان بخشی از کشور اسپانیا نام گذاری کند.

۲۴ سپتامبر ۱۴۹۳ میلادی (۲ مهر ۸۷۲ شمسی) او راهی سفر دوم خود شد.

اینبار نقشه خوانی وی قدرتمند تر شده بود و توانست از مسیری جنوبی تر به سمت قاره آمریکا حرکت کند و در عرض کمتر از یک ماه خود را به این قاره برساند.

جزیره دومینیکا اولین بخش از قاره آمریکا بود که کریستف کلمب و گروه اش توانستند به آن برسند. 

او ابتدا جزیره دومینیکا را اشغال کرد و سپس به سمت شمال راهی شد و به ترتیب یکی پس از دیگری جزایر آنتیل کوچک و جزایر ویرجین و پورتوریکو را به بخشی از فرمانروایی اسپانیا تبدیل کرد و بخشی از نیروهای خود را در هر جزیره سکونت داد.

وقتی کریستف کلمب قصد داشت که استراتژی جدیداش را برای تصرف سایر مناطق قاره آمریکا آماده کند. متوجه شد تمامی نیروهایش که در جزایر اشغال شده سکونت داشتند توسط بومی ها کشته شده اند.

او مدتی را به صورت پنهان در کرانه‌های شمالی جزیره ماند و سپس برای کشف مناطق جدیدتر به سمت کوبای امروزی به حرکت افتاد.

سپس به سمت جامائیکا حرکت کرد و آنجا را نیز کشف کرد.

۱۰ مارس ۱۴۹۶ میلادی (۲۰ اسفند ۸۷۴ شمسی) کریستوف کلمب امور را به برادرانش سپرد و برای مشورت با پادشاه اسپانیا، هیسپانیولا را به مقصد اروپا ترک کرد. 

سومین سفر

تصویر از کریستوف کلمب در قاره آمریکا

در سال ۱۴۹۸ میلادی (۸۷۷ شمسی) کریستف کلمب برای سرکوب بومیان آمریکایی مجدد راهی قاره آمریکا شد.

این بار او در مسیر به قاره آمریکا با جزیره ترینیداد برخورد کرد و آنجا را نیز به عنوان بخشی از اکتشافات خود ثبت کرد.

اوضاع روز به روز برای وی سخت تر می شد سرکوب بومیان آمریکا به آن سادگی که تصور میرفت نبود، مردمان کشور اسپانیا پس از باخبر شدن از کشف قاره آمریکا برای تصرف ملک و اموال بومیان آمریکایی از خود بی خود شده بودند.

گروه کریستف کلمب از وی حرف شنوی نداشتند و دائماً اسرار سفر های او را در میان مردم بازگو میکردند.

او تصمیم گرفت کمی خشن تر برخورد کند و برای کنترل اوضاع، چندی از افراد گروه خود را اعدام کرد.

پس از این اتفاق بخشی از گروه او شکایت وی را به پادشاه اسپانیا بردند و او را به بی عرضگی و عدم توان مدیریت متهم کردند.

پادشاه اسپانیا نیز یک بازرس را به قاره آمریکا فرستاد، بازرس پس از مشاهده وضعیت کریستف و برادرانش را به صورت محافظت شده با اسپانیا بازگرداند.

کریستف و برادرانش مدتی را زندانی بودند و سپس آزاد شدند.

چهارمین سفر

کریستوف کلمب در ۹ مه ۱۵۰۲ (۱۸ اردیبهشت ۸۸۱ شمسی) تصمیم گرفت تا کره زمین را یک دور کامل بزند. برای اینکار نیز قصد داشت برای بار چهارم و آخرین بار از قاره آمریکا بازدید کند.

او به همراه پسر کوچک‌ترش فردیناند به سمت آمریکای مرکزی حرکت کرد. اما طی حادثه ای کشتی آنها با یک کشتی دیگر تصادف کرد و آنها نتوانستند مسیر خود را ادامه دهد.

کریستوف و پسرش یکسال در جامائیکا ماندند تا بتوانند مقدمات لازم برای برگشت به اسپانیا را تدارک ببینند. آنها سر انجام در در ۷ نوامبر ۱۵۰۴ میلادی (۱۶ آبان ۸۸۳ شمسی) به اسپانیا بازگشتند.

مسیر سفرهای کریستوف کلمب به قاره آمریکا بر روی نقشه

روز کریستف کلمب

کریستف کلمب به عنوان کاشف قاره آمریکا یکی از افراد برجسته تاریخی است و مجسمه و بناهای یادبودی از او در نقاط مختلف جهان وجود دارد، اما کشور آمریکا برای بزرگداشت او روزی را به نام کریستف کلمب نامگذاری کرده است و در هر سال مردم آمریکا این روز را جشن می‌گیرند.

البته با گذشت زمان این روز بزرگ در میان مردم آمریکا کمرنگ شد و سفرهای کلمب را نقطه آغاز برده داری و تجارت برده در دنیا می‌دانستند به همین دلیل بسیاری از سیاستمداران آمریکا تصمیم گرفتند این روز را به عنوان روز عادی مرد نامگذاری کنند و مردم به امید عدالت سراسری و بین رفتن برده داری در کنار یکدیگر جشن بگیرند.

تاریخچه و مکان موزه خانه کریستف کلمب

موزه خانه کریستف کلمب در جنوا ایتالیا در میدان دانته و دروازه سوپرانا قرار دارد. در نزدیکی این موزه خانه بقایای صومعه قرن دوازدهم سنت اندور وجود دارد کل در سال ۱۹۰۰ ( ۱۲۷۹شمسی) به علت احداث خیابان دانته تخریب شده است.

کریستف یکی از افراد پر ماجرایی بوده است که سفرهای متعددی داشته و توانسته قسمت‌های مختلفی از قاره آمریکا را کشف کند قطعا تماس و بازدید از خانه او برای هر گردشگری لذت بخش خواهد.

در واقع خانه او در قرن هجدهم میلادی بعد از مرگ او ساخته شده است البته محل این خانه همان محل خانه کریستف کلمب است که در سال ۱۶۸۴ میلادی ( ۱۰۶۳ شمسی) به علت حمله لوئی چهاردهم به جنوا از بین رفت و خانه فعلی بازسازی شده خانه اصلی است.

بنای اصلی خانه کریستف کلمب دو طبقه با مغازه‌ای در طبقه همکف بوده است که پس از بازسازی دو طبقه دیگر به این خانه اضافه شده است شهرداری جنوا در سال ۱۸۸۷ میلادی (۱۲۶۳ شمسی) این خانه را خریداری کرده و به یک محل گردشگری تبدیل کرده است.

درگذشت کریستف کلمب و علت مرگ او

مقبره کریستف کلمب

کریستف کلمب در ۴۱ سالگی به بیماری التهاب مفصل مبتلا شده بود. در آن زمان این بیماری با این نام شناخته نشده بود احتمالا به علت عوامل جوی و تغذیه‌ای به این بیماری مبتلا شده بود.

البته با توجه به بیانات پسر او فرناندو که پدرش تب زیادی داشت و خواب آلود بود و بینایی و سایر حواس خود را از دست داده بود و دچار دردهای طاقت فرسا در اندامش می‌سد می‌توان نتیجه گرفت که او دچار التهاب مفصل شده است.

پس از گذشت مدتی این بیماری تمام اندام‌های او را درگیر می‌کند و دچار مشکلات بینایی شدیدی می‌شود، در سال‌های آخر عمرش به دلیل تشدید این بیماری توانایی خود را از دست داده بود و در ‌تاریخ  ۲۰ مه ۱۵۰۶ میلادی (۲۹ اردیبهشت ۸۸۵ شمسی) فوت می‌کند.

دیدگاه‌ها

7 پاسخ به “زندگینامه کریستف کلمب، دریانورد ایتالیایی کاشف قاره آمریکا”

  1. علی گفت:

    معلومه که کریستف کلمب چند جزیره از قاره آمریکا را کشف کرده و وارد سرزمین اصلی نشده. سرزمین اصلی را کس دیگری کشف کرده.

  2. بنده خدا گفت:

    کاشکی پولدار بودم میرفتم امریکا

  3. jenab_rooh گفت:

    هیح..
    منظورت از کشف چیه؟
    پس اونایی که قبلا توش زندگی میکردن گلابی بودن که کلمب کشفش کرده باشه؟
    کلمب فقط یه جنایتکار بود که زندگی متمدن اونا رو تیکه تیکه کرد تا از معدن هاشون استفاده کند و زمین هاشون رو اشغال..
    عجب بابا عجب، مرسی بابت مطلب…

  4. موسی گفت:

    موضوع این است که
    همه دریانوردان قبلی برای اینکه از اروپا به هند برسند بطرف شرق می رفتند…
    ولی کلمب گفت چون زمین گرد است ما اگر بطرف غرب برویم شاید زودتر به هند برسیم و وقتی رفتند به قاره آمریکا رسیدند و به ساکنان آنجا indian گفتند که از هند گرفته شده

  5. کاربر 25777 گفت:

    یادم اومد که اسم کشور کلمبیا به یادبود کاشف قاره آمریکا یعنی کلمب نامگذاری شده اینم یک اتفاق جالب تاریخی

  6. کاربر 25777 گفت:

    به نظرم باید اسم قاره آمریکا از اسم کلمب گرفته میشد نه اسم امریکو وسپوچی که این اتفاق تو تاریخ پیش نیومده و اینم از اتفاقات جالب تاریخه

  7. کاربر 25777 گفت:

    خیلی جالب بود ممنونم که این اطلاعات رو باما کاربرن سایت به اشتراک گذاشتید داستان کشف قاره آمریکارو بارها شنیده بودیم ولی داستان زندگی اصلی کلمب برام تازگی داشت البته اسم قاره آمریکا از اسم امریکو وسپوچی گرفته شده که ایشون هم بخشهای زیادی از آمریکا رو کشف کرده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2015 © تمامی حقوق این سایت متعلق به جادوی باور است.
Whatsapp
phone