اشتراک ویژه ورود / ثبت نام

زندگینامه نلسون ماندلا از زندان تا رهبری انقلاب علیه آپارتاید + عکس

زندگینامه نلسون ماندلا از زندان تا رهبری انقلاب علیه آپارتاید + عکس

تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۴۰۱

نلسون رولیهلاهلا ماندلا (Nelson Rolihlahla Mandela) شناخته شده با نام نلسون ماندلا (Nelson Mandela) یکی از برترین رئیس جمهوران آفریقای جنوبی می باشد که از مشهورترین رهبران انقلابی جهان نیز محسوب می شود.

از نلسون ماندلا به عنوان یکی از برترین رهبران آزادی بخش نام برده می شود. او جزو تاثیرگذارترین افراد مشهور، در زمان خود بود.

عمده شهرت وی به خاطر مبارزات جانانِ در زمینه آپارتاید (یکی از اشکال تبعیض نژادی) و تاثیر آن بر روی زندگی مردم بود. او ۲۷ سال از زندگی خود را در زندان سپری کرد اما هرگز از فعالیت های خویش در راستای مبارزه برعلیه آپارتاید، دست نکشید.

ماندلا تاثیر زیادی نه تنها بر جامعه آفریقای جنوبی، بلکه بر دیگر جوامع سیاه پوستان گذاشت. ماندلا در اوایل زندگی اش، به مخالفت های مخفیانه و مسلحانه علیه رژیم آپارتاید، روی آورد که در نهایت منجر به دستگیری و زندانی شدن او شد. او ۲۷ سال در زندان روبن سپری کرد و پس از آن، فعالیت های مسلحانه خود را کنار گذاشت و به یک مبارزه صلح آمیز روی آورد.

فعالیت های وی در نهایت موجب دموکراسی در آفریقای جنوبی شد و تاثیر عمیقی در ریشه و جوامع آفریقای جنوبی گذاشت. این موضوع، ماندلا را به محترم ترین و تاثیرگذارین ترین شخص در آفریقای جنوبی تبدیل نمود که برای بسیاری از کشورهای دیگر نیز نمادین شد.

در این بخش از زندگینامه افراد موفق قصد داریم بیوگرافی نلسون ماندلا را مورد بررسی قرار دهیم پس در ادامه با ما در سایت جادوی باور همراه باشید.

تولد و کودکی نلسون ماندلا 

نلسون ماندلا 

نلسون ماندلا در سال ۱۸ جولای ۱۹۱۸ میلادی (۲۷ تیر ۱۲۹۶ شمسی) زاده و در ۵ دسامبر ۲۰۱۳ میلادی (۱۴ دسامبر ۱۳۹۲ شمسی) در سن ۹۵ سالگی از دنیا رفت.

او در یک روستای کوچک در متانا، استان کیپ تاون از آفریقای جنوبی زده شد. پدر ماندلا عضو شورای سلطنتی مردم تمپو بود نلسون می بایست پس از پدرش، این مقام را به ارث میبرد. ماندلا سه نامادری و دوازده خواهر و برادر دیگر داشت. با اینحال، او اولین کسی بود که به مدرسه رفت و تحصیلات را به صورت جدی شروع کرد.

ماندلا توسط یک معلم، با تخلص از یک دریاسالار معروف انگلیسی با نام هوراسیو نلسون، نام خود را نلسون نهایید. پدرش مدتی بعد براثر سل درگذشت تا سرپرستی او به یکی از خویشاوندانش برسد.

تحصیلات نلسون ماندلا 

تحصیلات نلسون ماندلا 

او در سن ۱۶ سالگی به یک مدرسه شبانه روزی رفت تا تحصیلات عالی خود را به اتمام برساند. نلسون بسیار دانش آموزی درس خوانی بود و نمرات عالی دریافت می کرد. او در نهایت موفق شد که مدرک خود را یک سال زودتر از دیگران همسن و سالان خود اخذ کند.

ماندلا در سن ۱۹ سالگی به دانشگاه وسلی رفت که بیشتر افراد سرشناس در آنجا تحصیل می کردند. دوست صمیمی و همکار او، یعنی اولیور تامپو، در همین دانشگاه مشغول به تحصیل بود و این دو در دانشکده علوم انسانی درس می خواندند. آشنایی آنها از همین مقطع شروع شد.

در اواخر تحصیل، او در یک شورای دانشجویی بر علیه سیاست های دانشگاه، شرکت کرد که موجب اخراج او شد.

پس از اینکه ماندلا به سرزمینش بازگشت، بزرگ خاندانش قصد داشت برای او ازدواجی ترتیب دهد تا بدین صورت، او مقام سلطنتی پدرش را کسب کند. نلسون که از این ازدواج بسیار ناراضی بود، از سرزمین خود فرار کرد و به ژوهانسبورگ گریخت.

نلسون ماندلا مدتی در یک معدن کار می کرد اما به دلیل ماهیت فراری بودن و همچنین مقامی که قبلا داشت، اخراج شد.

بعدها به واسطه یکی از دوستانش (والتر سیسولو) در یک شرکت حقوقی شروع به کار کرد. تحصیلات قبلی اش را در دانشگاه آفریقای جنوبی به اتمام رساند و بار دیگر در یک رشته دیگر (حقوق) شروع به تحصیل کرد.

آپارتاید چیست؟

کتاب صوتی آرزوی تو دستور توست اثر کوین ترودو

آپارتاید به معنی تبعیض نژادی می باشد، آپارتاید در آن سال ها در آفریقای جنوبی به شدت بالا گرفته بود؛ با اینکه آفریقای جنوبی یک کشور تقریبا سیاه پوست محسوب می شود، اما سیاه پوستان حق چندانی در سیاست و انتخاب دولت خود نداشتند.

موضوع آپارتاید در آفریقای جنوبی به حدی بالا گرفته بود که حتی سیاه پوستان نمی توانستند در رای گیری ها شرکت کنند. نلسون ماندلا، یکی از کسانی بود که به آپارتاید اعتراض کرد و در نهایت توانست دموکراسی را برای مردمان سیاه پوست آفریقای جنوبی، به ارمغان بیاورد.

آغاز فعالیت های سیاسی

نلسون ماندلا در کنگره ملی آفریقا

مهم ترین فعالیت های سیاسی نلسون ماندلا، از دهه سی سالگی وی شروع شد. آپارتاید یک رژیم بسیار سختگیرانه بر علیه سیاه پوستان در آفریقای جنوبی بود که اعمال هرگونه دموکراسی برآنان را ممنوع می دانست و این قوانین را با دقت و با اشد مجازات انجام می داد.

کنگره ملی آفریقا و کنگره خلق آفریقا از کسانی تشکیل می شد که به وضوح طرفدار برابری بودند و آن را مشروع می دانستند. ماندلا در زمانی که ۳۵ سال داشت، به موافقت غیرمستقیم با این دو گروه می پرداخت و با دوست و همکارش اولیور تامپو، به سیاه پوستانی که قادر به برخورداری از نمایندگی حقوقی نبودند، خدمات حقوقی ارزان یا گاها رایگان ارائه می دادند.

مبارزات نلسون ماندلا زمانی اوج گرفت که وی آشکارا دست به مبازرات عمومی زد و مستقیما از دو حزب کنگره ملی و کنگره خلق حمایت کرد. وی زمانی که ۳۸ سال داشت، دستگیر شد و به مدت ۵ سال در محاکمه به سر می برد.

در مدتی که حکم او نامشخص بود، حزب ملی آفریقا دست به فعالیت های آشکارانه زدند و از مردم دعوت می کردند تا از حق خود دفاع کنند.

آنها از رنگین پوست ها، سیاه پوست ها، هندی ها و دیگر اقوام درخواست کردند که در تحولات کوشا باشند. متاسفانه با وجود اینکه حزب ملی آفریقا بیش از صد هزار عضو فعال داشت، اما تنها یک حق رای در کنگره بدست آورد.

رهبری کنگره ملی آفریقا

نلسون ماندلا در حین سخنرانی

آفریکانیست ها افرادی بودند که عمده توده کنگره ملی آفریقا را تشکیل می دادند. آفریکانیست ها نفش بسیار بزرگی در موفقیت های این حزب در دهه ۵۰ داشتند، اما مشکل از آنجایی شروع شد که این افراد با حمایت غنا، از کنگره ملی آفریقا جدا شدند و کنگره آفریکانیست ها را تشکیل دادند.

این اتفاق در اوایل دهه شصت میلادی رخ داد که به شدت قدرت و نفوذ کنگره ملی آفریقا به دلیل از دست دادن قدرت نظامی، پایین آمد.

اینجا بود که نلسون ماندلا، که از محاکمه خود تازه رها شده بود، به یکی از رهبران کنگره ملی آفریقا بدل گردید و رهبر یهودی حزب کمونیست آفریقای جنوبی را دعوت به مبارزه کرد.

ماندلا بخش نظامی کنگره ملی آفریقا که پیش از آن در دست آفریکانیست ها بود را به دست گرفت و به رهبر نظامی مبارزه با آپارتاید نیز تبدیل شد. او طرح هایی را پایه گذاری کرد تا مبارزه بر علیه آپارتاید خشونت آمیز شود وی جنگ های چریکی را نیز به راه انداخت.

به دلیل وخامت اوضاع، او فراری شد و با دیگر رهبران آفریقایی، ملاقات کرد. سرانجام پس از ۱۷ ماه فرار و کشمکش، در سال ۱۹۶۲ او دستگیر شد و وی را به ژوهانسبورگ تبعید کردند.

دوران زندان نلسون ماندلا

دوران زندان نلسون ماندلا

در ابتدا نلسون ماندلا ۵ سال حکم زندانی گرفت، اما کار در اینجا خاتمه نیافت. هنوز یک سال از زندان ماندلا نگذشته بود که بیش از نیمی از رهبران کنگره ملی آفریقا، دستگیر و برای آنها حکم خیانت بریده شد. ماندلا نیز حکم دیگری دریافت کرد و بدین گونه او به حبس ابد محکوم شد.

ماندلا در محاکمه مشهور خود در سال ۱۹۶۴، اظهار داشت که چگونه کنگره ملی آفریقا دست به اعمالات خشونت آمیز و وحشیانه زده است. او اظهار داشت که کنگره ملی آفریقا سال ها با استفاده از بیانیه ها و روش های صلح آمیز، مردم را به دعوت به مبارزه می کرده و تنها در سال های پایانی از خشونت استفاده می کردند.

البته ماندلا چاره ای نداشت، در آن سال آفریقای جنوبی به جمهوری رسیده بود و کنگره ملی آفریقا از انجام هرگونه فعالیت منع شده بود. لذا رهبران کنگره ملی آفریقا چاره ای جز قبول اعمال خشونت آمیز خود (حتی اگر به اغراق) نداشتند.

تمامی رهبران به مرگ متهم شدند که با پادرمیانی چندین وکیل سرشناس، حکم آنان به حبس ابد تخفیف یافت.

البته ماندلا تمامی اتهامات از قبیل خشونت، اغتشاش، آسیب به اموال عمومی و … را نپذیرفت و از پذیرش اتهام همکاری با دیگر کشورها نیز سر باز زد.

نلسون ماندلا در جزیره روبن، ۱۸ سال از محکومیت خود را گذراند و در این دوران، کتاب معروف که در اصل زندگینامه خودش می باشد را با نام راه طولانی به سوی آزادی، نوشت.

حزب کنگره ملی آفریقا تا سال ها در خاموشی به سر می برد. اگرچه اعضای این حزب همگی فعالیت داشتند، اما به صورت مخفیانه بود. بلاخره پس از ۱۷ سال، حزب کنگره ملی آفریقا اولین بیانیه خود را منتشر کرد که سخنی خود جوش و انقلابی از سوی نلسون ماندلا بود.

در سال ۱۹۸۵، رییس جمهور وقت آفریقای جنوبی به نلسون ماندلا پیشنهاد آزادی مشروط داد اما به شرطی که حزب کنگره ملی آفریقا فعالیت های مسلحانه و غیرمسلحانه اش را متوقف سازد. ماندلا با عصبانیت پیشنهاد را رد کرد و بر اصرار خویش برعلیه آپارتاید، اهتمام ورزید.

آزادی نلسون ماندلا

آزادی نلسون ماندلا

حدود ۲۷ سال از زندانی شدن ماندلا می گذشت و در دهه هشتاد میلادی، تلاش های بسیاری برای آزاد شدن وی توسط طرفدارانش، صورت گرفته بود.

حزب کنگره ملی آفریقا دائما بیانیه صادر می کرد و اظهار می داشت که ماندلا باید آزاد شود. سرانجام در اوایل سال ۱۹۹۰، نلسون ماندلا با پادرمیانی رییس جهمور سفیدپوست آفریقای جنوبی، آزاد گردید و این پایان ممنوعیت فعالیت های حزب کنگره ملی آفریقا بود.

ماندلا زمانی که آزاد شد، در یک سخنرانی از ملت سفیدپوست و سیاه پوست درخواست کرد که دست آشتی به سوی یکدیگر دراز کنند و از کینه توزی و دشمنی پرهیز کنند.

البته او همچنان روی موضع مبارزه برعلیه آپارتاید بود، اما به این نتیجه رسید که نمی توان با مبارزات خشونت آمیز، به آزادی برابری دست پیدا کرد.

زندگی شخصی

نلسون ماندلا و گراکا ماچل

نلسون ماندلا در ۱۹۴۳ در شهر ژوهانسبورگ آلمان با دختری به نام نتوکو میس آشنا شد که پس از گذشت مدتی این آشنایی به ازدواج ختم شد. نتوکو میس با ماندلا همشهری بودند آنها هر دو در ترانسکی آفریقای جنوبی متولد شده بودند.

نلسون ماندلا و نتوکو میس در طول ۱۳ سال زندگی مشترکی که داشتند صاحب ۴ فرزند شدند، فرزند اول آنها که دختر بود در سن ۹ ماهگی فوت کرد. سایر فرزندان آنها عبارت اند از مادیبا (پسر)، ماکگاتو (پسر) و ماکازیوه (دختر).

سر انجام این زوج در سال ۱۹۵۷ از یکدیگر جدا شدند، نتوکو میس بر خلاف روحیه مبارز نلسون ماندلا به دنبال آرامش و صلح بود که همین موضوع باعث جدایی آنها شد.

نلسون ماندلا برای بار دوم با مادیکیزلا-ماندلا ازدواج کرد. او با مادیکیزلا در ژوهانسبورگ آشنا شد. مادیکیزلا نیز اهل ترانسکی بود، او نیز به دلیل اختلافات نظری سیاسی در آوریل ۱۹۹۲ از ماندلا جدا شد و در مارس ۱۹۹۶ از او طلاق گرفت.

نلسون ماندلا در هشتادمین سالگرد تولد خود با گراکا ماچل، بیوه سامورا ماچل، رئیس‌جمهور سابق موزامبیک و متحد کنگره ملی آفریقا ازدواج کرد. این ازدواج تا پایان زندگی نلسون ماندلا یعنی ۵ دسامبر ۲۰۱۳ میلادی (۱۴ دسامبر ۱۳۹۲ شمسی) ادامه داشت.

دیدگاه‌ها

2 پاسخ به “زندگینامه نلسون ماندلا از زندان تا رهبری انقلاب علیه آپارتاید + عکس”

  1. داود خورشیدی گفت:

    درود بر آزادی خواهان جهان
    درسی که از این مطلب گرفتم این بود که با تلاش و پیگیری و استمرار در خواستن هدفی، قطعا به اون هدف میرسیم فقط باید صبور باشیم و زود جا نزنیم

  2. کاربر 25777 گفت:

    ممنونم از اطلاعاتی که دادید سپاسگزارم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2015 © تمامی حقوق این سایت متعلق به جادوی باور است.
Whatsapp
phone