اشتراک ویژه ورود / ثبت نام

زندگینامه ناصر الدین شاه؛ داستان آشنایی با جیران + عکس واقعی

زندگینامه ناصر الدین شاه؛ داستان آشنایی با جیران + عکس واقعی

تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۴۰۱

چهارمین شاه از سلسله حکومت قاجاریان ناصر الدین شاه نام دارد که در دوره حکومت او، به کمک صدر اعظم امیر کبیر در ایران شکوفایی هایی در زمینه هنر و آموزش اتفاق افتاد که مهم ترین آنان دوربین عکاسی، نمایش نوین (تئاتر اروپایی) و تاسیس مدارس دارالفنون بود.

او با دعوت از هنرمندان اروپایی، هنر موسیقی را به دانش آموزان مدارس دارالفنون آموزش داد ولی اغلب این هنر ها در خانواده دربار رواج پیدا کرد و خانواده سلطنتی با فراگیری این هنر، اجراهایی در دربار داشته اند.

ناصر الدین شاه اولین کسی است که موزه ملی را تاسیس کرد و در قسمتی از کاخ گلستان هدایایی که از فرنگ دریافت می کرد و اشیائی که اجدادش به آن ها علاقه داشتند و از آنان نگهداری می کردند، در این موزه قرار داد.

ناصر الدین شاه با ۵۰ سال حکومت در بین تمام شاه های حاکم بر ایران، بیشترین طول عمر حکومت را دارا است ولی سرانجام به دست میرزا رضا کرمانی در پنجاهمین سالگرد تاج گذاری اش به ضرب گلوله کشته شد و پیکر او در حرم شاه عبدالعظیم حسنی واقع در شهر ری دفن شد.

در این بخش از زندگینامه افراد موفق، قصد داریم بیوگرافی کامل ناصر الدین شاه را مورد بررسی قرار دهیم پس در ادامه با ما در سایت جادوی باور همراه باشید.

تولد و خانواده ناصر الدین شاه

ناصر الدین میرزا سومین فرزند از محمد شاه (میرزا) و ملک جهان خانم بود که در ۲۵ تیر ۱۲۱۰ شمسی در روستای کهنمو از توابع اسکو واقع در آذربایجان شرقی به دنیا آمد.

به واسطه شیوع وبا در تبریز، ملک جهان خانم دوران بارداری اش را در روستای کهنمو گذراند. در همان هنگام محمد شاه به همراه عباس میرزا در حال جنگ برای یکپارچگی سنی ها در خراسان بودند. به همین دلیل ناصر الدین میرزا در روستای کهنمو به دنیا آمد. محمد شاه به خاطر پیروزی در جنگ، نام ناصر الدین میرزا را بر خلاف سنت که نام اجداد را بر روی نوزاد میگذاشتند، بر روی فرزندش نهاد.

محمد شاه که به تفرقه های بین قوانلو و دولو آگاه بود، ازدواج ناصر الدین میرزای ۱۲ ساله را با دختر عمه ۱۴ ساله اش به نام گلین در سال ۱۲۲۲ رسمی کرد. ملک نسا خانم تنها فرزند این خانواده بود که تا بزرگسالی زنده مانده بود.

ناصرالدین‌شاه پادشاه ایران در آتلیه نادار

تاج گذاری ناصر الدین در سن کم

در سال ۱۲۲۷ (۱۷ سالگی ناصر الدین میرزا) پس از مرگ محمد شاه بر اثر نقرس در ۴۱ سالگی، کشور دچار هرج و مرج شد. در حالی که میرزا آغاسی وزیر محمد شاه توانایی کنترل اوضاع حاکم در شهر را نداشت به شهر ری فرار کرد و ملک جهان خانم نبض دربار را در دست گرفت.

ابتدا پسران عباس میرزا (برادر محمد شاه) به نام های قهرمان میرزا و بهمن میرزا ادعای ولیعهدی در تبریز کردند. این ادعا مبنی بر سن کم ناصر الدین میرزا بود که چون ۱۷ ساله است، توانایی اداره کشور را ندارد.

سیاست مهد علیا (ملک جهان خانم) در ۴۵ روز حاکمیت برای آرام کردن ایران، اهدای حکومت آذربایجان به قهرمان میرزا بود که دیگر ادعایی برای حکومت نکند.

سر انجام در ۲۲ شهریور ۱۲۲۷ تاج گذاری ناصر الدین میرزا انجام شد و به نام های “قبله عالم” و “سلطان صاحبقران” خوانده شد و مادرش را به عنوان مشاوران اصلی خود به نشانه احترام خواند.

فعالیت های ناصر الدین شاه پس از تاج گذاری

امیر کبیر در دوران قبل از تاج گذاری و شورش ها به دستور ناصر الدین شاه به تهران خوانده شد ولی قبل از سفر، مراد میرزا حسام السلطنه را برای سرکوب پسر الله یار خان آصف الدوله به نام حسن خان سالار فرستاد و پس از سرکوبی، به سپاه ۳۰۰ نفری ارتش در تهران پیوست و در سال ۱۲۲۶ صدر اعظم ایران شد.

او با مشاوره هایش به ناصر الدین شاه برای تعلیم ارتش با اسلحه سازی، نظم و آراستگی را به ارتش افزود.

او با استخدام و پرورش سربازان شکوفایی ارتش ایران را دوچندان کرد. امیر کبیر با تغییرات نگارشی در نامه ها لقب های اضافی را حذف کرد و با مبارزه با رشوه خواری دربار را متحول کرد.

در دوره صدر اعظمی امیر کبیر در ایران، ساخت کاروانسراها قوت گرفت و بازارچه های زیادی در سراسر پایتخت و ایران ساخته شد.

صدر اعظم امیر کبیر با دخالت های مهد علیا مخالفت می کرد و این خشم طبقه اشراف را به همراه داشت زیرا که دیگر توانایی دخالت در امور کشور و ناصر الدین شاه را نداشتند. همچنین حقوقشان رفته رفته کمتر می شد و  به طبقه مستضعفان اضافه می شد یا در امور کشور خرج می شد.

به همین دلیل مهد علیا سعی داشت تا اشراف زادگان را شبانه دور هم جمع کند و در مورد فعالیت های صدر اعظم کشور بحث کنند.

دستور به قتل امیر کبیر

مهد علیا به دلیل ارتباط خوب با میرزا رضا کرمانی، سعی داشت تا جایگزین امیر کبیر را خود انتخاب کند. فشار های روانی برای برکناری امیر کبیر از طرف مهد علیا به ناصر الدین شاه زیاد شد ولی در ابتدا با مخالفت های قاطع شاه مواجه شد.

مهم ترین دلایلی که باعث شد ناصر الدین شاه دستور قتل صدر اعظم خود را دهد، فرستادن نماینده ای به قم برای فرمانروایی به قم بود که به دستور امیر کبیر این نماینده به تهران بازگشت. لغو دستور شاه توسط امیر کبیر خشم شاه را به همراه داشت و در همین زمان سفیر روسیه در ایران از امیر کبیر حمایت نظامی کرد و ذهنیت ناصر الدین شاه به طور کل در مورد صدر اعظم خود تغییر کرد تا در نهایت دستور مرگ امیر کبیر را در سال ۱۲۲۹ در کاشان داد.

ناصر الدین شاه پس از مرگ امیر کبیر پشیمان شده بود و سعی داشت تا راهی که امیر کبیر در پیش داشت را ادامه دهد و با بیگانه ستیزی و گسترش هنر شکوفایی ایران را دو چندان کند.

میرزا آقا خان نوری که به تازگی به عنوان صدر اعظم جدید معرفی شده بود، به دستور مستقیم شاه شمار معلمان و مدارس دارالفنون را برای تسلی خاطر خود از مرگ صدر اعظم پیشین، افزایش داد.

سفر های ناصر الدین شاه به فرنگ

ناصرالدین‌شاه در نخستین سفر به فرنگستان در بریتانیا

در سال ۱۲۵۱ سپهسالار دربار سلطنتی به قبله عالم پیشنهاد کرده بود که با سفر به کشور های اروپایی سعی کند با آئین های این کشور ها آشنا شود که با الگو گرفتن از آنان در قوانین خود اصلاحاتی انجام دهد و به علاوه، از تجهیزات نظامی نو آوری که به تازگی ساخته بودند، دیدن کند.

سلطان صاحبقران به همراه همسران و ملازمان دربار مسکو را اولین مقصد سفر خود انتخاب کرد ولی در آنجا به دلیل کسالت و خستگی هایی که برای همسران پیش آمد، قبله عالم ترجیح دادند که همسران را با چندین ملازم به ایران بازگرداند.

مقصد بعدی ناصر الدین شاه برلین بود که از راه های ویلنا و کوئینسبرگ این سفر طی شد.

در برلین ایشان با امپراتور آلمان به نام ویلهام یکم دیدار کردند. بروکسل مقصد بعدی شاه ایران بود که لئوپولد دوم، شاه وقت بلژیک از ایشان استقبال کردند.

در همین هنگام نمایندگان دولت انگلستان شاه ایران را به انگلستان بردند که ملکه انگلستان مهمانی بزرگی را به خاطر سفر شاه ایران به انگلستان ترتیب داد.

پس از انگلستان، فرانسه، سوئیس، ایتالیا و اتریش مقصد های بعدی شاه بود که در طول این سفر ها پول های زیادی صرف خوش گذرانی های وی شد. ناصر الدین شاه که نبود همسران را احساس می کرد و از وقت گذرانی بیهوده خسته شده بود، در نهایت تصمیم گرفت به ایران بازگردد.

سفر دوم شاه ایران در سال ۱۲۵۶ مجدد به مقصد اروپا اتفاق افتاد که این بار با پول شخصی خودش در پی جبران خسارات مالی سفر گذشته این سفر انجام شد.

او در مسکو، وین و برلین به این نتیجه رسید که یک عده را به عنوان بریگارد قزاق (پلیس) انتخاب کند. این افراد در سفر بازگشت شاه به ایران از افراد روسی و اتریشی تشکیل شد.

معشوقه ای به نام جیران

عکس واقعی از خدیجه تجریشی (جیران)

پس از مرگ صدر اعظم امیر کبیر، سلطان صاحبقران برای بهبودی روحیه خود به دلیل پشیمانی، تصمیم گرفت تا با ملازمانش در نواحی کوهسار به شکار رود. در تجریش تهران قدیم که در حال حاضر در آن مکان محله ای به همین نام وجود دارد ناصر الدین شاه و ملازمانش برای شکار اتراق کردند.

در طی شکار ناصر الدین شاه متوجه دخترکی روستایی شد که در بالای درخت در حال چیدن میوه بود.

ناصر الدین شاه خطاب به دخترک روستایی گفت: زن من میشوی؟ 

دخترک روستایی که نمیدانست شاه مملکت روبروی او ایستاده است، به او گفت: تو که داخل آدم نیستی، من فقط زن شاه میشوم.

پس از چندی ملازمان شاه آمدند و دختر روستایی را از درخت پایین آوردند و به او گفتند که آن کس که روبروی تو ایستاده است ناصر الدین شاه است. دخترک روستایی نیز عذر تقصیر کرد و به سمت خانه اش روانه شد. اما خبر نداشت که ناصر الدین شاه دل باخته او شده است.

دخترک روستایی خدیجه تجریشی نام داشت که به دلیل داشتن چشمانی درشت ناصر الدین شاه لقب جیران (آهو) را به او داد. 

کمی بعد سربازان شاه به تجریش رفتند و خدیجه تجریشی را از پدرش خواستگاری کردند و به دربار شاه بردند.

او علاقمند به جیران شد زیرا که با همسران خود در حرمسرا به طور کامل فرق می کرد جیران خلق و خویی جسورانه داشت و شکارچی ماهری بود.

ازدواج با جیران

تابلوی رنگ روغن عروسی ناصرالدین‌شاه با جیران، اثر حسین قوللر آقاسی

جیران احتمالاً در سال در ۱۲۳۰ با ناصرالدین‌شاه ازدواج کرد.

فرزند اول یعنی سلطان محمد میرزا عمری کوتاهی داشت او در ۸ روزگی فوت کرد و فرزند دوم به نام محمد قاسم میرزا در سال ۱۲۳۰ به دنیا آمد.

محمد قاسم میرزا در سال ۱۲۳۵ با لقب امیرنظام فرمانده کل ارتش ایران شد. در ۱۳ مرداد ۱۲۳۵ به ولیعهدی رسید و در پنج سالگی درگذشت. آنها صاحب دو فرزند پسر دیگر نیز شدند که هر دوی آنها در کودکی فوت کردند. سلطان رکن‌ الدین میرزا در سه سالگی درگذشت. خورشید کلاه در دو سالگی درگذشت.

 سال ۱۲۳۸ جیران به بیماری سل مبتلا شد. در طی این مدت ناصر الدین شاه هر شب برای دیدار او می رفت و به شدت نگران او بود. اما طولی نکشید که سل، جیران را از پای در آورد.

ناصرالدین‌شاه تا سی و هفت سال پس از درگذشت جیران زنده بود و به گزارش بسیاری از منابع، تا پایان عمر او را از یاد نبرد.

به نوشته دوستعلی معیری، شاه هرگز لقب جیران و اجازه سکونت در عمارت او را به کسی نداد. او گاه خود به تنهایی به سکونت‌گاه سابق همسرش می‌رفت و زمانی را به فکر روزگار گذشته و دیدن یادگارهای جیران می‌گذراند.

 روزی که ناصرالدین‌شاه در حرم شاه عبدالعظیم هدف گلوله میرزا رضا کرمانی قرار گرفت، خود را به آرامگاه جیران رساند و در کنارش جان داد.

 جسد ناصرالدین‌شاه را در همان مقبره به خاک سپردند.

اقدامات سیاسی ناصر الدین شاه

ناصر الدین شاه اقدامات بسیار زیادی را در راستای آبادانی کشور انجام داد که از مهم ترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

الغای امتیازنامه رویتر

در طی این قرارداد ایران به ازای گرفتن ۲۰۰ هزار لیره قرار شد تا امتیاز ساخت راه آهن، بهره برداری از معادن، ایجاد قنات و کانال های آب، حق انحصاری از گمرک و منابع طبیعی در اختیار بارون ژولیوس دو رویتر که کارآفرینی آلمانی و انگلستانی است قرار گیرد.

الغای این امتیاز پس از بازگشت سفر شاه از اروپا بر اثر شورش و اعتراضات مردم صورت گرفت.

امتیاز رژی

یکی از واگذاری هایی که در دوره زمان صدر اعظمی امین السلطان اتفاق افتاد، امتیاز تجارت توتون بود که به تالبوت واگذار شده بود.

این واگذاری با مخالفت مردم رو به رو شد و میرزا حسن شیرازی و میرزا حسن مجتهد آشتیانی در تهران با تشویق مردم به اعتراضات، این تظاهرات ها را رهبری می کردند.

در شهر های دیگر نیز این اعتراضات گسترش یافت و شاه ایران مجبور به لغو این امتیاز شد. لغو این قرارداد باعث شد تا شاه به تالبوت بدهکار شود و این پول از طریق وامی از کشور های بیگانه پرداخت شد.

تی هارو اکر | اسرار ذهن میلیونر یا ثروتمند | دوبله فارسی

معاهده آخال

در سال ۱۲۶۰ بین نمایندگان ایران و روسیه عهد نامه ای به نام آخال نوشته شد که در بند های این قرارداد قید شده بود که روسیه از حملات ترکمن ها به شمال ایران جلوگیری کند و رود اترک را مرز بین ایران و روسیه تعیین کردند.

میرزا سعید خان موتمن الملک به عنوان نماینده ایران بود که سرانجام کشور های شمال شرقی ایران مستقل شدند.

ایجاد عدلیه

در سال ۱۲۳۸ که صدر اعظم میرزا آقا خان نوری عزل شد، شاه ایران سعی کرد دخالت روحانیون را در امورات کشور به حداقل برساند و این امر با مشورت سید جعفر خان مشیر الدوله که در فرنگ تحصیل کرده بود، محقق شد.

به دستور شاه، دارالشورای دولتی متشکل از ۶ وزیر به نام عدلیه اعظم تاسیس شد.  اولین وزیر عدلیه ای که انتخاب شد، عباس قلی خان معتمد الدوله نام داشت.

ایجاد موزه ملی

به دستور سلطان صاحبقران، قسمتی از شمال کاخ گلستان که شاهان پیشین در آنجا هدایایی که از مهمان های خارجی دریافت می کردند را تخریب کرد.

او پس از بازسازی، کتابخانه، حوضخانه، سرسرا و دیگر اشیاء ارزشمند را به به طور کامل جمع آوری و سپس در موزه قرار داد.

دیگر اقدامات

ایجاد خط راه آهن شهر ری به حرم عبدالعظیم حسنی و تهران، خریداری کشتی پرسپولیس از آلمان، انتصاب استخراج نفت از کجور، تنکابن و کلارستان به محمد ولی خان خلعتبری، همگی به دستور مستقیم ناصر الدین شاه قاجار صورت پذیرفت.

صدر اعظم های ناصر الدین شاه

ناصرالدین‌شاه (نشسته در طرف راست) و عزیزالسلطان (ایستاده) در شکارگاه

در طول حکومت ۵۰ ساله سلطان صاحبقران صدر اعظم های زیادی به این شغل منصوب و عزل یا کشته شدند که به ترتیب:

  • امیر کبیر
  • میرزا آقا خان نوری
  • میرزا جعفر خان مشیر الدوله
  • میرزا محمد خان سپهسالار
  • مستوفی الممالک
  • میرزا حسین خان سپهسالار
  • امین السلطان

زندگی شخصی ناصر الدین شاه

سلطان صاحبقران در دربارش حرمسرایی داشت که در مجموع تعداد زن های عقدی و صیغه ای او به ۸۵ زن رسید و ۴۲ فرزند داشت که ۱۴ فرزند او در همان کودکی فوت شدند.

آخرین تاج گذاری

ناصر الدین شاه در ۵۰ امین سالگرد تاج گذاری اش در سال ۱۲۷۵ تصمیم گرفت جشنی بزرگ را در حرم عبدالعظیم حسنی ترتیب دهد.

در همین هنگام سید جمال الدین اسد آبادی یکی از یارانش به نام میرزا رضا کرمانی را برای قتل شاه ایران فرستاد که در نهایت این ترور موفق آمیز بود و شاه بر اثر ضرب گلوله کشته شد.

سلطان صاحبقران را در حرم عبدالعظیم حسنی با سنگ قبری مرمر و وزنی ۷ تنی دفن کرده است و از این آثار یکی از هنر های برجسته تاریخ سنگ تراشی یاد می شود.

امروز این سنگ در کاخ موزه گلستان واقع در تهران نگهداری می شود تا مردم از این شاهکار هنری دوره قجری دیدن کنند.

دیدگاه‌ها

38 پاسخ به “زندگینامه ناصر الدین شاه؛ داستان آشنایی با جیران + عکس واقعی”

  1. سهراب گفت:

    فیلم جیران رو دیدم کنجکاو شدم بیام تاریخ قاجار رو بخونم
    من که الان هراتم
    ای کاش اون وقت هرات رو معامله نمیکردن🥺

    سهرابسهراب
  2. مجید شریفی یکتا گفت:

    من که واقعا بعد دیدن فیلم جیران دیوانه تاریخ شدم از شهر ری بگیر تا تجریش و کاخ گلستان و حمام کاشان دیدن و مطالعه کردم بازم برام جذابیت داره هنوز دیدن فیلم جیران.
    درسته امکانات نبوده ولی بعد دیدن کاخ گلستان به این نتیجه رسیدم که واقعا مردم لذت میبردن

    مجید شریفی یکتامجید شریفی یکتا
  3. آریا گفت:

    قابل توجه کسانی که میگن ناصرالدین شاه بهترین شاه بوده. نه تنها ناصرالدین شاه بلکه تمامی شاه های قاجار کثیف ترین و فاسد ترین شاهان ایران بودند. ناصرالدین شاه در بحث مدرن سازی کشور فعالیت های خوب و بجایی کرده اما در برابر فساد هایی که کرده هیچ است. او با گرفتن خراج از رعیت کاخ های خودش رو گسترش می داد و با شکار حیوانات کمیاب به خصوص ببر ایرانی احساس قدرت می کرد حتی در زمان ناصرالدین شاه هرات به طوv کامل تحت الحمایه انگلیس قرار گرفته.
    قتل مرد بزرگی مثل امیر کبیر واقعا برای کسانی که تا ماه پیش نمی‌دونستن تاریخ معاصر چیه و با دیدن تنها فیلمی به نام جیران که بگفته خود نویسندش فقط ۲۰% طبق حقیقت ساخته شده برای ما تاریخ شناس شد.
    بعدشم لابد اگه فیلم درمورد کوروش کبیر ببینن میگن کوروش ستمگر بوده!!!

    آریاآریا
  4. خدا گفت:

    فیلم جیران هشتاد درصدش بر اساس واقعیت بوده حتی شکل و صورت بازیگران عین خوده واقعیت بوده
    باعرضه ترین شاه قجری همین ناصر بوده خدمات بسیاری هم کرده حالا اینکه بعضی ها به تعداد زن هایش گیر میدن اینجور ادم ها عقل درست حسابی ندارند
    هر آدمی مملکت دست اش باشد معلومه بخودش سخت نمیگذرونه و اینکه تعداد زنان ناصر زیاد بود هم نشان از این داره ک ادم درست و حسابی بوده چون میتونست برای خوشگذرونی خودش هرشب با یه دختر رابطه داشته باشه بدون اینک خطبه ای بینشون خونده بشه و هم خوابگی با شاه اون دوران ارزوی هردختری بود که حتی بدون خطبه یه شب پیش شاه باشند ولی اینقدر ادم درستی بود که صیغه میکرد و تا اخر عمرشونم خرجشون رو تو حرمسرا میداد.
    تو فیلم جیران همه چیز درست بود بجز نقش سیاوش که برای اینک فیلم و جذاب تر کنند ادمی بنام سیاوش رو اوردن تو فیلم وگرنه سیاوشی وجود نداشت و اینکه شاه عاشق جیران شد درسته ولی اینکه چطوری عاشقش شد هنوز مورخین دو به شک هستند
    بعضی ها اعتقاد دارند جیران برای نواختن ساز به حرامسرا اومد که شاه عاشق اش شد بعضی ها هم میگند تو شکارگاه رو درخت جیران رو دید و عاشقش شد و ادمی بنام سیاوش ک عاشق جیران باشه اصلا وجود نداشته…
    تنها اشتباه ناصرالدین شاه کشتن امیرکبیر بود اگر امیر کبیر رو نمیکشت الان از ناصر به نیکی یاد میکردند البته امیرکبیر رو شاه نکشت دوربریای شاه بودن که شاه رو مجبور کردن ک امیرکبیر رو بکشد مثل مهدعلیا و همون اقاخان و اون فراش باشی که میدونستند چیکار کنند که شاه مهر بزنه پای ورق کشتن امیرکبیر، شاه رو مست کردند بعد اینقدر بهش پیشنهاد دادند ک مجبور شد تو اوج مستی تصمیم بگیره
    البته امیرکبیر هم مقصر بوده میدونم امیرکبیر دوست داشت ایران رو اباد کند ولی میتونست دل به دل شاه بده با پنبه سر ببره چون این شاه که من دیدم معلومه ادمیه که با حرف خام میشه
    امیرکبیر رگ خواب شاه رو در دستش نگرفت وگرنه میتونست سال ها دولت اون زمان رو به دست بگیره امیر کبیر چندین بار تو کار شاه دخالت کرد چندین بار از دستورات شاه پا پس کشید
    وقتی میدونست شاه از برادرش متنفره باید از برادر شاه یعنی عباس میرزا دوری میکرد نه اینکه ازش حمایت کنه شاه بخاطر برادرش دست رو عشق اش جیران بلند کرد امیرکبیر که برای شاه کسی نبود و در اخر اینکه دوربریای شاه نذاشتند شاه ایران رو بسازه هر روز یه بلا سرش میوردند از خواجه ها بگیر تا قراول ها
    بعضی ها هم میگند ناصرالدین شاه ایران رو تیکه پاره کرد و بخشید به کشورهای دیکه مثل هرات اینجا باید بگم یه تیکه یا ابادی از بین بره خیلی بهتر از اینه که تا کل ایران از بین بره ناصر هراتو داد چون قشون درست حسابی نداشت اگ نمیداد ایران جهنم می شد هرات زمان ناصر جدا شد کل دنیا هم میدونند هرات و بخش هایی از افغانستان جزو ایران بودن چرا دولتی های الان اقدامی نمیکنند برای پس گرفتن اون شهرا اون مناطق جدا افتاده؟!

    خداخدا
  5. علی گفت:

    در عجبم از اونایی که میگن‌ ناصر الدین شاه بهترین بوده و شاهکار کرده چه شاهکاری غیر اینکه بیشتر نصف ایران رو به باد داد فقط و فقط فکر همسران بوده و عیش و نوش…

    علیعلی
  6. کوروش گفت:

    من نمیدونم شاه وقت هم میکرد که به امورات مملکت برسه؟ همین این آقا صیغه و… رو باب کرد که داریم توش میسوزیم

    کوروشکوروش
  7. امید لزگی از نیشابور گفت:

    تشکر فراوان از جناب فتحی بزرگ که چنین شاهکاری رو خلق کرد و ساخت
    آدم به خودش میباله با داشتن چنین هموطنانی همچون فتحی

    امید لزگی از نیشابورامید لزگی از نیشابور
  8. مهربانو گفت:

    برای پی بردن به واقعیت تاریخ باید زیاد کتاب خواند تا به تشخیص سره از ناسره رسید کتاب کتاب کتاب

    مهربانومهربانو
  9. بارمان گفت:

    قسمت جالب این زندگینامه این بود که کودک (فرزند دوم جیران) در بدو تولد لقب فرمانده کل قوا یا ارتش گرفته

    بارمانبارمان
  10. حسین گفت:

    سلام
    سریال جیران و در ایام عید دیدم، نغب سنگینی خوردم از اینهمه ایرانی خائن
    گاها به این فکر میرسیدم که اطرافیان حاکمان باعث فسق ایران شدند هر چند شاهان عیاش که فقط بفکر عیشیت و زن بارگی شان بودند حال ما را گرفتند
    بنظرم قاطبه ملی در ایران شعور کافی و لازم را دارا نیست.
    هر چند خویش در جست و جوی جیران خویش غم یار دارم

    حسینحسین
  11. نگین گفت:

    من فکر میکنم جیران ۱۲ ساله بوده که به عقد شاه درامده و در بیست سالگی هم فوت شده شاه در بیست سالگی جیران رو عقد کرده جیران هر در بیست سالگی فوت می کنه در واقع هشت سال با جیران زندگی می کنه

    نگیننگین
  12. Zahra گفت:

    کی میگه دوران قاجار خیلی خوب و با شکوه بوده با به باد دادن شهرهای ایران با شکوه بوده یا حرمسرا داشته و هروز عاشق یکی میشده بعد به ائمه میرس عیب میذارن روش که هوس باز استغفرالله اما برای ما ایرانی ها روشن فکری بدترین پادشاها قاجار بودن که ایران رو تیکه تیکه کردن بعدم رضا شاه خائن که اروند رود و دو سه جا دیگه رو داده رفته الانم بعضی دولتی های خیانت کار که کشور رو به گوه کشیدن اخرش کجایید با این همه ظلم و خیانت به مردم خوب ایران

    ZahraZahra
  13. سجاد گفت:

    افتضاح ترین دوره قاجار بود و بهترین سلسله زند

    سجادسجاد
  14. محمد گفت:

    سلام واقعا بهترین وجذابترین فیلم تاریخی که من دیدم فیلم جیران جناب فتحی بود اول به خاطر لوکیشن های زیبا و دوم گویش فارسی خودمانی هنرمندان
    به همین دلیل منو وادار کرد که سری به تاریخ ایران بزنم ومطالعه کنم

    محمدمحمد
  15. مهدی محمدیان گفت:

    وقتی تا صد سال قبل، هرات جز خاک ایران محسوب میشده یعنی هراتیها باید شناسنامه ایرانی داشته باشن،چرا دولت ایران امروز نسبت به هراتیها بی تفاوته و اونا رو از خودش نمیدونه ،چه انسانهای خوبی که اکثرا شیعه بودن وبه این خاک تعلق داشتن بر خلاف میلشون به خاطر مدارک شهروندی از این کشور مهاجرت کردن وفرزندانشون شدن اروپایی که بویی از دین نبردن
    افسوس

    مهدی محمدیانمهدی محمدیان
  16. A.sh گفت:

    سلام واقعآ کار آقای فتحی در سریال جیران عالی بود یک سریال بی نظیر بود و من مشتاق شدم زندگی ناصرالدین شاه مطالعه کنم

    A.shA.sh
  17. حمید گفت:

    لعنت به قوم قجر لعنت به محمد مصدق میزرا جنگی، قجر های، مغول تبار.
    شاهانی که جز زن گرفتن و خوردن هیچکاری انجام ندادن
    کاش محمدخان پنچاه سال حکومت کرده بود

    حمیدحمید
  18. سمیه گفت:

    این فیلم باعث شد من تا حرم عبدالعظیم برم ولی افسوس حتی روی قبر ناصر و خدیجه حتی اسمی هم نبود واقعا ناراحت کننده بود که پادشاه یه کشور باشی و هیچ اسمی حتی روی قبرت نباشه

    سمیهسمیه
  19. حیدر اسدی نیک گفت:

    چقد سرنوشت ناصر ناراحت کننده و دلگیر بود
    شاه بود ولی سخت گذروند
    واقعا ناراحت شدم براش
    روحش در ارامش

    حیدر اسدی نیکحیدر اسدی نیک
  20. مرضیه اسماعیلی ازتبریز گفت:

    سلام سپاس فراوان از هنرمندان و اندیشمندان کشورم که باردیگر دست به قلم برده وشاهکاری اینچنین افریدند.
    دست مریزاد به تمام عوامل اجرایی سریال جیران اعم از نویسندگان خلاق کارگردان تهیه کننده و بازیگران توانمند و بالاخره بانیان این سایت واقعا که سیر در تاریخ واینکه چه برسر گذشتگان امده درسی است
    برای نسل حاضر که فرصت زندگی دارند برای ساختن اینده

    مرضیه اسماعیلی ازتبریزمرضیه اسماعیلی ازتبریز
  21. محمد گفت:

    آفرین بر سازنده این فیلم‌ها خیلی قشنگ بود از همه تاریخ کشورمان اگر فیلم ساخته شود خیلی خوبه دانش بیشتر میشه

    محمدمحمد
  22. علی کریمی گفت:

    من کاری به ناصرالدین شاه ندارم
    البته تو سریال جیران ناصرالدین شاه بازیگرش عالی بود
    ولی واقعا جیران همون جیرانه🤣🤣🤣🤣

    علی کریمیعلی کریمی
  23. منصور گفت:

    درباره کوروش کبیر و داریوش و شاهان بزرگ و با اصالت ایرانی فیلم بسازین

    منصورمنصور
  24. محمد گفت:

    سلام درود بر سازنده فیلم
    شاه قاجار مرد بوده که ارزش پولش دو برابر بریتانیا بوده الان باید حسرت خورد بخاطر ایران

    محمدمحمد
  25. زهرا خیراندیش گفت:

    من وقتی فیلم جذاب و دیدنی جیران رو تماشا کردم کنجکاو شدم زندگینامه ناصرالدین شاه رو بخونم و درباره تاریخ گذشته مطالعه کنم و یک چیز که خیلی ناراحتم کرد این بود که برای چی برای به شهرت رسیدن بچه های خودشونو تو خطر می انداختن وقتی میدیدن یکی ولیعهد میشه سریع مسمومش میکنن میکشنش چه دلیلی داشت اصرار به ولیعهدی جگر گوشه های خودشون میکردن که جونشون رو تو خطر بندازن برای سریال جیران این قسمت هاش واقعا برام دردناک بود اشکم دراومد

    زهرا خیراندیشزهرا خیراندیش
  26. کرد ایرانی گفت:

    بی لیاقت ترین و منفورترین شاه ایران همین ناصرالدین شاه بود. اصلا قاجار ها ایرانی نبودن آنها از نوادگان مغول بودن که ایران را به تارج بردن هما هلاکوخان بی شرف

    کرد ایرانیکرد ایرانی
  27. ایمان گفت:

    ممنون.ازبیوگرافی زیبات.. نتیجه گرفتم که ۸۰دصد سریال جیران بر اساس واقعیت وناصرالدین شاه انسان درستی بود. هرکسی که عاشق باشه یعنی انسانیت وانسان بودن رو میفهمه
    من تا به امروز از ناصرالدین شاه چیزی نمیدونستم.
    سریال جیران من رو به تارخ کشاند خدمات این شاه بر ایران فهمیدم البته شما اشاره‌ای نداشتی❤️ ❤️ ❤️

    ایمانایمان
    • شاهرخ گفت:

      دوران پر شکوه قاجار ؟؟؟
      خدمات قاجار؟؟؟
      نکنه واسه این خدمات گهربار بوده که مملکت در ۱۳۰۴ در مرز فروپاشی قرار داشت و جمعیت مملکت مشتی سوزاکی و شیره ای و معتاد بودند؟
      عجب چه خدماتی

      شاهرخشاهرخ
  28. لیلا گفت:

    اره فیلم جیران هم من رو وادار کرد تحقیق کنم ببینم فیلم بر اساس واقعیته یا خیر… متشکرم

    لیلالیلا
  29. مریم اسدی گفت:

    بسیار جالب بود و فیلم جیران باعث شد که منم سری به تاریخ و گذشته کشورم بزنم که لذت بردم ممنون

    مریم اسدیمریم اسدی
  30. جانسوز رحمانی گفت:

    هرگز هرات را ز پیکر ایران جدا مدار
    برآستان هری فتنه افغان روا مدار
    بر هر گوشه و کنارهٔ این هَریوْ
    صدها نشانه است ومبادا سِوا مدار
    یک هراتی ….

    جانسوز رحمانیجانسوز رحمانی
  31. مسعود گفت:

    بنظر میرسه سعی بسیاری صورت میگیره تا با سیاه نشان دادن دوران قاجار چنین الغا شود که در گذشه هر چه بوده بی مسئولیتی بوده و فقر و بی بند باری…

    مسعودمسعود
  32. محمدامین شهریاری گفت:

    اینجوری که مشخصه همه بخاطر فیلم جیران اومدن دارن زندگینامه ناصر الدین شاه رو میخونن
    یک فیلم چنین تاثیری روی مردم میزاره، کاش به جای ناصر الدین شاه زندگینامه شاهان با اقتدار ایران را میساختند

    محمدامین شهریاریمحمدامین شهریاری
  33. وحید گفت:

    پس اونجوری فیلم جیران را ساختن دروغ بوده قضیه چیز دیگه ایی بوده

    وحیدوحید
  34. یاس گفت:

    جیرانم مردی بوده واسه خودش

    یاسیاس
  35. M❤️F گفت:

    عالی بود ولی اگه بیشتر توضیح می دادید بهتربود
    ممنون از شما بابت توضیحاتتون

    M❤️FM❤️F
  36. مهرنازایمانی گفت:

    بسیارجالب بود

    مهرنازایمانیمهرنازایمانی
  37. مهدی خدایی گفت:

    سلام بسیار جالب و خواندنی بود وفیلم جیران باعث شد که سری به تاریخ و گذشته کشورم بزنم که لذت بردم ممنون

    مهدی خداییمهدی خدایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2015 © تمامی حقوق این سایت متعلق به جادوی باور است.
Whatsapp
phone