اشتراک ویژه ورود / ثبت نام

زندگینامه علی جوان نخبه ایرانی + اختراعات و تحقیقات

زندگینامه علی جوان نخبه ایرانی + اختراعات و تحقیقات

تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۴۰۱

علی جوان مخترع و فیزیک دان ایرانی است که در سفرش به آمریکا توانست به اولین کسی تبدیل شود که لیزر گازی هلیوم- نئون (ترکیب گاز های هلیوم و نئون) را اختراع می کند.

لیزر گازی در آزمایشگاه های بل توسط پروفسور جوان ساخته شده است. لیزر گازی موجب انتقال های اینترنتی و از راه دور، اسکن کردن بارکد ها و دستگاه های پزشکی می شود.

علی جوان در آمریکا توانست اولین مرکز تحقیقاتی در مقیاس های بزرگ در فناوری لیزر را تاسیس کند.

در ادامه این مقاله بیوگرافی و جزئیات اختراع علی جوان را نورد بررسی قرار میدهیم.

در این بخش از زندگینامه افراد موفق، به بررسی بیوگرافی و اختراعات علی جوان میپردازیم، پس در ادامه با ما در سایت جادوی باور همراه باشید.

کودکی و تولد علی جوان

علی جوان (ali javan) در خانواده ای اهل تبریز، در تهران در ۵ دی ۱۳۰۵ شمسی (۲۷ دسامبر ۱۹۲۶ میلادی) چشم به جهان گشود.

وی در دوران ابتدایی تحصیلش همواره با نمرات عالی و به عنوان شاگرد اول شناخته می شد. پس از پایان دوران ابتدایی تحصیل، در دبیرستان البرز واقع در نزدیکی خیابان فلسطین رشته ریاضی را برای تحصیل انتخاب کرد.

پس از دبیرستان نیز به واسطه معدل و استعداد نابی که در ریاضی و فیزیک داشت، در دانشگاه تهران تحصیلات خود را ادامه داد.

سفر علی جوان به آمریکا

پس از اخذ مدرک لیساس، برای ادامه تحصیل در اواخر سال ۱۹۴۸ میلادی (۱۳۲۷ شمسی) تهران را به مقصد ایالات متحده آمریکا ترک کرد.

پس از اقامت در آمریکا بلافاصله برای اخذ مدرک دکتری، وارد دانشگاه کلمبیا (سومین دانشگاه برتر پس از پرینستون و هاروارد واقع در منتهن در نیویورک سیتی) شد.

علی جوان در کنار تحصیل، به یادگیری هنر نیز علاقه پیدا کرد به طوری که به گفته ایشان آثار موسیقیدانان بزرگ مانند: موتزارت و یا یوهان سباستین باخ یکی از شاخه های علم ریاضیات است.

او در دانشگاه کلمبیا با چارلز هارد تاونز (فیزیکدان آمریکایی که در حوزه لیزر تحقیق می کرد و به همراه الکساندر میخایلوویچ پروخورف و نیکولای گنادیویچ پاسوف، توانستند جایزه نوبل فیزیک را به نام خود ثبت کنند) تحصیل کرد و رفاقتی بین این دو ایجاد شد.

علی جوان مدرک دکتری خود را در سال ۱۹۵۴ میلادی (۱۳۳۳ شمسی) در حالی اخذ کرد که چارلز هارد تاونز در پایان نامه علی جوان به عنوان مشاور حضور داشت.

اولین لیزر گازی

ساخت اولین لیزر گازی توسط علی جوان

در سال ۱۹۵۸ میلادی (۱۳۳۷ شمسی)، علی جوان عضوی از آزمایشگاه بل بود و در گروه تحقیقاتی فعالیت می کرد.

جوان در همین سال اصل اولین لیزر هلیوم نئون تخلیه گاز را تا دو سال گسترش داد و با همکاری ویلیام به نت و دونالد هه ریوت در  ساعت ۴:۲۰ دقیقه از عصرگاه ۱۲ دسامبر سال ۱۹۶۰ میلادی (۲۱ آذر ۱۳۳۹ شمسی) و به گفته شاهدان برف سنگینی می بارید، موفق به ابداع یک پرتو نور پیوسته لیزر گازی هلیوم نئون شد.

یک روز بعد به وسیله تلفن پیغامی را با لیزر گازی ارسال کرد تا برای اولین بار در تاریخ، به وسیله لیزر نوری، یک مکالمه تلفنی امکان پذیرد.

هرمن (یکی از محققان در آزمایشگاه های بل) گفته است: تد میمن برای اولین بار می خواست اولین لیزر که لیزر یاقوتی نام داشت را با پمپاژ نوری، وارونگی جمعیت را ایجاد کند که این امر با کمک لیزر یاقوتی انجام شد. این لیزر در همه دستگاه ها پاسخگو نبود و قابلیت اجرا نداشت ولی علی جوان با تخلیه گاز به وسیله انرژی انتخابی، وارونگی جمعیت را  ایجاد کرد که به وسیله دو گاز هلیوم و نئون صورت گرفت.

عضویت به جامعه MIT

 ابدع علی جوان باعث شده بوده تا مورد تحسین بین المللی قرار گیرد. به همین سبب به عضویت مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT/ Massachusetts Institute Of Technology)با درجه دانشیاری (بالاتر از استادیار و پایین تر از استاد) در سال ۱۹۶۱ میلادی (۱۳۴۰ شمسی) در ببایید.

علی جوان تحقیقات خود را در زمینه پیشرفت در فیزیک اتمی، نوری (اپتیک) و مولکولی به مدت چهار سال انجام داد به طوری که از سال ۱۹۷۸ تا ۱۹۹۶ میلادی (۱۳۵۷ تا ۱۳۷۵ شمسی) نام او در بین بزرگان فیزیک تاریخ همانند دنیس گابور، نیکولای پاسوف و احمد زویل قرار گیرد.

استاد جوان در این مؤسسه از سال ۱۹۹۶ میلادی (۱۳۷۵ شمسی) تا زمان فوتش، به عنوان استاد نمونه فیزیک شناخته شد.

 به گفته دختر علی جوان که لیلا نام دارد اشاره کرد:«پدرم همواره دوست داشت تا مسیری جدیدی را کشف کند و این اواخر بر روی علم و فناوری نانو کار کند.»

علی جوان همواره در تلاش بود تا با تحقیقات خود در فیزیک، به عنوان راهبرد این علم شناخته شود.

وی در مصاحبه ای که از او پرسیده بودن که علاقه شما به حل مسائل سخت و دشوار چیست؟ اینگونه پاسخ دادند:« هدف آنقدر زیبا است که شیرینی حاصل از این تلاش ها، تلخی سختی و دشواری ها را از بین می برد.» 

دوره آموزشی Rewired از دکتر جو دیسپنزا

فعالیت های متفرقه

معلمی الگو و مشوق علی جوان استادی بود که دانش آموزانش را محدود به فیزیک نمی کرد و با تشویق آن ها به هنر موسیقی، سعی داشت تا فضای یادگیری علم فیزیک را برای شاگردانش به فضایی دلچسب تبدیل کنند تا شاگردان با توجه بیشتری برای یادگیری در کلاس حاضر باشند.

سعید ناظمی یکی از شاگردان علی جوان این گونه از استادش تعریف می کند:« استاد علی جوان همواره در کلاس درسش شوخی های بجایی می کرد تا فضای درس از حالت خشک و محدود به تدریس خارج شود و من خود را مدیون به استادم می دانم زیرا که کمک های زیادی به من کردند تا شرکت خود را تاسیس کنم.»

جوایز و افتخارات علی جوان

  • دریافت جایزه نوبل فیزیک به همراه الکساندر میخایلوویچ پروخروف و نیکولای گنادویچ پاسوف در سال ۱۹۶۴میلادی (۱۳۴۳ شمسی)
  • کسب مدال جهانی علم آلبرت انیشتین در سال ۱۹۹۳ میلادی (۱۳۷۲ شمسی) به واسطه بیش از ۳۰ سال تحقیق در علم فیزیک لیزر.
  • معرفی علی جوان به تالار مشاهیر مخترعان ملی در سال ۲۰۰۶ میلادی (۱۳۸۵ شمسی).
  • نگهداری دستگاه لیزر هلیوم نئون اصلی در موزه ملی تاریخ آمریکا در حال حاضر.
  • برنده مدال بنیاد فه نی و جان هرتز در سال ۱۹۶۶ میلادی (۱۳۴۵ شمسی) .
  • کسب رتبه دوازدهمین انسان نخبه در سال ۲۰۰۷ میلادی (۱۳۸۶ شمسی) از سوی نشریه تلگراف.
  • نام گذاری روز پنج دی ماه به واسطه روز تولد علی جوان به روز لیزر.

زندگی شخصی و فوت علی جوان

خانواده علی جوان

استاد جوان شخصیتی مهربان و خانواده دوست داشت به گونه ای که بارها دخترانش را به آزمایشگاه های خود می آورد و کار های خود را برای آنان به نمایش می گذاشت. او اغلب با دوچرخه ای که داشت برای خرید بیرون می رفت و در مسیر بازگشت از شکلات و گل هایی که دخترانش دوست داشتند، تهیه میکرد و به خانه می آورد.

علی جوان صاحب دو دختر به نام های لیلا و مایا است و نوه های او والریک و ریوا نام دارند. استاد جوان در روز های پایانی عمرش به دو آهنگساز مورد علاقه اش که موتزارت و مالر نام دارند، گوش می داد. علی جوان و خانواده اش در این روز ها در لس آنجلس میزبان دوستان و خانواده اش بود.

سر انجام علی جوان در سن ۸۹ سالگی، در ۱۲ سپتامبر ۲۰۱۶ میلادی (۲۲شهریور ۱۳۹۵ شمسی) در لس آنجلس واقع در ایالت کالیفرنیا بر اثر مرگ طبیعی در گذشت.

دیدگاه‌ها

3 پاسخ به “زندگینامه علی جوان نخبه ایرانی + اختراعات و تحقیقات”

  1. یگانه گفت:

    اگر تو ایران می موند که الان نه تنها جلوی پیشرفتش گرفته شده بود بلکه کلی هم حرص این اوضاع رو باید می خورد و با سکته از دنیا می رفت و من و شما هم نمی شناختیمش

    یگانهیگانه
  2. علی جوان گفت:

    دیگی که برای ایرانی نجوشه، میخام سر سگ توش بجوشه

    علی جوانعلی جوان
    • عجب گفت:

      واقعا …؟
      چرت و پرت چرا میگی
      طرف افتخاره ایران و ایرانیه اسم ایران رو برده تو جهان بلند کرده …
      تو خودت چ گهی واسه ایران خوردی که الان اینحوری زر میزنی

      عجبعجب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2015 © تمامی حقوق این سایت متعلق به جادوی باور است.
Whatsapp
phone