اشتراک ویژه ورود / ثبت نام

زندگینامه دارا خسروشاهی مدیرعامل اوبر و کارآفرین موفق + عکس

زندگینامه دارا خسروشاهی مدیرعامل اوبر و کارآفرین موفق + عکس

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۴۰۱

دارا خسروشاهی یکی از کارآفرینان و مدیرعاملان موفق است که با راه اندازی یک سرویس هم سفری آنلاین در شهر سانفرانسیسکو، به شهرت رسید. خانواده وی زمانی که در ایران بودند، از مالکان چندین کارخانه تولیدات دارو، خوراک، بسته بندی و خدماتی بودند.

دارا خسروشاهی سابقه فعالیت برای بانک سرمایه گذاری الن و همکاران را در کارنامه خود دارد و همچنین در قامت مشاور ارشد رئیس برنامه ریزی راهبردی، در شرکت یو اس ای نتورک (USA Network) فعالیت کرده است.

او همچنین توانسته است به مدیر ارشد مالی آی ای سی (IAC/ InterActiveCorp) تبدیل شود که این شرکت اینترنتی، ۵۰ نام تجاری در ۴۰ کشور دنیا را دارد.

در این بخش از زندگینامه افراد موفق قصد داریم بیوگرافی دارا خسروشاهی را مورد بررسی قرار دهیم پس در ادامه با ما در سایت جادوی باور همراه شوید.

تولد و کودکی دارا خسروشاهی

جوانی دارا خسروشاهی

دارا خسروشاهی در ۲۸ مه ۱۹۶۹ میلادی (۷ خرداد ۱۳۴۸ شمسی) در تهران به دنیا آمده است. پدرش اصغر و مادرش لیلی نام دارد. دارا فرزند آخر از ۳ فرزند این خانواده می باشد.

قبل از به دنیا آمدن دارا، خانواده خسروشاهی (مهم ترین عاملان این خانواده  اصغر و برادرش می باشند) موفق شدند گروه صنعتی مینو و یک شرکت سرمایه گذاری با نام البرز را راه اندازی کنند.

تاسیس کارخانه تولید دارو از دیگر فعالیت های این خانواده است که از اولین ها و ارزشمندترین کارخانه هایی هستند که قبل از انقلاب اسلامی در ایران تاسیس شده اند.

قبل از انقلاب اسلامی در ایران، در سال ۱۹۷۸ میلادی (اواخر ۱۳۵۶ شمسی) زمانی که دارا خسروشاهی ۹ سال سن داشت، این خانواده تصمیم گرفتند همه اموال خود را رها کنند و به جنوب فرانسه سفر کنند و قرار شد که پس از محقق نشدن انقلاب، به ایران بازگردند.

اما پس از پیروزی انقلاب، این خانواده به آمریکا سفر کردند و در شهر نیویورک، به منزل یکی از عمو های دارا خسروشاهی نقل مکان کردند. در ۱۳ سالگی دارا، اصغر خسروشاهی برای مراقبت از پدرش به ایران بازگشت اما پس از ورود به ایران، دستگیر شد.

او محکوم به ۶ سال حبس شد و در زندان متوجه شد که کارخانه هایی که به همراه خانواده اش تاسیس کرده بود، ملی شدند. کمی بعد آنها موفق شدند مجدد به آمریکا بازگردند.

بنابراین دوران نوجوانی دارا خسرو شاهی بدون پدر گذشت و وی در مدرسه هاکلی که مدرسه ای خصوصی می باشد، دوران دبیرستانش را گذراند.

پس از پایان دوران تحصیلات ابتدایی اش در این مدرسه، برای تحصیل در مقطع کارشناسی، به دانشگاه خصوصی براون مراجعه کرد و مدرک خود را در سال ۱۹۹۱ میلادی (۱۳۷۰ شمسی)  در رشته مهندسی بیوالکتریک اخذ کرد.

دارا خسروشاهی در طول تحصیلش به یکی از بزرگترین انجمن های ادبی در آمریکا که سیگما چی نام دارد، رفت و به یکی از اعضای این انجمن در قسمت برادر سیگما چی تبدیل شد.

حرفه دارا خسروشاهی

دارا خسروشاهی

دارا خسرو شاهی پس از فارغ التحصیلی اش در سال ۱۹۹۱ میلادی (۱۳۷۰ شمسی) به مدت ۷ سال در بانک کار میکرد.

در سال ۱۹۹۸ میلادی (۱۳۷۷ شمسی) بانکداری را ترک کرد و به شرکت آلن (Allen & Company LLC) و به شرکت معاملات مالی سیگما چی پیوست و به یکی از اعضای این انجمن تبدیل شد. پس از گذشت مدت کوتاهی از این شرکت ها نیز به بیرون آمد.

دارا خسرو شاهی به واسطه دعوت یکی از دوستان خانواده پدری اش که بری دیلر نام دارد، به بانک بری دیلر رفت. بری دیلر او را به سمت رئیس مشاور ارشد برنامه ریزی راهبردی در شبکه ایالات متحده آمریکا (USA Network) برگزید. دارا خسرو شاهی علاوه بر آن سمت، در یکی دیگر از شرکت های اینترنتی بری دیلر که  (IAC/ InterActiveCorp)  نام داشت، به سمت مدیر ارشد مالی منتخب شد.

در آگوست سال ۲۰۰۱ میلادی (مرداد سال ۱۳۸۰ شمسی) این شرکت توانست شرکت اکسپدیا (Expedia) را خریداری کرد. شرکت اکسپدیا در زمنیه آژانس های مسافرتی فعالیت می کند. دارا خسرو شاهی در این شرکت نیز توانست به مدیر عامل اجرایی در سال ۲۰۰۵ میلادی (۱۳۸۴ شمسی) تبدیل شود و این شرکت را به پردرآمدترین آژانس مسافرتی آنلاین ایالات متحده آمریکا در آن زمان تبدیل کند.

شرکت اکسپدیا تحت مدیریت دارا خسروشاهی، به درآمدی ۴ برابر بیش تر از قبل دست یافت و همچنین به ۶۰ کشور جهان توسعه یافت. دارا خسروشاهی که مشاغل زیادی را تولید کرده بود و خود در شرکت های زیادی مشغول به کار بود مجدد درخواست شرکت رسانه ای آمریکایی که (The New York Times Company) نام داشت، را به عنوان عضو هیئت مدیره قبول کرد.

اوبر (Uber)

دارا خسرو شاهی در اوبر

دارا خسرو شاهی توسط هیئت مدیره اوبر (یک سرویس هم سفری آنلاین که امکان این را برای مسافران فراهم می کند که به نزدیک ترین راننده از نظر موقعیت مکانی دست پیدا کند) به سمت مدیر عامل اجرایی در ۲۷ اوت ۲۰۱۶ میلادی (۶ شهریور ۱۳۹۵ شمسی) برگزیده شد و جایگاه تراویس کالانیک را که از بنیان گذاران این شرکت بود، گرفت.

در آن زمان شرکت اوبر یکی از استارتاپ یا شرکت نوپا در زمینه فناوری بود. دولت عربستان یکی از بزرگترین سرمایه گذاران اوبر است که نماینده ای نیز در هیئت مدیره این شرکت از جانب دولت عربستان حضور دارد.

بحران مالی

دارا خسرو شاهی قبل از این که در شرکت اوبر فعالیت خود را آغاز کند، بخشی از سهام اکسپدیا را که ۱۸۴ میلیون دلار ارزش داشت را از دست داد. اما شرکت اوبر برای به خدمت گرفتن وی ۲۰۰ میلیون دلار برای جبران خسارات وارده به او اهدا کرد تا دارا خسروشاهی در قامت مدیر عامل برای شرکت نوپای اوبر مشغول به کار شود.

دارا خسرو شاهی بعد از کسب مدیر عاملی باید چهره این شرکت را در عموم پاکسازی می کرد زیرا که شرکت اوبر در زمان مدیریت تراویس کالانیک به لیست منفورترین شرکت های آمریکایی وارد شده بود.

دوره آموزشی Rewired از دکتر جو دیسپنزا

فعالیت های سیاسی

دارا خسروشاهی از جمله افرادی است که گرچه در عرصه سیاست حضور ندارند ولی با حمایت های خود توانسته است نقش بسزایی در سیاست های آمریکا داشته باشد.

دارا خسروشاهی یکی از مخالفان سیاست های مهاجرتی دونالد ترامپ و از منتقدان سرسخت وی بود.

او کمک های مالی زیادی به صندوق پیروزی هیلاری کلینتون که از رقبای دونالد ترامپ در انتخابات آمریکا بود، کرد. او کمپینی نیز با حمایت از هیلاری کلینتون ایجاد کرده بود.

دارا خسروشاهی حمایت های مالی زیادی به سناتور پتی موری که از احزاب دموکرات در واشنگتن بود، کرد. علاوه بر آن، کمیته های ملی دموکرات از کمک های دارا خسرو شاهی بی نصیب نماندند.

اما برجسته ترین اقدام سیاسی دارا خسروشاهی، کمک به سناتور مایک لی از جمهوری خواهان یوتا است که وی با فلسفه آزادی گرایی در سیاست بر روی کار آمده است.

از حواشی های دارا خسروشاهی در زمینه سیاست نیز می توان به مصاحبه ای که در سال ۲۰۱۹ میلادی (۱۳۹۸ شمسی) با شبکه Axios کرده بود، اشاره کرد. او در این مصاحبه ترور جمال خاشقچی را با مرگ الین هرزبرگ که توسط ماشین های بی سرنشین اتفاق افتاد، مرتبط دانست.

او در مصاحبه اش از کلمه اشتباه و خطا استفاده کرد که این امر باعث شد تا حواشی پیرامون او ایجاد شود.

زندگی شخصی دارا خسروشاهی

دارا خسروشاهی و همسرش

دارا خسرو شاهی در سال ۲۰۰۹ میلادی (۱۳۸۸ شمسی) با زنی به نام کاتلی گرانت ازدواج می کند که ثمره این ازدواج یک پسر به نام الکس و یک دختر به نام کلوئه می باشد. طلاق این زوج در هیچ رسانه ای اعلام نشده است.

دارا خسرو شاهی در ۱۲ دسامبر ۲۰۱۲ میلادی (۲۲ آبان ۱۳۹۱ شمسی) با سیدنی شاپیرو ازدواج کرده است. ثمره این ازدواج نیز دو پسر دوقلو با نام های هیز اپیک و هوگو گوبریت می باشد.

خانواده خسروشاهی فعالیت های زیادی در زمینه تاسیس و مدیریت کسب و کار های کوچک کرده اند به عنوان مثال حسن خسروشاهی که پسر عموی دارا خسروشاهی می باشد،

فروشگاه های زنجیره ای الکترونیک با نام تجاری فیوچر شاپ (فروشگاه آینده) در کانادا تاسیس کرده است.

افتخارات

  • کسب عنوان پردرآمدترین مدیر عاملان آمریکایی به واسطه حضور در اکسپدیا در سال ۲۰۱۶ میلادی (۱۳۹۵ شمسی) از طرف نیویورک تایمز با ثروتی بیش از ۹۶ میلیون دلار آمریکا
  • کسب جایزه کارآفرین نمونه سال شمال غرب اقیانوس آرام در ژوئن ۲۰۱۳ میلادی (دی ۱۳۸۱ شمسی) از طرف شرکت حسابداری انگلستانی ارنست اند یانگ
  • حضور در فهرست برجسته ترین ایرانی – آمریکایی توسط سفارت مجازی آمریکا در ایران

دیدگاه‌ها

یک پاسخ به “زندگینامه دارا خسروشاهی مدیرعامل اوبر و کارآفرین موفق + عکس”

  1. سجاد ملافرج زاده گفت:

    از داروگر و البرز و مینو و جنوب فرانسه و آخرش مهاجرت اجباری به آمریکا و شروعی دوباره که دارا خسروشاهی به مدیر عامل اوبر میرسه و الا آخر!
    ولی من نفهمیدم چه جوری اوبر رو از منفور ترین به دوست داشتنی ترین برند دنیا تبدیل کرد!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2015 © تمامی حقوق این سایت متعلق به جادوی باور است.
Whatsapp
phone