اشتراک ویژه ورود / ثبت نام

زندگینامه اکبر عبدی مرد هزار چهره سینمای ایران با جزئیات کامل

زندگینامه اکبر عبدی مرد هزار چهره سینمای ایران با جزئیات کامل

تاریخ انتشار: ۲۰ تیر ۱۴۰۱

اکبر عبدی آقا باقر یکی از بزرگ‌ترین بازیگران سینما و تلویزیون است که از سال‌ها پیش هنرنمایی او را در نقش‌های مختلف تماشا کرده‌اید.

در این بخش از زندگینامه افراد موفق قصد داریم زندگینامه اکبر عبدی اسطوره سینمای ایران را مورد بررسی قرار دهیم، پس در ادامه با ما در سایت جادوی باور همراه باشیدو

تولد و دوران کودکی اکبر عبدی

اکبر عبدی در تاریخ ۴ شهریور سال ۱۳۳۹ در نازی‌آباد تهران به دنیا آمد.

پدر اکبر عبدی، زاده و بزرگ‌شده روستای باقرآباد از توابع استان اردبیل و مادر او اصالتا تهرانی است.

آنها پس از ازدواج زندگی خود را در پایتخت ایران یعنی تهران آغاز کردند. پدر خانواده در کارخانه چیت‌سازی مشغول به کار بود و مادرش هم خیاطی می‌کرد. اکبر عبدی سه برادر به نام‌های اصغر، علی و ناصر و یک خواهر به نام اشرف دارد که یکی از برادران او در سال ۱۳۸۰ به مقام شهادت رسید.

دوران کودکی اکبر عبدی، مانند سایر کودکان آن دوره بسیار ساده و خالی از هرگونه تجمل بود. دوران کودکی آقای عبدی در محله‌های نازی‌آباد، میدان شوش و خراسان سپری شد.

او به لطف پدر و مادرش توانست به مدرسه برود و در آنجا علم بیاموزد. موقعیتی که در آن دوران برای همه کودکان دست‌یافتنی نبود.

تولد و دوران کودکی اکبر عبدی

دوران نوجوانی اکبر عبدی

مادر اکبر عبدی در فرزند خود علاقه خاصی به بازیگری مشاهده کرد؛ به همین دلیل تصمیم گرفت زمینه را برای پا نهادن او به این عرصه فراهم کند.

به نحوی می‌توان گفت که اکبر عبدی موفقیت‌ های امروز را مدیون مادرش است؛ زیرا با فروختن النگوهای خود (در برخی منابع سه عدد النگو ذکرشده) فرزندش را به کلاس‌های بازیگری تئاتر در کانون پرورش فکری کودکان فرستاد.

این کار مادرش سبب شد که امروزه همه ایرانی‌ها یک هنرمند خارق‌العاده به نام اکبر عبدی را بشناسند.

زندگینامه اکبر عبدی، مانند هر فرد دیگری سرشار از لحظات شیرین و دشوار است. به‌عنوان‌ مثال او مانند هر پسر نوجوان هم سن خود، در دوران نوجوانی باید یک حرفه یاد می‌گرفت که در آینده همان کار را ادامه دهد.

آقای عبدی با کار کردن در آهن‌ فروشی، کارگاه تراشکاری و قالب‌سازی اوقات خود را می‌گذراند تا بالاخره در یک حرفه، مهارت لازم را کسب کند، اما این موضوع او را راضی نمی‌کرد.

علاقه اکبر عبدی باعث شد که او زمان خود را تنها در کارگاه تراشکاری نگذراند و قسمتی از وقتش را به حضور در گروه‌های تئاتر اختصاص دهد.

او با گذشت زمان اطلاعات و تکنیک‌های بازیگری زیادی را با تماشای بازی دیگران و حضور در کلاس‌های کانون به دست آورد و در همان‌جا بنیانی استوار برای موفقیت‌های آینده خود بنا کرد.

کتاب صوتی آرزوی تو دستور توست اثر کوین ترودو

دوران جوانی و ورود به تلویزیون اکبر عبدی

همچنان که روزگار سپری می‌شد، مهارت و آموخته‌های اکبر عبدی در زمینه بازیگری تئاتر افزایش پیدا کرد تا اینکه یکی از لذت‌بخش‌ترین لحظات زندگی او اتفاق افتاد.

تله‌تئاتر سنجاب‌ها، اولین تجربه حضور اکبر عبدی در برابر دوربین بود که در سال ۱۳۵۹ انجام گرفت.

این تله‌تئاتر نقطه عطف بازیگری اکبر عبدی است؛ زیرا به یک بستر برای معرفی او به بسیاری از افراد و هنرمندان دیگر تبدیل شد، اما هنوز بین او و تلویزیون یک‌فاصله کوتاه وجود داشت که موفق شد در زمان کوتاهی آن را طی کند.

زندگینامه اکبر عبدی خالی از شکست عشقی نیست و او زخم‌خورده دل‌بستگی است. آقای عبدی در توضیح زندگی خود اشاره‌کرده که در سن ۱۹ سالگی به یک دختر علاقه‌مند شده و قصد ازدواج با او را داشته است، اما از آنجایی‌ که پدر و مادرش مانع ازدواج او با دختر ۱۹ ساله موردعلاقه او شدند، بسیار دل‌شکسته شد.

این شکست حدودا ۲۰ روز طول کشید و پس‌ از آن مقدمات آشنایی و ازدواج اکبر عبدی با دختر دایی محمدرضا شریفی‌نیا، یعنی نینا ۱۴ ساله فراهم شد.

مثل آباد، اولین سریال تلویزیونی اکبر عبدی است که به مرحله پخش در تلویزیون هم رسید.

حضور او در این سریال باعث شد برخی کارگردان‌ها به نحوه بازی این چهره جدید توجه کنند. محله برو و بیا اولین بازی رسمی اکبر عبدی برای تلویزیون بود که در سال ۱۳۶۲ تولید شد.

از آن‌ پس همچنان در برخی سریال‌ها نقش‌های کوچکی را ایفا کرد.

اکبر عبدی و همسرش

به شهرت رسیدن اکبر عبدی

آقای عبدی در سال ۱۳۶۳ با حضور در فیلم جنجال بزرگ برای اولین بار وارد سینما شد و کار خود را در این عرصه آغاز کرد.

مهم‌ترین اتفاقی که در زندگی شغلی اکبر عبدی رخ داد، ایفای نقش در برنامه بازم مدرسه‌ام دیر شد، بود که او را در ایران به شهرت رساند. این برنامه که مخصوص کودک و نوجوان بود، در سال ۱۳۶۳ فیلم‌برداری و در همان سال از تلویزیون پخش شد.

برنامه بازم مدرسه‌ام دیر شد، یکی از پربیننده‌ترین برنامه‌های دهه شصت بود که مخاطبان آن کودکان و نوجوانان بودند، اما بسیاری از بزرگسالان نیز به آن علاقه داشتند.

قدرت بازیگری و راحتی او در مقابل دوربین باعث شد که کارگردان‌های بیشتری به او توجه کرده و مایل باشند اکبر عبدی در فیلم‌های آنها ایفای نقش کند. پس‌ از آن حضور اکبر عبدی در سینما و تلویزیون پررنگ شد.

اوج درخشش اکبر عبدی

در زندگینامه اکبر عبدی و لیست آثار هنری او، نام‌های زیادی به چشم می‌خورند، اما شاید مهم‌ترین اثر او فیلم مادر باشد.

علی حاتمی برای نقش غلامرضای فیلم مادر از اکبر عبدی دعوت کرد.

آقای عبدی تا آن زمان، در هیچ فیلم یا سریالی چنین بازی درخشانی انجام نداده بود. نقش غلامرضا باعث شد اکبر عبدی موفق به دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش دوم مرد (نقش مکمل مرد) در جشنواره فیلم فجر شود.

نقش‌های عجیب اکبر عبدی

اکبر عبدی در نقش زن

آقای عبدی، مانند سایر بازیگران در دوران هنری خود تقریبا بازی در همه ژانرها را تجربه کرده، اما تنوع نقش‌های او تا حدی زیاد است که معدود بازیگرانی به آن رسیده‌اند.

هنگامی‌که فیلم آدم‌ برفی در سال ۱۳۷۳ تولید و در سال ۱۳۷۶ پخش شد، همه شاهد یک نقش عجیب، اما بی‌نقص از اکبر عبدی بودند. کارگردان خوش‌ ذوق آدم‌ برفی، یعنی داوود میرباقری به آقای عبدی بازی در نقش یک خانم را پیشنهاد داد.

اکبر عبدی در فیلم آدم‌ برفی نقش یک مرد را بازی می‌کند که برای سفر به خارج از کشور و دریافت اقامت، مانند خانم‌ها لباس پوشیده و آرایش می‌کند، اما درنهایت به دلیل علاقه‌مند شدن به یکی از کارکنان خانم هتل محل اقامتش، از تصمیم خود پشیمان می‌شود.

این بازی یک نقطه درخشان در زندگینامه اکبر عبدی و پرونده کاری او است. شما در این فیلم به‌خوبی با بازی یک هنرمند حرفه‌ای آشنا می‌شوید.

در حال حاضر آخرین هنرنمایی اکبر عبدی را می‌توانید در برنامه خانگی جوکر مشاهده کنید.

آقای عبدی در بخش بازی‌های بامزه این برنامه شرکت کرده و باعث خندیدن شرکت‌کننده‌های آن شده است.

اکبر عبدی به همه ثابت کرده حتی اکنون که سن او از ۶۰ سال فراتر رفته، همچنان می‌تواند نقش یک کودک بازیگوش، پدربزرگ مهربان، مادری پرانرژی یا حتی یک گنگستر را به بهترین نحو ایفا کند.

جایزه‌های اکبر عبدی

با مطالعه زندگینامه اکبر عبدی به این نتیجه می‌رسید که شاید او استحقاق دریافت جایزه‌های بیشتر را هم داشته است. جایزه‌های او به شرح زیر هستند:

  • سیمرغ بلورین نقش دوم بازیگر مرد از جشنواره فیلم فجر به خاطر بازی در فیلم مادر، کارگردان علی حاتمی، تولیدشده در سال ۱۳۶۸
  • سیمرغ بلورین نقش مکمل مرد از جشنواره فیلم فجر به خاطر بازی در فیلم خوابم میاد، کارگردان رضا عطاران، تولیدشده در سال ۱۳۹۱

ترک اعتیاد اکبر عبدی با اراده قوی

احتمالا شما هم اکبر عبدی را در کنار هنر بی‌نظیرش، به‌عنوان یک فرد بی‌پروا و راحت می‌شناسید.

این اخلاق بی‌پروا بودن او باعث شده که به‌ راحتی در مورد همه مسائل زندگی خود با دیگران صحبت کند.

آقای عبدی در یکی از مصاحبه‌های خود اعلام کرده که به مدت ۲۵ سال ماده مخدر تریاک مصرف کرده و به مدت ۱۵ سال سیگار کشیده بود. پس‌ از اینکه در سال ۱۳۹۴ ناچار به پیوند کلیه شد، به سراغ هیچ‌کدام از آنها نرفته و پاک است. این صحبت احتمالا به افراد زیادی برای ترک اعتیاد انگیزه داده است.

افتادن در بستر بیماری

اکبر عبدی به یک بیماری شدید کلیوی مبتلا شد که در زندگی روزمره و کاری او اختلال ایجاد کرد.

این بیماری کلیوی سبب شد که در طول هفته به انجام سه بار دیالیز نیاز داشته باشد. سال ۱۳۹۴ که یک کلیه متناسب با سیستم بدنی برای او پیدا شد، عمل پیوند کلیه انجام داد.

خوشبختانه عمل اکبر عبدی موفقیت‌آمیز بود و او با اتمام دوران نقاهتش تا حدودی سلامتی کامل خود را به دست آورد. پیوند کلیه تغییری بزرگ در زندگی این پیشکسوت سینما و تلویزیون ایجاد کرد اما دوباره موفق شد به زندگی کاری و روزمره خود بازگردد.

اکبر عبدی در بستر بیماری

فیلم‌ها و سریال‌های اکبر عبدی

همان‌طور که قبلا اشاره کردیم در زندگینامه اکبر عبدی نام فیلم‌های زیادی ثبت‌شده است. دلیل جذابیت این لیست، نقش‌های متنوع او بوده که در انجام همه آنها عملکرد بسیار خوبی از خود نشان داده است.

در ادامه تعدادی فیلم و سریال که اکبر عبدی در آنها ایفای نقش کرده را معرفی می‌کنیم.

  1. نقره‌داغ
  2. تورنادو
  3. ایکس لارج
  4. تولدت مبارک
  5. عکس خصوصی
  6. آدم باش
  7. معراجی‌ها (فیلم)
  8. شاباش
  9. رسوایی
  10. اخراجی‌ها ۱، ۲ و ۳
  11. افراطی‌ها
  12. دلداده
  13. کلاغ‌پر
  14. گوشواره
  15. دارا و ندار
  16. آدم‌برفی
  17. عشق گمشده
  18. تحفه هند
  19. هنرپیشه
  20. مدرسه پیرمردها
  21. دزد عروسک‌ها
  22. غریبه
  23. جنجال بزرگ
  24. چوب‌خط
  25. محله گل‌وبلبل
  26. معراجی‌ها (سریال)
  27. شوق پرواز
  28. زیر آسمان شهر
  29. معصومیت ازدست‌رفته
  30. پدرخوانده
  31. راه سوم
  32. چشم‌به‌راه
  33. نگهبان
  34. امام علی
  35. باز مدرسه‌ام دیر شد
  36. مثل آباد

سخن پایانی

آشنا شدن با شیوه زندگی بزرگان و پیشکسوتان باعث می‌شود که از نقاط قوت آنها مطلع شده و از تجربیاتشان بهره‌مند شویم.

زندگینامه اکبر عبدی به ما نشان می‌دهد که یک فرد می‌تواند در اوج بوده، اما به دلیل خاصی مانند بیماری از کار خود دور شود.

وجود انگیزه کافی سبب می‌شود دوباره روی پای خود ایستاده و با قدر تمام به روزهای اوج خود بازگردد.

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2015 © تمامی حقوق این سایت متعلق به جادوی باور است.
Whatsapp
phone