توضیحات
دیپاک چوپرا
دیپاک چوپرا در ۲۲ اکتبر ۱۹۴۶ در دهلی نو و خانوادهای فرهیخته متولد شد.
او فرزند بزرگ کریشان چوپرا از مشهورترین جراحان قلب هند است که به مدت ۲۵ سال، ریاست پخش پزشکی قلب بیمارستان «مول چند خیراتی» را در دهلی نو بر عهده داشت. پدربزرگ وی نیز از گروهبانان ارتش بریتانیا بود.
در ایام نوجوانی، آرزوی دیپاک چوپرا این بود که هنر پیشه یا روزنامه نگار شود و علاقه چندانی به پزشکی نداشت.
مطالعه یکی از داستانهای قدیمی هندی نوشته «شینکلار لوئیس» مسیر زندگی دیپاک چوپرا را به کلی عوض کرد و او را به پزشکی علاقهمند کرد.
مطالعه این داستان آنقدر روی دیپاک تاثیر گذاشت تا اینکه در رشته پزشکی شروع به تحصیل کرد. پس از فارغ التحصیلی در رشته پزشکی، به یکی از روستاهای دورافتاده هندوستان رفت و به مدت ۶ ماه به پزشکی و مداوای بیماران پرداخت.
در سال ۱۹۷۰ که تنها ۲۳ سال داشت، به همراه همسرش ریتا به آمریکا مهاجرت کرد و در بیمارستانی مشغول به کار شد. این بیمارستان به پزشکانی نیاز داشت که بتوانند جایگزین پزشکان اعزام شده به ویتنام شوند.
اولین شغل وی در بیمارستان، صدور گواهی فوت بیماران بود.
این موضوع سبب شد تا دیپاک چوپرا به خوبی با سختیهای پزشکی آشنا شود و بداند که پزشکی تنها شفای بیماران و شاد کردن آنها نیست.
آغاز موفقیت دیپاک چوپرا
- Deepak Chopra
در سال ۱۹۸۱ زندگینامه دیپاک چوپرا عوض شد.
در این سال، دیپاک چوپرا به هند بازگشت و سراغ یکی از متبحرترین پزشکان هندی با نام «دکتر تریگونا» رفت که با یک بار گرفتن نبض انسانها میتوانست تاریخچه زندگی و بیماریهای آنها را حدس بزند.
وقتی که نبض چوپرا در دستان دکتر قرار گرفت، دکتر تریگونا متوجه شد که دیپاک چوپرا، افکار بیهوده بسیاری در سر دارد. او برای حل این مشکل به دیپاک چوپرا پیشنهاد داد تا غذایش را آرامتر بجود و با استفاده از مراقبه و مدیتیشن، ذهن خود را خلوتتر کند.
دیپاک از پیشنهادات دکتر تریگونا پیروی نکرد و حتی تا جایی پیش رفت که روزی یک پاکت سیگار میکشید. سپس با انجام تمرینات T.M و مراقبه اثرات مثبتی روی آرامش فکری خود مشاهده کرد.
او دریافت که تاثیر اینگونه تمرینات بر آرامش فکری بسیار زیاد است. در کمال ناباوری، دیپاک چوپرا با انجام مراقبه توانست طی دو هفته، سیگار و مشروبات الکی را ترک کند.
علاقه دیپاک چوپرا به تمرینات T.M آنقدر زیاد شد که در سال ۱۹۸۵ به دیدار ماهاریشی ماهش پوکی (بنیانگذار و رهبر تی.ام) رفت. تا سال ۱۹۸۷ محصولات آیوردایی دکتر ماهاریشی را میفروخت و از این راه درآمد زیادی کسب کرد.
پس از صحبتهای فراوان در زمینه تی.ام و آیوردا، دیپاک چوپرا تصمیم گرفت به کمک ماهاریشی یک کلینیک پزشکی آیوردایی را تاسیس کند؛ اما در سال ۱۹۹۳ از سمت ریاست کلینیک استعفا داد.
دیپاک چوپرا کتابهای موفقیت و معنویت زیادی نوشته است که هر کدام از آنها محبوب و پرطرفدار هستند. لیست کتابهای چوپرا بسیار زیاد است اما در زیر به ارائه برخی از معروفترین آنها میپردازیم:
بازگشت مرلین
جاده عشق
هفت قانون معنوی برای رسیدن به موفقیت در زندگی
صلح در راه است
همزاد
کتب اسرار
از بازی گلف لذت ببرید
جالب است بدانید!
در بیوگرافی چوپرا تلاشهای زیادی در زمینه بهبود وضعیت معنوی افراد شاهد هستیم. او مرکز بهزیستی چوپرا را با مساحت بیش از ۴۲۶۰۰۰ متر مربع تاسیس کرد که امکاناتی بسیار عالی داشت. این اقدام به طور کاملا جدی از طرف دیپاک چوپرا پیگیری شد و این مرکز بهزیستی به یکی از بهترین مراکز بهزیستی مرکز شهر تبدیل گشت.
دیپاک هرگز اقدامی برای اخذ مدرک پزشکی کالیفرنیا نکرده است؛ چرا که او به زندگی بدون وجود فضای آموزشی و تحقیقات پزشکی علاقهمند است. او طی اقدامی، پیش وند دکتر را از اسم خود حذف کرد و هم اکنون به نوشتن ادبیات داستانی و رمان مشغول است.
دسته بندی : بیوگرافی
تأثیر گذار هست
مخصوصا آن قسمت که پیشنهاد شد غذایش را آرامتر بجود و مراقبه و مدیتیشن کند
من هرسال که کتاب جاده عشق رامیخوانم چنانروحم متحول میشم وبه یک اتحادروحی دروجودمش میرسم انگارکاینات خودشان رابامن هماهنگ میکنندتابرعکس آن.چنان انرژی درونیم افزایش میابدواحساس سبکی تمام وجودم رامیگیردانگارتازه به دنیاآمدم