به مناسبت فرا رسیدن نوروز باستانی، با استفاده از کد eyd از 25% تخفیف بهرمند شوید. نورزتان پیروز

اشتراک ویژه ورود / ثبت نام

استیو جابز کیست؟ موفقیت و شکست های او در اپل

بیوگرافی استیو جابز

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۴۰۰

استیو پال جابز یا همان استیو جابز (Steve Jobs) موسس شرکت موبایل و کامپیوتری اپل (Apple Computers) است که توانست دنیای فناوری را متحول کند و الگویی برای بسیاری از شرکت های محبوب و مشهور در دنیای فناوری باشد.

 

استیو جابز به کمک استیو وزنیاک توانست شرکت اپل را به یکی از بزرگترین و محبوب ترین شرکت ها در دنیای فناوری تبدیل کند و محصولاتی پرطرفدار و همه گیر مانند آیفون و آیپد را تولید کند.

در این بخش از سایت جادوی باور علاوه بر زندگینامه کامل استیو جابز مروری بر راز موفقیت شرکت اپل می اندازیم پس در ادامه با ما در جادوی باور همراه شوید.

تولد استیو جابز

تولد استیو جابز

 

استیو جابز در ۲۴ فوریه ۱۹۵۵ میلادی (۵ اسفند ۱۳۳۳ شمسی) در سانفرانسیسکو کالیفرنیا متولد شد. پدر او عبدالفتاح جان جندلی (Abdulfattah John Jandali) مسلمانی اهل سوریه و مادر او جوئن شیبل (Joanne Schieble) مسیحی اهل آلمان-سوئیس است به همین دلیل برخی از افراد استیو جابز را با لقب آمریکایی عرب صدا میکنند.

 

پدر و مادر استیو هر دو ۲۳ ساله و دانشجوی دانشگاه ویسکانسین بودند که استیو جابز متولد شد.

 

پدر و مادر استیو هیچگاه با هم ازدواج نکردند زیرا از نظر مذهبی و قومیتی و طبقاتی با هم تفاوت های بسیار زیادی داشتند به همین دلیل کودک تازه متولد شده و بدون نام خود را برای فرزند خواندگی به زوجی جوان از طبقه متوسط با نام‌های پاول و کلارا جابز دادند. 

 

استیو تا سن ۲۷ سالگی بر این تصور بود که این زن و مرد، پدر و مادر واقعی او هستند. پل پدر ناتنی استیو یک مکانیک ماهر کارخانه ساخت لیزر بود. پل بنا بر علاقه خود به وسایل الکترونیک؛ استیو را نیز به کار با وسایل الکترونیک تشویق میکرد و همین نقطه شروعی برای آغاز موفقیت استیو جابز بود.

 

استیو جابز در یک مدرسه متوسط در کالیفرنیا تحصیل کرد و با توجه به نمرات و علاقه اش به درس توانست وارد دانشگاهی در اورگو شود.

 

دوره‌ی تحصیلی استیو جابز همیشه با نمرات عالی در امتحانات همراه بوده و استعدادهای زیادی از خود نشان می‌داد. با این حال با تحصیلات رسمی سر سازگاری نداشت و همیشه معلمانش می‌گفتند دانش آموزی است که نمی‌شود چیزی به آن یاد داد. سرانجام در سال ۱۹۷۲ از دانشگاه هومستد (Homestead) در کالیفرنیا فارغ التحصیل شد.

 

سفر به هندوستان برای شروع دوباره

سفر به هندوستان برای شروع دوباره

استیو جابز در دانشگاه دوستان زیادی داشت که دانیل کوتکی نزدیکترین دوست وی بود. استیو و دوستش دانیل علایق مشترکی داشتند اما علاقه به مکتب بودا بین شان بیشتر و شدیدتر بود به همین دلیل در سال ۱۹۷۴ او به همراه دانیل کوتکی به هندوستان سفر کرد.

 

به اعتقاد استیو جابز سفر ۷ ماهه اش به هندوستان باعث شد تا او با فرهنگ و آداب شرق آشنایی بیشتری پیدا کند و روح خود را  تقویت کند و با قدرت بیشتری و به راه خود ادامه دهد.

 

استیو جابز در بازار کار

استیو پس از بازگشت از هندوستان، تصمیم گرفت ساختن برد الکتریکی برای شرکت آتاری را دوباره شروع کند.

 

بنیان گذاری اپل

بنیان گذاری اپل

 

جابز ۲۱ ساله در سال ۱۹۷۶ تصمیم گرفت که به همراه دوست خود وازنیک شرکت رایانه ای اپل را در پارکینگ خانه اش بنیان گذاری کند. اپل I اولین محصول شرکت اپل، یک رایانه شخصی‌ با قیمت ۶۶۶ دلار و ۶۶ سنت بود.

 

در سال ۱۹۷۷، جابز و وازنیک تصمیم گرفتند یک رایانه شخصی با سیستم قوی تر و با رابط کاربری راحت تری نسبت به اپل I منتشر کنند و سپس آن را با نام اپل II معرفی کنند.

 

در  سال ۱۹۸۰ شرکت اپل، رایانه اپل III را معرفی کرد که این رایانه به دلیل قیمت بالا و کیفیت پایین و برخی مشکلات سخت‌افزاری با شکست در بازار مواجه شد و باعث شد تا دید مردم نسبت به شرکت اپل تغییر کند.

 

در همان سال استیو جابز و وازنیک تصمیم گرفتند مدیری خبره و کارآمد برای شرکت اپل استخدام کنند. جان اسکالی یکی از مدیران سرشناس پپسی کوکاکولا یکی از آن دسته مدیرانی بود که به اعتقاد استیو جابز میتوانست باعث رشد و پیشرفت شرکت رایانه ای اپل شود.

 

استیو جابز در اولین ملاقاتی که با جان اسکالی داشت به او گفت:

 

می‌ خواهی که باقی زندگی‌ ات را به فروختن آب و شکر بگذرانی و باعث بیماری بسیاری از مردم شوی یا می‌خواهی شانس این را داشته باشی که دنیا را عوض کنی و دنیای بهتری برای مردم بسازی؟

 

پس از این ملاقات جان اسکالی قبول کرد تا به عنوان یکی از مدیران شرکت اپل شروع به کار کند. در همان سال اپل لیزا به بازار روانه شد این رایانه از بسیاری از رایانه های موجود در بازار برتر بود ولی با بیش از حد کند بود و قیمت بالایی داشت که موجب شد استقبال خوبی از آن نشود و با شکست همراه شود.

 

در سال ۱۹۸۴ رایانه مکینتاش توسط شرکت اپل معرفی شد این رایانه دارای پردازشگر موتورولا ۶۸٬۰۰۰ و مجهز به موشواره بود. که تنها در دو ماه ۵۰٬۰۰۰ عدد از آن فروخته‌ شد که برای شرکت اپل یک شکست محسوب میشد.

 

اخراج شدن استیو جابز از شرکت اپل

مایک اسکات اولین مدیر عامل شرکت اپل همیشه از حرکات و رفتار استیو جابز ناراضی بود و در مورد او می‌گوید: برای او دیگران هیچ اهمیتی ندارند برخورد و رفتار او در شرکت آتاری موجب شد بود تا او به شیفت شب منتقل شود ولی ما در شرکت اپل نمیتوانستیم چنین کاری را بکنیم.

 

 

مایک مارکولا اولین سرمایه‌دار و سهام‌دار ارشد و دومین مدیرعامل اپل همیشه با استیو مخالف بود و درباره او میگوید: استیو با برنامه‌نویسان جوان بسیار بد برخورد میکرد و همیشه آنها از دست استیو ناراحت بودند جابز حتی به بهداشت فردی خود اهمیت نمیداد و اعتقاد داشت به دلیل رژیم گیاهی ای که دارد نیاز به حمام رفتن مرتب ندارد. ما در بسیاری از جلسات مهم مانع از ورود او به جلسه میشدیم و از او محترمانه درخواست میکردم که برود و حمام کند.

 

 

در سال ۱۹۸۵ جان اسکالی دیگر نتوانست با رفتارها و حرکات استیو جابز کنار بیاید و به همین دلیل کشمکشی بین آنها به وجود آمد. استیو جابز به اسکالی گفته بود: اشتباه بزرگ من این بود که تو را به عنوان مدیر شرکت اپل استخدام کردم تو مناسب این کار نبودی. اسکالی نیز از مدیران و سهام دارن اپل درخواست کرد بین او و جابز یکی را انتخای کنند که به اتفاق رای مدیران ارشد اپل استیو جابز از شرکت اپل اخراج شد.

 

استیو جابز در همان سال شرکت نکست را تاسیس کرد.

 

 

بنیان گذاری شرکت نکست

بنیان گذاری شرکت نکست

پس از اخراج جابز از شرکت اپل او شرکت نکست را راه اندازی کرد. این شرکت در تولید رایانه های شخصی نا موفق بود و نتوانست محصولات خود را در تعداد بالا به فروش برساند اما اولین رایانه ای بود که مرورگر وب داشت.

 

شرکت نکست پس از اینکه میلیون‌ها دلار از سرمایهٔ سرمایه‌گذاران را در راه تولید رایانه های شخصی هدر داد تصمیم گرفت به جای تولید رایانه بر فروش و توسعهٔ سیستم‌عامل نکست‌استپ سرمایه گذاری کند پس از مدتی شرکت نکست به موفقیت بزرگی دست پیدا کرد و توانست محبوبیت زیادی بین مردم بدست بیاورد.

 

در ۲۰ دسامبر ۱۹۹۶ شرکت اپل، شرکت نکست را به مبلغ ۴۲۹ میلیون دلار خرید. طی این معامله از استیو جابز درخواست شد تا مجدد به شرکت اپل بازگردد.

بازگشت استیو جابز به شرکت اپل

پس از آنکه شرکت نکست توسط اپل خریداری شد از جابز درخواست شد تا به شرکت اپل بازگردد و به عنوان مدیر اجرایی شروع به کار کند.

هنگامی که استیو به شغل اصلی خود بازگشت شرکت اپل از بسیاری از رقبای خود مانند مایکروسافت عقب تر بود و شرکت اپل به دنبال سرمایه گذارانی بود که سرمایه زیادی در اختیار این شرکت قرار دهند.

 

استیو جابز تصمیم گرفت محصولات جدید تر و برتری از محصولات قبلی شرکت اپل را تولید کند که آی پاد یکی از آنها بود.

 

در سال ۲۰۰۷ اپل با معرفی آیفون وارد بازار موبایل شد که توسط مردم بسیار از او استقبال شد این محصول ویژگی های مشترک بسیار زیاد با محصول آی پاد داشت اما داشتن صفحه لمسی یکی از ویژگی های مهم ایفون بود که باعث شد آیفون به پرفروش ترین تلفن همراه جهان تبدیل شود.

 

اپل به عنوان اولین شرکت موفق در آمریکا موفق شد و استیو جابز نیز لقب برترین مدیر را نیز به خود گرفت.

زندگی شخصی استیو جابز

زندگی شخصی استیو جابز

جابز پس از ازدواج ناموفقی که با کریس ان برنان داشت و با وجود یک دختر به نام لیزا برنان جابز در سن ۳۶ سالگی با لورن پاول ۲۷ ساله در سال ۱۹۹۱ ازدواج کرد و آنها صاحب سه فرزند شدند ریدپاول در سال ۱۹۹۱ و ارین سینا در سال ۱۹۹۵ و اوه در سال ۱۹۹۸ متولد شدند.

 

استیو در سال ۲۰۰۳ متوجه شد سرطان پانکراس دارد اما او مانع از این شد تا به زیر تیغ جراحی برود او از درمان های شرقی استفاده کرد و پس از ۹ ماه در سال ۲۰۰۴ عمل شد و پزشکان توانستند تومور سرطانی پانکراس او را خارج کنند.

 

درگذشت استیو جابز

 

استیو جابز با وجود بیماری های جسمی ای که از سال ۲۰۰۳ گریبان او را گرفته بودند تا آگوست سال ۲۰۱۱ به کار خود ادامه داد و سپس خود را بازنشست کرد اما تنها پس از گذشت چند ماه از بازنشستگی اش از دنیا رفت.

پس از مرگ استیو ثروت او به صورت خالص ۳/۸ میلیارد دلار تخمین زده شد و او به عنوان ۱۱۰ فرد ثروتمند جهان شناخته شد.

 

دیدگاه‌ها

3 پاسخ به “استیو جابز کیست؟ موفقیت و شکست های او در اپل”

  1. کاربر 25777 گفت:

    حیف شد چه عمر کوتاهی داشت استیو جابز اگه زنده بود احتمالا خدمت بیشتری به بشریت انجام میداد

  2. کاربر 16585 گفت:

    یه کارآفرین فوق العاده الهام بخش.
    پیشنهاد میکنم کتاب صوتی استیو جابز رو گوش کنید عالیه♥

  3. کاربر 16772 گفت:

    خیلی متشکرم از سایت جادوی باور بابت این بیو گرافی جالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2015 © تمامی حقوق این سایت متعلق به جادوی باور است.
Whatsapp
phone