اشتراک ویژه ورود / ثبت نام

۱۰ گام برای آموزش مهارت پس انداز کردن به کودکان

10 گام برای آموزش مهارت پس انداز کردن به کودکان

تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۴۰۰

پس انداز کردن پول یک عادت است، که شکل گیری آن زمانبر است. اگر به فرزندانتان در کودکی آموزش ندهید که چطور پول هایشان را پس انداز کنند، آینده آنها را نابوده کرده اید.

چرا که در جوامع امروزی بسیاری از بزرگسالان نیز، هنوز قادر به مدیریت پول هایشان نیستند. که این موضوع نشان میدهد آنها در کودکی خوب آموزش ندیده اند.

طبق تحقیقات میدانی انجام شده در نوامبر سال ۲۰۲۰، مشخص شد ۶۳ درصد از مردم آمریکا با اینکه حقوق و دستمزد نسبتا بالایی دریافت می کردند هیچ گونه پس اندازی برای تامین هزینه های اضطراری نداشتند.

در این بخش از سایت جادوی باور قصد داریم به شما کمک کنیم که بتوانید مهارت پس انداز کردن را به کودکان تان آموزش دهید، پس در ادامه با ما همراه باشید.

نکاتی درباره آموزش مهارت پس انداز کردن برای کودکان

در این بخش نکاتی وجود دارد که به کمک آنها می توانید به فرزندانتان و یا شاید حتی خودتان مهارت پس انداز کردن را آموزش دهید.

  • پس انداز کردن عادتی است که والدین می توانند در سنین پایین به فرزندان خود القا کنند.
  • اولین قدم توضیح مفاهیم مهم، مانند: پس انداز، بودجه بندی، اهداف و… برای کودکان است.
  • جایزه های مادی به کودکان می تواند ارزش پول را به آنها بیاموزد، اگر جایزه ای که به آنها میدهید پاداش انجام دادن یک کار دشوار باشد، بهتر میتوانید ارزش پول را به آنها بیاموزید.
  • بچه های کوچکتر باید پس انداز خود را در قلک نگه دارند، اما بچه های بزرگتر باید پول خود را در یک بانک واقعی قرار دهند در حالی که روی اهداف خود کار می کنند.

۱۰ گام یادگیری مهارت پس انداز کردن برای کودکان

10 گام یادگیری مهارت پس انداز کردن برای کودکان

  1. خواسته ها و نیازهایشان را بررسی کنید.
  2. قدرت و ارزش پول را به آنها نشان دهید.
  3. برایشان اهداف مادی مشخص کنید.
  4. جایی مطمئن برای پول های پس انداز شده آنها در نظر بگیرید.
  5. هزینه های آنها را پیگیری کنید.
  6. آنها را تشویق کنید.
  7. جا برای اشتباهاتشان بگذارید.
  8. به آنها پول قرض بدهید.
  9. درباره پول صحبت کنید.
  10. شما الگوهای کودکانتان هستید.

خواسته ها و نیاز هایشان را بررسی کنید.

یادگیری تمایز بین خواسته ها و نیازها اولین و مهم ترین قدم برای آموزش مهارت پس انداز کردن به کودک است. به آنها آموزش دهید که نیازها شامل موارد اساسی مانند غذا، سرپناه، لباس اولیه، مراقبت های بهداشتی و آموزش است.

از بلیط های سینما و آب نبات گرفته تا دوچرخه یا جدیدترین گوشی های هوشمند جزو خواسته ها محسوب میشوند. می توانید با مثالی از زندگی شخصی خودتان به آنها نشان دهید که چگونه نیازها باید از خواسته ها پیشی بگیرند. با این کار میتوانید باعث ترک عادت های بد آنها مانند ولخرجی و اصراف میشوید. 

قدرت و ارزش پول را به آنها نشان دهید.

بر اساس نظرسنجی موسسه حسابداران رسمی آمریکا (AICPA) در سال ۲۰۱۹، دو سوم والدین مدعی هستند که تمام خرج و مخارج فرزندانشان برعهده آنها است.

به طوری که کودکان میتوانند به طور متوسط ​​۳۰ دلار در هفته بر اساس پنج ساعت کار درآمد کسب کنند. اگر می خواهید فرزندانتان پول هایشان را پس انداز کنند، پس باید به آنها اجازه دهید تا خودشان بتوانند کسب درآمد کنند این فرصت به آنها کمک میکند تا بتوانند قدرت و ارزش ثروت را بشناسند. 

برایشان اهداف مادی مشخص کنید.

اگر از فرزندتان بدون مشخص کردن هدف مادی ای، بخواهید تا پول هایشان را پس انداز کند؛ قطعا حرف ها و خواسته شما برای آنها بی معنی خواهد بود.

کمک به کودکان برای تعیین اهداف پس انداز می تواند راه بهتری برای ایجاد انگیزه در آنها باشد همچنین با اینکار توانسته اید مهارت هدف گذاری را نیز به آنها آموزش دهید.

اگر آنها بدانند که با پس انداز کردن پول هایشان میتوانند چه چیزهایی بخرند قطعا در این راه انگیزه کافی بدست میاورند. اهدافی که فرزندانتان مشخص میکنند باید برای آنها قابل دسترس و قابل خرید باشد در غیر این صورت پس از مدت چند ماه ناامید میشوند و تصور میکنند پس انداز کردن مهارتیست که به آن نیاز ندارند.

به عنوان مثال ، اگر آنها بخواهند یک بازی ویدیویی ۵۰ دلاری بخرند و بر اساس نرخ پس انداز خود هر هفته ۱۰ پول کنار بگذارند، به آنها کمک کنید تا بفهمند چقدر طول می کشد تا به این هدف برسند و آیا این هدف قابل دسترس است یا خیر!

جایی مطمئن برای پول های پس انداز شده آنها در نظر بگیرید.

هنگامی که فرزندان شما هدفی برای پول های پس انداز شده خود در نظر می گیرند، به مکانی برای ذخیره پول نقد خود نیاز خواهند داشت.

برای کودکان کوچکتر، میتوانید یک قلک تهیه کنید، اما اگر آنها کمی بزرگتر هستند برای آنها حسابی در بانک باز کنید. به این ترتیب آنها می توانند ببینند که پس اندازهایشان چگونه در حال رشد است و چقدر در جهت اهداف خود پیشرفت می کنند.

هزینه های آنها را پیگیری کنید.

باورهای ذهن ثروتمند

به طور نامحسوس، تمامی هزینه های آنها زیرنظر بگیرید. اگر متوجه شدید که فرزندتان به خوبی میتوانند نیازهایش را از خواسته هایش جدا کنند و پول هایش را پس انداز کنند، به آنها پاداش های مالی بدهید.

همینطور یک روز در هفته را برای آنها باز بگذارید تا بتوانند تمامی پولی که متعلق به آن روز است را همان روز خرج کنند.

آنها را تشویق کنید.

 اگر در ایجاد انگیزه برای پس انداز کردن فرزندان خود مشکل دارید، میتوانید به دادن پاداش های مالی آنها را تشویق کنید.

اگر فرزند شما هدفی بزرگ برای پس اندازهایش تعیین کرده است (به عنوان مثال پس دادن یک قرص ۴۰۰ دلاری) می توانید به آنها پیشنهاد دهید که اگر بتوانند مبلغی معادل هفتاد درصد مبلغ کل هدف خود را پس انداز کنند شما سی درصد مابقی را پرداخت میکنید.

با اینکار علاوه بر تشویق کودکانتان در پس انداز کردن پول هایشان، عزت نفس آنها را نیز بالا برده اید.

جا برای اشتباهاتشان بگذارید.

بهترین معلم برای کودکان، اشتباهاتشان است. شما باید به آنها اجازه دهید که از اشتباهات خود درس بگیرند. اگر متوجه شدید که فرزندتان برای کاری اشتباه پافشاری میکند (در صورتی که فقط تاوان اشتباه آنها مالی باشد) مخالفت خود را اعلام کنید ولی اختیار را به دست خود او بدهید. با محدود کردن رفتار و اعمال آنها اعتماد به نفس فرزندتان را نابود میکنید.

در این صورت آنها متوجه میشوند که انجام دادن یک اشتباه چطور میتواند تمامی پس انداز آنها را بر باد دهد.

به آنها پول قرض بدهید

یکی از اصول اساسی پس انداز کردن این است که بیش از توان خود پس انداز نکنید و خود را تحت فشار قرار ندهید.

اگر فرزند شما هدفی دارد که می خواهد خیلی زود به آن برسد و در راه دستیابی به آن بی تابی می کند، بدهکار کردن فرزندتان می تواند درس ارزشمندی در مورد پس انداز کردن به او بیاموزد.

 فرض کنید فرزند شما می خواهد چیزی بخرد که ۱۰۰ دلار قیمت دارد. شما می توانید پولی که او نیاز دارد را به عنوان “وام” به او بدهید. همچنین سودی ماهانه برای وامی که به او داده اید از او دریافت کنید. با اینکار کودک شما متوجه میشود که پس انداز کردن ممکن است کمی طول بکشد اما پس از مدتی میتوانند بدون نیاز به وام و پرداخت سود، کالایی که میخواهند را با هزینه کمتری دریافت کنند.

درباره پول صحبت کنید.

در نظرسنجی سال ۲۰۲۰ که در بالا ذکر شد، ۴۰ درصد از والدین گفتند که هرگز در مورد بازار سهام با فرزندان خود صحبت نکرده اند و ۳۲ درصد نیز مدعی بودند که هرگز در مورد پس انداز کردن برای دوران بازنشستگی با کودکشان صحبت نکرده اند.

اگر می خواهید فرزندانتان مهارت پس انداز کردن را یاد بگیرند، این باید یک بحث مداوم باشد.

شما الگوهای کودکانتان هستید.

در همان نظرسنجی سال ۲۰۲۰، ۲۳٪ والدین گفتند که پس اندازی برای دوران بازنشستگی، فوریت ها، کالج یا دیگر اهداف مالی ندارند.

اگر می خواهید فرزندانتان آینده ای تضمین شده داشته باشند، باید خودتان نیز پول هایتان را پس انداز کنید چون شما یک الگو برای آنها هستید. باز کردن حساب پس انداز یا افزایش کمک های طرح بازنشستگی شما میتواند گام هایی باشد که شما برای تشویق مهارت پس انداز کردن کودکانتان، برمیدارید.

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2015 © تمامی حقوق این سایت متعلق به جادوی باور است.
Whatsapp
phone