به مناسبت فرا رسیدن نوروز باستانی، با استفاده از کد eyd از 25% تخفیف بهرمند شوید. نورزتان پیروز

اشتراک ویژه ورود / ثبت نام

چگونه در یک مصاحبه کاری موفق عمل کنیم؟ نکاتی که هیچکس به شما نمیگوید

چگونه در یک مصاحبه کاری موفق عمل کنیم؟ نکاتی که هیچکس به شما نمیگوید

تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۴۰۰

برای استخدام شدن و شروع به کار کردن در هر کسب و کاری باید یک مصاحبه شغلی را پشت سر بگذارید. ممکن است ده ها نفر یا شاید هزاران نفر متقاضی برای استخدام در یک شرکت یا یک کسب و کار باشند، اما از بین تمامی این افراد فقط تعداد محدودی انتخاب میشوند.

فردی که مصاحبه کاری موفق تری را گذرانده باشد بیشتر احتمال دارد که بتواند در کسب و کار مورد علاقه اش شروع به کار کند. در این بخش از سایت جادوی باور قصد داریم بررسی کنیم که چگونه میتوان در یک مصاحبه کاری موفق عمل کرد و نکاتی درباره مصاحبه کاری به شما بگوییم که هیچکس به شما نمیگوید، پس در ادامه با ما همراه باشید.

مواردی که قبل از مصاحبه کاری باید به آن توجه کنید.

قبل از رفتن به مصاحبه کاری کافیست اطلاعاتی راجب شرکت یا کسب و کاری که قصد دارید در آزمون یا مصاحبه آن شرکت کنید بدست بیاورید. تا مصاحبه کاری خود را با یک پیش زمینه و اعتماد به نفس بیشتر شروع کنید.

جستجو در دنیای مجازی

برای قدم اول کافیست نام شرکت یا کسب و کاری که قصد دارید در مصاحبه کاری آن شرکت کنید را در اینترنت جستجو کنید حتی میتوانید شماره موبایل یا تلفن کارفرما یا شرکت را نیز در گوگل جستجو کنید، اگر در نتایج گوگل اطلاعاتی از آن شرکت یا کسب و کار وجود داشت راحت تر میتوانید با نحوه کار آنها آشنا شوید.

به طور مثال اگر شرکت مورد نظر شما دارای یک وب سایت تخصصی بود میتوانید متوجه شوید شرکت مورد نظرتون بازاریابی قوی ای دارد و احتمالا آشنایی کارکنانش با تکنولوژی و فضای وب برایشان مهم است. اما اگر متوجه شدید که شرکت مورد نظرتان تبلیغات یا فعالیت گسترده ای در فضای مجازی ندارد میتوانید این نتیجه گیری را کنید که شرکت مورد نظرتان در این زمینه فعالیت زیادی ندارد و از شما نیز انتظاری نمیرود. 

در صفحات فضای مجازی هم میتوانید شرکت مورد نظرتان را جستجو کنید.

حتی اگر مهارتی که شما قصد دارید در آن فعالیت کنید دنیای متفاوتی از تکنولوژی داشت باز باید اینکار را انجام دهید. یکی از معیار های شرکت مایکروسافت برای استخدام نگهبان و کارکنان خدماتی داشتن ایمیل است.

آشنایی با اندازه و گستردگی کسب و کار

در قدم دوم باید اندازه و گستردگی کسب و کاری که قصد دارید در مصاحبه شغلی آن شرکت کنید را بسنجید.

اگر با یک شرکت یا کسب و کار کوچک طرف باشید و این موضوع را از قبل بدانید قطعا اعتماد به نفس بیشتری خواهید داشت و به راحتی میتوانید با علم به اینکه شرکت یا کسب و کار بزرگی در پیش رویاتان نیست رفع استرس کنید. چرا که کسب و کار کوچک به معنای تعداد متقاضی کمتر و به دنبال آن شرایط ساده تر و احتمال قبولی بیشتر است.

اگر با یک شرکت و کسب و کار بزرگ سر کار داشته باشید نیز میتوانید از قبل خود را آماده کنید و تحقیقات بیشتری انجام دهید.

شناخت معیارها و مزایا

برخی از مواقع افراد خود را برای شرکت در یک مصاحبه کاری بسیار آماده میکنند. اما پس از اینکه با کارفرما گفت و گو میکنند متوجه میشوند شرایط کاری اصلا آن طور که انتظارش را داشتند نیست حقوق کمتر، ساعت کاری بیشتر یا وظایف سنگین تر و… به همین خاطر باید قبل از شرکت در یک مصاحبه کاریابی باید از تمامی مزایا و شرایط کاری آگاه شوید.

ممکن است شرکتی یا کسب و کاری که در مصاحبه آن حضور پیدا کرده اید یک کار سنگین با حقوق کم باشد در این صورت شما میتوانید شروط یا قوانینی را برای کارفرما مشخص کنید چرا که حتی اگر در مصاحبه کاری قبول نشوید باز چیزی زیادی را از دست نداده اید.

حاضر کردن پاسخ سوالاتی که در مصاحبه قطعا با آنها روبرو میشوید.

پاسخ شما در برابر برخی از سوالات، بسیار برای کارفرما حائز اهمیت است. مهم نیست مصاحبه شما برای انتخاب شدن در چه کسب و کاری باشد یکسری از سوالات عمومی است که حتما باید جواب آنها را از قبل آماده کنید:

  • سابقه کار دارید؟ چند سال؟ چرا از کار قبلی خود بیرون آمدید؟
  • متاهل هستید یا مجرد؟ چند فرزند دارید؟
  • همسرتان با کار کردن شما مشکلی ندارد؟
  • ممکن است ساعات کاری کم یا زیاد شود با این موضوع مشکلی ندارید؟
  • رفت آمد شما به چه صورت است؟
  • محل سکونت شما کجاست؟ با چه کسی زندگی میکنید؟
  • حقوق دریافتی کار قبلی تان چقدر بوده؟ شما چه میزان حقوق برای کسب و کارتان مد نظرتان است؟
  • در نظافت محل کار شما هم وظایفی دارید از این بابت مشکلی ندارید؟
  • شناسنامه، کارت ملی یا مقداری سفته باید در اختیار ما بگذارید از این لحاظ محدودیتی ندارید؟
  • باید مدتی آزمایشی یا به عنوان کارآموزی در کنار ما بگذرانید این موضوع شما را اذیت نمیکند؟
  • حقوق اول شما به عنوان ضمانت دست ما نگه داشته میشود با این قانون مشکلی ندارید؟
  • امکان کار کردن در روز های تعطیل دارید؟ 
  • خانواده شما یا خودتان با سفر های کاری مشکل ندارید؟
  •  در برخی از مواقع یکسری از کارها را باید در خانه انجام دهید مشکلی با این قضیه ندارید؟
  • چه مهارت هایی علاوه بر آنچه ما شرط گزاشته ایم دارید؟
  • چقدر در کار خود مهارت دارید؟

سوالات بالا سوالاتی است که اکثر کارفرماها در مصاحبه های کاری مطرح میکنند، همچنین در سوالات بالا به برخی از موارد مهم اشاره شده که اگر کارفرما به آن اشاره ای نکرد میتوانید خودتان آنها را مطرح کنید مثلا میتوانید بپرسید ساعات کاری ممکن است جابجا شود؟ تا چه حد این بازه میتواند تغییر کند؟ آیا نیروی خدماتی در شرکت وجود دارد یا خود ما باید بخش از نظافت رو بر عهده بگیریم؟ و…

سوالاتی که شما باید در مصاحبه کاری بپرسید

حتما شما هم شرط و شروطی در ذهن خود آماده کرده اید که قصد مطرح کردن آنها را دارید. ممکن است بسیاری از آنها شخصی باشد و فقط متعلق به خودتان باشد. اما پاسخ کارفرما در برابر سوالاتی که در بخش زیر قرار دارد بسیار مهم است و هر فردی قبل از اینکه در جایی مشغول به کار شود باید آنها را بداند. فقط باید توجه کنید که سوالاتتان را در آخر مصاحبه مطرح کنید چرا که ممکن است کارفرما در طی مصاحبه خود به آنها اشاره کند:

  • نقاط قوت خود را برای کارفرما توضیح دهید و مطلع شوید که آیا برای این موارد مزایایی در نظر گرفته میشود یا خیر؟
  • آیا شما بیمه میشوید؟
  • میزان مرخصی در ماه چقدر است؟
  • کارها فقط مختص به محیط کار هستش یا در منزل هم باید به برخی امور رسیدگی شود؟
  • با گذشت زمان و افزایش مهارت میزان حقوق دریافتی بیشتر میشود؟

در حین مصاحبه کاری به آن دقت کنید

برای اینکه بتوانید یک مصاحبه کاری موفق داشته باشید و کارفرما را تحت تاثیر خود قرار دهید تنها کافیست به نکاتی که در ادامه به آنها اشاره میکنیم دقت کنید.

نوع پوشش

پوشش شما بسیار برای کارفرما حائز اهمیت است چراکه تا قبل از اینکه شما صبحت کنید و بخواهید در رابطه با خودتان توضیح دهید کارفرما ناخودآگاه از لباس و پوشش شما برداشتی خوب یا بد خواهد کرد. به همین خاطر باید پوشش خود را متناسب با محیط کاری خود انتخاب کنید.

نظافت و طرز نشستن

نوع نشستن و نظافت شما دومین نکته ای است که کارفرما به آن توجه میکند. شما نباید به گونه ای بنشینید که کارفرما احساس کند شما خجالتی هستید یا استرس دارید و یا… میتوانید پاهایتان را کنار هم قرار دهید و دستانتان را بر روی پایتان بگذارید.

نظافت و طرز نشستن

نوع صبحت کردن

نوع صحبت کردن شما سومین چیزی است که کارفرما به آن دقت میکند از آرام صحبت کردن یا سریع صحبت کردن با صدای بلند یا صدای کم صحبت کردن و یا استفاده از الفاظ محلی، کوچه بازاری خودداری کنید. اگر با کارفرما گرم صحبت کنید یعنی نه خیلی کتابی و یا نه خیلی بازاری، میتوانید توجه کارفرما را به خود جلب کنید.

این سه مورد که به آن اشاره شد بسیار حائز اهمیت است حتی اگر تمامی شرایط برای کار را داشته باشید ولی این سه مورد را رعایت نکرده باشید احتمال زیاد نمیتوانید در کسب و کار مورد نظرتان شروع به کار کنید.

عکس العمل نسبت به شرایط کارفرما

چهارمین نکته ای که شما باید به آن توجه کنید این است که در برابر مواردی که کارفرما اعلام میکنید نه خیلی عصبانی شوید و یا نه خیلی خوشحال، به طور مثال اگر کارفرما به شما گفت باید در کارهای نظافتی همکاری کنید اگر مخالف بودید کافیه مخالفت خودتان را به آرامی بیان کنید و یا اگر کارفرما از پاداش یا مزایا جلوی شما صحبت کرد سعی کنید خوشحالی خود را مخفی کنید به گونه ای که این موارد برایتان عادی است.

مواردی که پس از مصاحبه کاری باید به آن دقت کنید.

پس از مصاحبه کاری ممکن است به شما گفته شود که شرایط تان بررسی میشود و اگر واجد شرایط بودید با شما تماس گرفته میشود. یکی از بزرگترین اشتباهات این است که از کارفرما در این زمینه سوالات زیادی بپرسید.

به طور مثال بپرسید: چقدر احتمال دارد تا من را انتخاب کنید؟ اگر نیازی به من ندارید بگویید تا من جایی دیگر برای خود به دنبال کار بگردم؟ و… با پرسیدن این سوالات کارفرما متوجه میشود شما بسیار مشتاق هستید تا انتخاب شوید یا بسیار برای دریافت پاسخ عجول هستید که در هر دوصورت حتی اگر شما را انتخاب هم کند باز مقداری مزایای شما را کاهش میدهد یا شاید بدرفتاری هم با شما بکند چراکه اطمینان دارد شما به این شغل نیاز دارید و به این راحتی از آن کنار نمیکشید.

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2015 © تمامی حقوق این سایت متعلق به جادوی باور است.
Whatsapp
phone