اشتراک ویژه ورود / ثبت نام

زندگینامه هنری فورد موفقیت در ۴۰ سالگی

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۹

در این بخش از سایت موفقیت جادوی باور بیوگرافی هنر فورد مطالعه خواهید کرد

همین اول جالبه بدونید که هنری فورد Henry Ford اینطور گفته بود که «من تعداد زیادی ماشین می سازم، به صورتی که انقدر ارزان باشد که همه قادر باشند یکی برای خودشان بخرند». این حرف را اگر در آن روزگار کسی می شنید خنده اش می گرفت و برای او تخیلی بیش نبود!!! اما فورد این تخیل را به واقعیت تبدیل کرد و تحولی بزرگ در صنایع و به خصوص صنعیت خودرو سازی در دنیا ایجاد کرد.

زندگینامه هنری فورد

زندگینامه هنری فورد

در ادامه این مقاله قصد داریم به زندگینامه هنری فورد که پدر انقلاب صنعتی آمریکا در قرن ۲۰ محسوب می شود، بپردازیم، با ما همراه باشید.
 هنری فورد در جولای سال ۱۸۶۳ میلادی در مزرعه ای در دیربرن میشیگان آمریکا متولد شد. سال های ابتدایی زندگی او در همان مزرعه گذشت. مانند بیشتر بچه های روستایی قرن ۱۹ روز های هنری فورد در مدرسه ای تک کلاسه در مدرسه سپری می شد. همالن موقع ها بود که هنری فورد دریافت که کار روی گاوآهن خیلی اهمیتی نداره ولی شیوه کاری گاوآهن خیلی مهم و الهام بخش میتونه باشه و از همون سنین کودکی علاقه زیادی به مکانیکی نشان میداد و از کار های مربوط به مزرعه و مزرعه داری خوشش نمی آمد.

دوران جوانی هنری فورد

دوران جوانی

جالبه بدونید که فورد بعد از به اتمام رسیدن تحصیلاتش در دوره دبستان به عنوان شاگرد ماشین کار در دیترویت شروع به کار کرد و سپس تعمیر کار و در انتها استاد کار شد. درآمد فورد در اوایل مسیر کاریش هفته ای ۲.۵ دلار بود که به عنوان شاگرد مکانیک دریافت می کرد. وقتی که در سال ۱۸۸۵ کارل بنز و گوتلیب دایملر هر یک به صورت مجزا، اتوموبیل را اختراع کردند و محصولات خود را روانه بازار کردند، هنری فورد جوانی ۲۲ ساله بود. در آن زمان کالسکه های بود که بدون اسب بودند و همین موضوع نظر هنری را به شدت جلب کرده بود

هنری فورد در ۲۲ سالگی ازدواج کرد و ۵ سال بعد صاحب فرزند پسری به نام ادسل شد. پس از گذشت ۲ سال کار برو روی توسعه بخشیدن موتور ماشینی که در دست ساخت داشت، بالاخره توانست اولین اتوموبیل خود را که Quadricycle نام داشت در زیرزمین خانه خود به اتمام برساند و با آن در طول خیابان دترویت رانندگی کند.

هنری در سال ۱۸۹۱ وی به عنوان مهندس در شرکت روشنایی توماس ادیسون به کار پرداخت و این موضوع موجب شد تا آینده کاری خود را در یک صنعت و به صورت حرفه ای متمرکز کند و رویای ارابه بدون اسب را در سر خود پرورش دهد. در ۱۸۹۳ هنری فورد به سمت سر مهندس نایل شده بود، به همین موجب پول و اوقات فراغت کافی را به منظور پرداخت به ایده ها و رویاهای خود داشت. تلاش های او در زمینه اجرای ایده هایش در خصوص با موتور های احتراق درونی به ساخت و تکمیل نخستین وسیله نقلیه او با نام Quadricycle منتهی شد.

جالب است بدانید که این وسیله ۴ چرخ سیمی که به چرخ های دوچرخه شباهت زیادی داشت  و به صورت تک اهرم مانند سکان قایق رانده میشد. این وسیله امکان دنده عقب رفتن را نداشت و تنها به سمت جلو رانده می شد.

عدم موفقیت هنری فورد

هنری فورد نابعه در سال ۱۸۹۶ نخستین خودری خود را ساخت که علی رغم استعداد و تلاش هایش با شکست مواجه شد. ولی وی یک آرزو و هدف معمولی نداشت تا ناامید بشود و رویایش را فراموش کند

در واقع اگر هنری فورد در سن ۴۰ سالگی می مرد فردی شکست خورده به حساب می آمد.

پس از ۲ بار تلاش ناموفق به منظور احداث یک کمپانی سازنده خودرو، بالاخره او با همراهی ۱۰ مبتکر دیگر از جمله برادران دوج، کوزنس و … توانستند در سال ۱۹۰۳ شرکت موتور فورد در دیترویت را تاسیس کنند.

هنری فورد با توجه به رویکردی که مد نظر داشت ساعات کاری را کاهش می داد و همین طور دستمزد ها را افزایش، تا انگیزه و روحیه کارکنانش بالا رود و در حقیقت محیط کاری مناسب و سالمی را برای افراد خود به وجود آورده بود.

دستمزد بالاتر و ساعات کاری کمتر موجب شد تا کارگران فعال تر شوند و کارها را در مدت زمانی کوتاه تر انجام دهند. او با توجه به اهدافی که داشت نتوانست با ماشین های اولیه که طراحی کرده بود که در عین حال عالی هم بوند به نتیجه مد نظر خود دست یابد، ولی مدل مشهور T که در سال ۱۹۰۸ میلادی به بازار عرضه شد تمامی اندیشه های فورد را تکمیل و تامین میکرد.

بی شک آن مدل خودرو فورد بهترین و نام آور ترین ماشینی بود که تا آن زمان تولید و طراحی شده بود و به این ترتیب بود که او توانست بیشتر از ۱۵ میلیون از آن سری ماشین را به فروش برساند. در بین سال های ۱۹۰۳ تا ۱۹۰۸ با پیدایش اتوموبیل مدل T شرکت فورد ۹ ماشین دیگه هم طراحی و تولید کرد که نام آنها؛ A، B، AC، C، F، K، N، R و S می باشد.

در میان این ۹ مدل موفق ترین مدل یعنی N به شکلی تضمین کننده موفقیت مدل T در سالیان بعدی بود و تقاضا برای خرید این دستگاه اتوموبیل ها به قدری زیاد شده بود که به صورت بی وقفه تولید هم نمی توانست پاسخ گو باشد و این یک موفقیت و در واقع رویای هنری بود.

 هنری فورد با توماس ادیسون

عکس هنری فورد با توماس ادیسون

هنری فورد که از توماس ادیسون الهام میگرفت و رابطه خوبی با یک دیگر داشتند، از ادیسون درخواست کرد تا یک باطری الکتریکی برای ماشین او طراحی کند و برای این کار ۱.۵ میلیون دلار سرمایه گذاری انجام داد. در ادامه هنری فورد دریافت که اگر هزینه های تولید را کاهش دهد، قیمت تمام شده نیز کاهش پیدا کرده و هزینه ای که مصرف کننده برای خرید یک ماشین صرف می کند هم کاهش پیدا خواهد کرد،

بالا بردن توان تولید

بنابراین به منظور دستیابی به این هدف ار راه های بسیار تاثیرگذاری در کارخانه خود بهره گرفت که از مهم ترین این موارد می توان به؛ تقسیم کار ۱۰۰ درصدی، خط تولید سوار کردن قطعات، استفاده از قطعات قابل تعویض و … اشاره داشت. در واقع تمامی این موارد به منظور افزایش کارایی افراد و صنعتگرانش بود.

هنری فورد بر این باور بود که زمان کارگر نباید در رفت و آمد و گشتن به دنبال ابزار مورد نیاز و یا حتی برداشتن آن ها از روی زمین، تلف شود. با اعمال کردن تمامی این موارد توسط فورد، در سال ۱۹۰۸ میلادی، ارزان ترین مدل T با بهای ۸۲۵ دلار به فروش رسید و تا سال ۱۹۱۳ قیمت آن تا ۵۰۰ دلار نیز کاهش داشت و در سال ۱۹۱۶ بود که قیمت آن به ۳۶۰ دلار رسید و در انتها و با کاهش تمامی هزینه های اضافی، قیمت این مدل از خودرو به ۲۹۰ دلار رسید که امکان خرید این ماشین ها را برای تمامی اقشار جامعه فراهم می کرد.

هنری با سرمایه ای که از فروش به دست آمده بود شرکت خودروسازی دیترویت را ایجاد کرد. در سال ۱۹۱۳ بود که کارخانه هنری فورد، نخستین خط مونتاژ (تولید) را راه اندازی کرد و در انتهای همان سال بود که ۱۳ هزار کارمند را استخدام کردند.

همچنان قیمت ماشین های ساخت کارخانه هنری فورد کاهش پیدا میکرد و میزان فورش به مراتب افزایش می یافت و کشور آمریکا به کشوری که مردم آن سوار بر چرخ بودند تبدیل شده بود و فورد هم ثروتمند ترین فرد بخش خصوصی در دنیا شده بود.

کارخانه فورد

کارخانه فورد

هنری فورد به هدف اصلی خود دست پیدا کرده بود؛ ساخت و اداره کارخانه ای که در آن همه مراحل ساخت و طراحی اتومبیل از مرحله تهیه مواد و متریال اولیه تا مرحله ساخت و تولید به وسیله خود شرکت و بدون نیاز به تامین کنندگان خارجی صورت می پذیرفت. او رفته رفته به بزرگ ترین تولید کننده خودرو در جهان تبدیل شد و بزرگ ترین هدفش پایین آوردن قیمت خودرو، بالا رفتن کیفیت و بیشتر شدن دستمزد کارگران بود که به تمامی این اهداف رسید و انقلابی عظیم در صنعت خودرو سازی آمریکا، اروپا و جهان ایجاد کرد.

نکته بسیار مهم در خصوص با شخصیت و رویکرد فکری هنری فورد این بود که او به هیچ عنوان در خصوص با روش های تولید انبوه و روش کاری خود پنهان کاری نداشت و برعکس خیلی مشتاق بود که تمامی آن ها را به اطلاع همگان برساند. در این راستا دیگر تولید کنندگان با دیدن روش کاری او و روشن های تولید خودروهایش از او تقلید کردند و الهام گرفتند تا آن جایی که نتیجه این عمل افزایش قابل توجه تولید در سرتاسر کشور و در نهایت در تمام دنیا شد.
در طی جنگ های جهانی اول و دوم، ماشین هنری فورد در جنگ به منظور ساخت تجهیزات مورد استفاده قرار گرفت و در آخرین سال های زندگی خود به عنوان رئیس بنگاه فورد که یک موسسه خیریه بود خدمت میکرد تا در هفتم آوریل سال ۱۹۴۷ از دنیا رفت.

جملاتی زیبا از هنری فورد

جملاتی زیبا از هنری فورد

شکست صرفا فرصتی است برای شروع دوباره، ولی این بار هوشمندانه تر

زمانی که به نظر می رسد همه چیز بر علیه شماست، به یاد بیاورید که یک هواپیما بر خلاف جهت باد از زمین بلند می شود و نه در جهت باد.

در انتهای این مقاله جالب است به این موضوع اشاره کنیم که کلاید بارو که یکی از دزدان معروف آمریکایی بود در خصوص با خودروی ۸ سیلندر تولیدی هنری این طور گفت که؛ با اینکه تجارت من قانونی نیست اما بایستی بهت بگم که ماشین معرکه ای ساختی. وی تا آخر عمر به خودرو های فورد وفادار ماند و در جریان تیر اندازی سال ۱۹۳۴ در حالی که بر خودروی تولیدی فورد سوار بود، کشته شد. نکته جالب تر اینکه در سال ۱۹۷۳ خودروی فورد کلاید به مبلغ ۱۷۵ هزار دلار فروخته شد که حتی از مرسدس بنز هیتلر نیز قیمت بالاتری را داشت.

امیدوارم که از این مقاله نهایت استفاده رو برده باشید و زندگینامه هنری فورد این صنعت گر میلیارد آمریکایی را به خوبی براتون شرح کرده باشیم.

دیدگاه‌ها

4 پاسخ به “زندگینامه هنری فورد موفقیت در ۴۰ سالگی”

  1. . گفت:

    به حرف جالب از هنری فورد:
    چه فکر کنید میتوانید چه فکر کنید نمیتوانید در هر صورت حق باشماست!

    ..
  2. کاربر 25777 گفت:

    خیلی خیلی خیلی لذت بردم در تمامی کارهای فورد نوعی باور عمیق وجود داشته که ناپلیون هیل هم بهش اشاره میکنه” باور به توانستن “

  3. کاربر 16585 گفت:

    عالی بود ممنون بابت زندگینامه هنری فورد ♥

  4. کاربر 16772 گفت:

    هنری فورد قطعا شخصه با ارزشی بوده گرچه او مانع ی کتاب قوانین موفقیت در ۱۶ درس ناپلئون هیل شده بوده اما به گفته ی استاد ترودو شما باید به دنبال گنج باشید (به دنبال خوبی ها )و خیلی متشکرم از سایت جادوی باور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2015 © تمامی حقوق این سایت متعلق به جادوی باور است.
Whatsapp
phone